Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 19> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo i moje. Toliko sam se razveselila kad je cvjetala da sam ju utrpala u burgmansije. Mene nešto jaako zanima. Ovo mi je prva ljubičasta pa dupla. Prije sam površno čitala o njima, ali mi se čini da su neki pisali da od ovih duplih , ljubičastih sjeme nije plodno. Fermina - Daza, mislim da si to bila ti. Daj me malo posavjetuj, može li se njima odrezati grana u jesen, staviti u vodu, pa uproljeće posaditi.
BTW ovo je bio prvi cvijet, i ja ga brže bolje škljocnula. Srećom! MM je izgubio svoj fotić pa "posudio" moj. Dana se imala četiri cvijeta, a nisam ju mogla uslikati jer njega, i fotića, nema. ![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretno obuvanje čarapica....
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala Alisa. Sutra čarapice svilene stavljam...
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja bi stavila čarapicu svilenu neku
![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
One loptice od ranije su otpale skupa sa košuljicama, međutim ove odbacuju košuljicu i čak sam primjetila da rastu. Što dalje?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ove prve četiri su od žute dature.
Potom od ljubičaste: ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Severina. Drage cure danas sam slikala sjemenke pa stavljam slike da vidite u kojoj su fazi. Zanima me treba li uskoro čarapa?
![]() |
|
![]() |
|
severina ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
ove andeoske trube su stvarno anđeoske posebno ova ljubičasta takvu još nisam vidjela
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Gricka nema na čemu,samo Ti marljivo skupi sjemenčice,one su Ti zlata vrjedne.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
krasne su
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
tnx Silvestra
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Gricka,obično na svim biljkama gdje cvjet nije oplođen odmah nakon cvatnje cvjet otpadne,dakle tamo di se osuši i ne otpadne bit će ti sjemenke.
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Alisa, hvala Silvestra. Valjda će biti sjemena za sve. Ne otkidam ništa. Neke su same otpale ali čini mi se da nisu ni imale sjemenke. One sa sjemenom su deblje..
|
|
![]() |
|
Gricka,oči sam ostavila na Tvojim daturama,prekrasne su Ti.
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Predivne su,Gricka!Dobro je Natalija rekla.Prerano je.Nekada zriju po par mjeseci..Mora biti smeđa čahura..Prvo će biti zelena i bodljikava,slično kao plod divljeg kestena,pa onda tek tamniti i sjeme će dozrijevati.
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Hvala Naty na savjetu. I pohvali. I tebi Dijana.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i zaboravih ih pohvaliti - prelijepe su
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |