Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 16:22
smile64i naravno hvala sandraST na iscrpnom objašnjenju kako naljepiti salvetu na tamnu podlogu. to je za sada najbolji postupak za koji sam imala prilike čuti jer ovi drugi su malo teži za izvast , a ja baš i nisam tako spretna. pozdrav svim ljubiteljimalijepog cvijeća i decoupagea.Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 16:17
smile180u međuvremenu sam provjerila stanje u našim kemobojama i trgovinama boja i lakova i nije baš ohrabrujuće.naime librokol se više ne prizvodi u hrvatskoj nego u bih. karbon je nekad bio tu u zg a sad je u bih. no ljubazni gospodin kojem sam poslala mail kako bi saznala gdje se može nabaviti u hrv reko je da ga se može kontaktirati i dogovoriti slanje. Evo pejstala sam cijelo njegov mail pa da svi znate kako do ljepila.

Poštovana G.Vesna,

Od 2008 g.proizvodimo ljepila LIBROKOL 1u BiH.Nismo još uvijek te proizvode izvozili u RH,međutim ako budite ljubazni pa nam kažete Vaše mjesećne ili godišnje potrebe pa će mo naći modus da Vam dostavimo u RH.U međuvremenu možete ako ste fizičko lice naše proizvode kupiti u Sarajevu,Mostaru,Banjaluci.

Ako Vam treba mala količina(par kg.) možemo Vam dostaviti u RH npr.Autobusnom linijom....

Lijep pozdrav,

Huseinbegović Hajrudin,dir

možda bi se dalo naći još u nekim manjim kemobojama ili trgovinama boja i lakova. ja sam kupila u kemoboji u bakačevoj ulici pa treba pitati hoće li još naručivati jer sam upravo sina poslala po zadnju kilu koju su mi ljubazno sačuvali.
broj telefona prodavaonice u bakačevoj je 014816051, a mail karbona je info@karbon.ba.
ne znam koliko sam vam pomogla sa svim tim informacijama no ljepilo je daleko najbolje i najjeftinije.smile64
pozdrav svima i uspjeh u radu!Smile

Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 10:53
E, i hvala za informaciju o ljepilu
http://hobbyboom.blogspot.com/
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 10:45
Evo savjet za decoupage na tamnoj podlozi. Ovo ti važi za salvete i rižin papir. Kad ljepiš na tamnoj podlozi obavezno odaberi motiv koji se može izrezati. Čupkanje dolazi u obzir samo ako ti je podloga salvete iste boje kao i podloga na kojoj ćeš lijepiti: npr. motiv sa salvete koji je tiskan na crvenoj salveti možeš čupkati samo onda ako ćeš lijepiti na podlogu iste crvene nijanse. U protivnom ćeš dobiti ružni oblak oko motiva.
Važno je da salvetu izrezuješ prije nego odvojiš slojeve. Tek kad izrežeš odvoji slojeve i jedan bijeli sloj zalijepi decoupage ljepilom tamo gdje želiš motiv i pazi da ne zalijepiš naopako. Posuši i dobila si područje koje treba obojati bijelom bojom. Kad bojaš, pazi da ne prelaziš rub, bojaj bar 1mm unutar obrisa i neka bude ravnomjerno, samo pazi da ti sloj boje nije predebeo. Možda će ti biti malo teško vidjeti rub, ali okreći podlogu prema svjetlu i neće bit problema. Kad se osuši, zalijepi motiv i to je to...
Kad ti je motiv na rižinom papiru nema viška slojeva, ali u tom slučaju ocrtaj obris motiva na podlogu. najbolje ti je koristiti fantom flomaster koji će nestati kad dođe u doticaj sa ljepilom...
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 12:23
 hvala na dobrodošlici! librokol  je ljepilo za papir koje koriste profesionalci za uvez i izradu blokova i slično. ima ga za kupiti u gotovo svim kemobojama i prodavaonama boja i lakova i cijena mu je 37 kn 1 kg.
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 12:19
Kao prvo, draga Buga - dobro došla na forum!
Ako ti je podloga tamna, moraš onaj dio gdje ti ide salveta obojati u bijelo ili neku svijetlu boju, ali najbolje bijelo! Isto tako možeš i savetu s donje strane obojati u bijelo, ali je to dosta teže pa bih ti preporučila prvu varijantu. Samo pitaj što te zanima....tu smo....
A kakvo je to librokol ljepilo - gdje to kupiš i koja je cijena?
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 11:59
   bok! nova sam na ovom forumu i nova u decoupage tehnici no neke stvari sam otkrila čisto slučajno pa bi ih željela podijeliti s vama i uštedjeti vam koju kunu. naime za ljepljenje salveta odlično je librokol ljepilo malo razrijeđeno s vodom. kad se osuši premaz na salveti namažete cijeli uradak sa librokolom i dobijete lagani sjaj. da bi zaštitli cijeli rad pošpricate sa bezbojnim akrilnim lakom i to je to. ne brinit  zbog boje ljepila, bijelo je ali na kraju je prozirno. imam i upit...   kako napraviti lijepi rad na tamnoj podlozi? aki neko ima iskustva molim da mi objasni bila bi mu zahvalna....sve salvete se stpe s tamnom pozadinom i efekat je nula, nikakav....pomoć!
Na vrh
lollipop View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lollipop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 11:41
Baš dobro izgleda.. totalno starinski štih!! :)
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2011 u 14:46
Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

Na vrh
Zmaja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zmaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2011 u 21:26
Bok svima .. evo i mene nove ... isčitavam sve već par dana i puuuno sam skužila ... hvala svima na velikodušnim savjetima ... Imam za sada samo volju i tubicu ljepila za salvete i paketić salveta iz DM-a za vježbu :)
Ali imam želju jaaaaku :)))
Na vrh
antonija M View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija M Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 13:15
Ejjjjjj
Pozdrav svima
sve što sam naučila o dekupaž tehnici naučila sam od  vas
Skup je ovo hobi Wink
Sad imam priliku nešto i prodati a nemam pojma o cijenama
U Hercegovini toga još nema
Dajte savjet
Radim na bocama i vazama sa krakom i radovi su zaista lijepi
Ne znam ubaciti slike ,ali budem naučila

Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 161
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 12:35
kontam pijesak za mačke... njega ima i sitnijeg i krupnijeg i bijele je boje pa se može bojati
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 21:57
Cure - vi ste fakat genijalke! Ideje su vam fenomenalne, moram to sve isprobati!
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 17:43
Originalno poslano od člana Tatjana_bg Tatjana_bg napisao:

ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju

odlična ideja...
ja sam probala i sa pijeskom i sa šećerom... sa šećerom ne valja... topi se na promjeni temperature hehehe
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2011 u 17:41
Originalno poslano od člana jani jani napisao:

Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?

svaki puta mi ispade drugačije...
to moraš isprobavati.. malo više boje za beton
nekada mi ispadne kao žvakaća guma.. nikada isto, tako da ti ne mogu reći točno koje omjere stavljam
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2011 u 08:48
ja sam teksturu pravila sa grizom)))))na lepak nanesem(posipim)griz...i posle samo fiksiram lakom u spreju
Na vrh
lilith View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilith Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 17:24
*kuštrava - hvala puuuuno! Odlican prijedlog, sve to vec imam, i budem probala! Mislila sam da je mnogo slozenije, da ce mi trebati nekakve posebne mase, ali ovo je upravo genijalno i dostupno! Sta sve necete smisliti, svala vam cast!
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 12:52
Kuštrava - molim te možeš li mi reći u kojem otprilike omjeru stavljaš boju, sodu i drvofix?
Na vrh
kuštrava View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kuštrava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 10:40
za reljefnu strukturu izmješaj boju za beton, sodu bikarbonu i drvofix..i zatim dodaš boju koju želiš
probaj i sa pijeskom.. imaš onaj mačji pijesak sitniji i krupniji pa robaj sa tim. ma već ćeš sa vremenom sama vidjeti...

ja također više volim ljepiti sa originalnim ljepilom za salvete nego  sa drvofixom
Na vrh
lilith View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilith Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 13:01
*jani - HVALA MNOGO! Da, pomogla si mi, jer upravo je to ono sto me zanimalo, dakle "osjeti" se ta losija kvaliteta drvofixa, ja sam mislila da je do mene . Tako cu i ja raditi, vaznije predmete originalnim, a ove ostale razrijedjenim drvofixom! Hvala, jani!
Ja imam tako mnogo pitanja, da ne znam ni otkuda da pocnem :)
Evo, mene zanima (a totalni sam laik, vec sam istakla), kako dobijate reljefnu strukturu na posudama/predmetima? Jel' postoji neka konkretna smjesa/masa za to (mislim na ove alternativne hehe), i uopce, ako biste mi mogle to malo pribliziti. Hvala vam, cure ... da nema vas i ovog foruma, zaista bih se namucila!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.