Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 37> |
Korisnik | |
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je nažalost upotrebljena što se toga tiče na krivome mjestu ,pa je tako postala sprdnja.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Da, slažem se...
Da se vratimo na cikame...kod njih je ta tvrdnja potpuno opravdana i samo nek one cvatu,to može biti samo pozitivno...ponavljam,očito su zadovoljne jer da im nešto fali nebi tako cvale |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Silvestra eto i kod mene ciklame još uvjek cvjetaju kako kaže Tea mora da im prija društvo jer jedna kao da vidi od druge pa ispada da se takmiče koja će bolje cvjetati,a možda poslje toga da se desi da se iscrpe pa šta čemo onda.
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Meri pa nije ni to problem kad ih sad nema one se mogu posaditi ili rasaditi kad olistaju,ako znaš nekaog ko ih ima pa jednostavno sačekaš dok procvjetaju i rasadiš ih,a za da ih ima u nekoj semenarni to nisam siguran,ali vredi pitati.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Dmirce mislim da im se niš specijalno loše ne može dogoditi. Vjerojatno će morati ići na duži odmor, što su svakako zaslužile ili će im sljedeće godine cvatnja bit manja...Tako da samo pripazite da im omogućite sve što trebaju i ne bi trebalo biti problema. Ja bi Vam samo preporučila da ih gnojite s tekućim gnojivom...sve ostalo već znate
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Dmirce ja ću im dopustiti da cvatu dok hoće,a onda ako se umore držat ću ih na malo manje zalijevanja i kad pokažu nove listove ako im ovi otpadnu poćet ću sa prihranom,a mislim ako cvatu po ovoj vručini pod jesen isto neće prestati.
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra obje znamo da biljke cvjetaju onda kad su za to spremne i kad im odgovara. Ništa se Ti nemoj gristi ako produljeno cvjetaju. Očito im paše a vjerojatno će tražiti veći odmor i prihranu. Može se jedino dogoditi da cvatnja izostane po zimi kad je njima vrijeme cvatnje. Al nije ni to tako loše...Dok god imaju povoljne uvijete i adekvatnu njegu, njima je dobro
![]() Jedino što Ti savjetujem da s prihranom ne kreneš kad počnu odbacivat lišće jer to znači da se spremaju na mirovanje. Ako prestanu uskoro cvasti pusti ih nek miruju i smanji zaljevanje,i kad Ti ponovo počne izbacivati cvjetne pupove onda počni prihranjivati... |
|
![]() |
|
Dobro ću proučiti što ću ali mislim da se ne spremaju na mirovanje.
|
|
![]() |
|
Tea i Silvestra imate pravo nek cvjetaju dok im je volja poslje će biti malo mirovanja i manje cvjeta,ali mislim da im godišnji neče biti tako dug jer moje krupne ciklame odavno već miruju.Ove nek se iscvatu pa na odmor i mislim da im je dovoljno par mjeseci.Nadam se da će opet cvjetati negdje u proljeće,a i ti Tea da češ nam se pridružiti sa slikama ciklama.Moram i ja još koju da ubacim dok su u cvjetu.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Budem dmirce ne sumnjaj u to,još nisma stigla pogledati za njih al potrudit ću se....
|
|
![]() |
|
Bonsai... ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 30 |
MOJA CIKLAMA JE CVJETALA DO SKORO A SAD SAMO IZBACA NOVE LISTOVE A OD CVIJETA NI TRAGA.....
![]() |
|
![]() |
|
Nije joj ništa bez brige, to je normalno poslije cvatnje. Čim baca nove listove je u redu. Samo smanjit zaljevanje ako više ne cvate i to je to. Pripazi jedino na suptstrat u tegli. Ako ga treba promjenit, kad prođe cvatnja je najbolje vrijeme za to. Bez brige
![]() |
|
![]() |
|
Bonsai to je sasvim normalno jer joj sad dolazi period mirovanja.Uglavnom vidjet češ kako će se dalje razvijati pa možda i potjera cvjet.
|
|
![]() |
|
Bonsai,kad dobije nove listove ako je sve u redu počet će nakon nekog vremena izbacivati pupove,znači neče imati dugačku fazu mirovanja između dvije cvatnje što bi inače bilo normalno.
![]() |
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
pozdrav, može li mi netko reći dali je sada vrijeme da posadim sjeme ciklame, imam nesto sjemena sto sam uzela ove godine od ciklama, pa da probam sa uzgojem, dali da posadim u teglicu malenu, srednju??? kako da zalijevam dali samo prskanje odozgora???
|
|
![]() |
|
lorica ja nažalost nemam nikakvog iskustva sa sjemenom ciklame pa se nadam da će Ti odgovorit neko ko ima...dmirce možda Ti?
|
|
![]() |
|
O naravno Tea:Lorica slobodno ga posij u neku posudicu zavisno koliko imaš sjemena.Naravno prije toga sjeme malo prosuši i nemoraš duboko posijat prekrij sjeme sa zemljom tek toliko da se nevidi i normalno zaljevaj.Ja imam isto sjeme i stoji mi već mjesec dana sad ga namjeravam posijati.Lorica želim ti puno sreče u uzgoju.
|
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
hvala dmirce
|
|
![]() |
|
Lorica javi nam rezultate,a ja ću isto kad moje niknu.
|
|
![]() |
|
dmirce kako napreduje sjeme ?Jesi ga posijao ?
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |