Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 34> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
frances ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
cure, imam dracenu dermensis i vec godinama jako lijepo cavte, bujna je prepuna listova, prije nekih godinu dana na sredini biljke listovi su se poceli susiti kod stabljike, u korijenu, a nerijetko se po tim listovima javljaju suha smeđa područja, manja ili veca. iznad tog sredisnjeg dijela biljka opet lijepo cvate. jutros sam skinula 12 listova, bojim se da sam jako pogrijesila jer je sad u sredisnjem dijelu gola stabljika, znam da tu nece vise narasti lisce. Imam slike, ali ne razumijem kako uploadati sliku(opcije my link, my web koje mi se nude ne razumijem). oprostite ako brljavim, ali ne snalazim se. Hvala unaprijed!
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Milice evo ovaj moj je u vodi i dobro se drži ima već godinu dana.Pustio je korjenje,ali iz iskustva znam kad ga posadim da uspori s rastom pa ću ga zato još držati u vodi.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Da, bilo je komad stabla ali je propalo pa sam spasila ovaj dio koji jako sporo raste.
|
|
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Vrlo sporo raste, moja ima sigurno desetak godina.....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Lora ljepa ti je dracena imam i ja takvu,ali mi sporo raste.Koliko je tvoja stara?Moja je negdje oko godine i ima nekih 5cm.
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Jedna od mojih
Dracena compacta ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Najvjerojatnije da jeste pogotovo,ako su naglo bile izložene suncu.Nadam se da si vidjela moje dracene i kod mene se suše,ali samo vrhovi i to me neuznemirava jer sam čuo da je to normalno.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
onda ti je od sunca vjerovatno
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
To je i meni palo na pamet, jer sam ju stavila na terasu i ujutro je na suncu. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
MPrugica i Anastazija dali su vaše dracene u blizini sunca,ako jesu onda bi te fleke mogle da budu od toga.Mislim da ni često špricanje nije preporučljivo pa ako može još neki detalj.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I moja ima takve flekove, a ne špricam ju uopće ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moze ti biti i od spricanja isto tako je mojoj pocela trulit sredina jer sam ju stalno spricala
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
MPrugica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Bok :)
Moja dracena me natjerala da se registriram... Na listovima su joj se pojavile svjetlo smeđe fleke na rubovima. Našla sam informaciju da se to događa zbog prečestog zalijevanja. Da li je još tko imao ovakav problem i da li je stvarno često zalijevanje uzrok tomu? Zalijevam je možda jednom tjedno, a listove joj prskam skoro svaki dan. Slika: ![]() Uploaded with ImageShack.us Pozdrav svima! |
|
![]() |
|
![]() |
|
cvjećarka12 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
več tri godine nisam imala ni jednu drecenu/nešto su mi bile ohladile/ a danas sam za godišnjicu braka dobila jednu veliku šarenolisnu, ma jednostavno je prekrasna. tako sam se obradovala da sam vam se morala pohvalit
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prelomila se jer si vjerovatno napravio preduboki urez, no nema veze
moći će se se zakorijeniti i u teglici ako se mjesto rezanja suši onda mislim da ne trebaš ništa dirati, ali ako ima znakova truljenja odreži do zdravog tkiva i čekaj, nakon nekog vremena (stvarno se ne sjećam koliko je mojoj trebalo da počne) ispod reza će se pojaviti novi pupovi iz kojih će krenuti listovi evo pronašla sam stare slike kako je to izgledalo kad sam ja svoju rezala (zbog gustoće, previše je bila otišla u vis ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |