Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 26> |
Korisnik | |
buga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
buga ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() Poštovana G.Vesna,
Od 2008 g.proizvodimo ljepila LIBROKOL 1u BiH.Nismo
još uvijek te proizvode izvozili u RH,međutim ako budite ljubazni pa nam kažete
Vaše mjesećne ili godišnje potrebe pa će mo naći modus da Vam dostavimo u RH.U
međuvremenu možete ako ste fizičko lice naše proizvode kupiti u
Sarajevu,Mostaru,Banjaluci.
Ako Vam treba mala količina(par kg.) možemo Vam
dostaviti u RH npr.Autobusnom linijom....
Lijep pozdrav,
Huseinbegović Hajrudin,dir
možda bi se dalo naći još u nekim manjim kemobojama ili trgovinama boja i lakova. ja sam kupila u kemoboji u bakačevoj ulici pa treba pitati hoće li još naručivati jer sam upravo sina poslala po zadnju kilu koju su mi ljubazno sačuvali. broj telefona prodavaonice u bakačevoj je 014816051, a mail karbona je info@karbon.ba. ne znam koliko sam vam pomogla sa svim tim informacijama no ljepilo je daleko najbolje i najjeftinije. ![]() pozdrav svima i uspjeh u radu! ![]() |
|
![]() |
|
SandraST ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
E, i hvala za informaciju o ljepilu
![]() |
|
http://hobbyboom.blogspot.com/
|
|
![]() |
|
SandraST ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Evo savjet za decoupage na tamnoj podlozi. Ovo ti važi za salvete i rižin papir. Kad ljepiš na tamnoj podlozi obavezno odaberi motiv koji se može izrezati. Čupkanje dolazi u obzir samo ako ti je podloga salvete iste boje kao i podloga na kojoj ćeš lijepiti: npr. motiv sa salvete koji je tiskan na crvenoj salveti možeš čupkati samo onda ako ćeš lijepiti na podlogu iste crvene nijanse. U protivnom ćeš dobiti ružni oblak oko motiva.
Važno je da salvetu izrezuješ prije nego odvojiš slojeve. Tek kad izrežeš odvoji slojeve i jedan bijeli sloj zalijepi decoupage ljepilom tamo gdje želiš motiv i pazi da ne zalijepiš naopako. Posuši i dobila si područje koje treba obojati bijelom bojom. Kad bojaš, pazi da ne prelaziš rub, bojaj bar 1mm unutar obrisa i neka bude ravnomjerno, samo pazi da ti sloj boje nije predebeo. Možda će ti biti malo teško vidjeti rub, ali okreći podlogu prema svjetlu i neće bit problema. Kad se osuši, zalijepi motiv i to je to... Kad ti je motiv na rižinom papiru nema viška slojeva, ali u tom slučaju ocrtaj obris motiva na podlogu. najbolje ti je koristiti fantom flomaster koji će nestati kad dođe u doticaj sa ljepilom... ![]() |
|
![]() |
|
hvala na dobrodošlici! librokol je ljepilo za papir koje koriste profesionalci za uvez i izradu blokova i slično. ima ga za kupiti u gotovo svim kemobojama i prodavaonama boja i lakova i cijena mu je 37 kn 1 kg.
|
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Kao prvo, draga Buga - dobro došla na forum!
Ako ti je podloga tamna, moraš onaj dio gdje ti ide salveta obojati u bijelo ili neku svijetlu boju, ali najbolje bijelo! Isto tako možeš i savetu s donje strane obojati u bijelo, ali je to dosta teže pa bih ti preporučila prvu varijantu. Samo pitaj što te zanima....tu smo....
A kakvo je to librokol ljepilo - gdje to kupiš i koja je cijena?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lollipop ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Baš dobro izgleda.. totalno starinski štih!! :)
|
|
![]() |
|
Mima35 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
![]() |
|
Zmaja ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Bok svima .. evo i mene nove ... isčitavam sve već par dana i puuuno sam skužila ... hvala svima na velikodušnim savjetima ... Imam za sada samo volju i tubicu ljepila za salvete i paketić salveta iz DM-a za vježbu :)
Ali imam želju jaaaaku :))) |
|
![]() |
|
antonija M ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Ejjjjjj
Pozdrav svima sve što sam naučila o dekupaž tehnici naučila sam od vas Skup je ovo hobi ![]() Sad imam priliku nešto i prodati a nemam pojma o cijenama U Hercegovini toga još nema Dajte savjet Radim na bocama i vazama sa krakom i radovi su zaista lijepi Ne znam ubaciti slike ,ali budem naučila |
|
![]() |
|
kuštrava ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
kontam pijesak za mačke... njega ima i sitnijeg i krupnijeg i bijele je boje pa se može bojati
|
|
![]() |
|
jani ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Cure - vi ste fakat genijalke! Ideje su vam fenomenalne, moram to sve isprobati!
|
|
![]() |
|
kuštrava ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
odlična ideja... ja sam probala i sa pijeskom i sa šećerom... sa šećerom ne valja... topi se na promjeni temperature hehehe |
|
![]() |
|
svaki puta mi ispade drugačije... to moraš isprobavati.. malo više boje za beton nekada mi ispadne kao žvakaća guma.. nikada isto, tako da ti ne mogu reći točno koje omjere stavljam |
|
![]() |
|
Tatjana_bg ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju
![]() |
|
![]() |
|
lilith ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 47 |
*kuštrava - hvala puuuuno! Odlican prijedlog, sve to vec imam, i budem probala! Mislila sam da je mnogo slozenije, da ce mi trebati nekakve posebne mase, ali ovo je upravo genijalno i dostupno! Sta sve necete smisliti, svala vam cast!
![]() |
|
![]() |
|
Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?
|
|
![]() |
|
za reljefnu strukturu izmješaj boju za beton, sodu bikarbonu i drvofix..i zatim dodaš boju koju želiš
probaj i sa pijeskom.. imaš onaj mačji pijesak sitniji i krupniji pa robaj sa tim. ma već ćeš sa vremenom sama vidjeti... ja također više volim ljepiti sa originalnim ljepilom za salvete nego sa drvofixom |
|
![]() |
|
lilith ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 47 |
*jani - HVALA MNOGO! Da, pomogla si mi, jer upravo je to ono sto me zanimalo, dakle "osjeti" se ta losija kvaliteta drvofixa, ja sam mislila da je do mene
![]() ![]() Ja imam tako mnogo pitanja, da ne znam ni otkuda da pocnem :) Evo, mene zanima (a totalni sam laik, vec sam istakla), kako dobijate reljefnu strukturu na posudama/predmetima? Jel' postoji neka konkretna smjesa/masa za to (mislim na ove alternativne hehe), i uopce, ako biste mi mogle to malo pribliziti. Hvala vam, cure ... da nema vas i ovog foruma, zaista bih se namucila! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |