Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Korisnik | |
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam posijala duplu daturu ljubičasto-bijele boje. Dosta ih je niknulo iz sjemenki ,sada su još u teglici na prozoru i čekam da još malo narastu da ih presadim.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
Pozdrav,ja sam kupila sjeme dature na aukciji.hr prije dva tjedna,jučer sam primjetila da moje ljepotice niču,jako se veselim,lani sam imala samo ljubičastu,a ove godine sam kupila i sjeme žute duple,i cream .....mislim da su jako jednostavne za uzgoj,i sve su mi sjemenke ponikle......
|
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Hvala Fatka
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Nije rano za dature posto nicu sporo.
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Ljubitelji datura pozzz,
![]() Ima li netko grančicu brugmansije viška ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Bili cvitak,proguglaj malo pa usporedis voje reznice sa tim na netu..Tako češ znati koju biljku imaš i kakva njega joj treba..Koja temperatura i ostalo..Nisu obe biljke, sa istim potrebama.Datura je jednogodišnja biljka,Brugmansija višegodišnja,ali se i ona srema preko zime na mjesta gdje ne mrzne..Na forumu imaš temu i o jednoj i o drugoj..Sretno sa biljčicom :)
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
nemam pojma koja je od te dvije
![]() ![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Bili cvitak,jesi sigurna da je to datura?One sada spavaju,vecinom..Mozda je to brugmansija?Kako god,na toj temperaturi obe mogu biti.Njima smeta minus..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
bili cvitak ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 329 |
dobila sam mladicu dature visine cca 10 cm posadila je u pitar i sad nemam pojma dal da je iznesem van il da i dalje stoji u kući ( na oko 20 c) . problem je sta nemam vrt ali imam veliku teracu . mladica se zasad drzi dobro
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prekrasno Silvestra
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ove čarapice baš zgodno izgledaju. Samo treba još pričekati da se počne sjeme istresati. Sretno!
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja obukla daturama čarapice
![]() |
|
![]() |
|
Prelijepa ti je datura Vera. Tnx Milice. Hvala Alisa na savjetu.
![]() |
|
![]() |
|
Da,kao što sam rekla bijele su kao "domaće".Izdržljivije su i lakše za uzgoj od onih drugih hibridnih..Ja bijelu posadim u baštu a ove druge u saksije..Bijela je baš zahvalna i jaka,dok ovi hibridi kilave,Ova tvoja dupla ljubičasta je baš divna,sigurno si joj podudarila sve uslove koje voli!Ako bude sjemena,skupi pa probaj sledeću sezonu..Najboje ih posijati u neke pvc providne kutije sa poklopcem.Tako brzo niknu,i u početku kilave i sporo rastu.Kako se napolju temperatura diže tako i one krenu sa rastom bolje..
Ili,ako imaš uslove probaj je sačuvati preko zime..Ja sam tako bijelu čuvala par godina u stubisštu preko zime.Imala je baš ogromne cvjetove! |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Moguće sam se malo prejako izrazila, mislila sam da baš ne uspijeva uzgoj. Meni je lani, ili prije dvije godine Triša dala sjeme ljubičaste, iznikla je ali nije došla ni blizu cvjetaju. Međutim one što sam dobila od Božikovina, bijele, ne mogu svesti na normalnu mjeru. Toliko cvjetaju da ih ne mogu kontrolirati. Ne uspijem pobrati sve uvele cvjetove i plodove pa se same zasiju. Kad počnu nicati, to je kao sag.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Vera,predivna je!Prvi put čujem da dature imaju jalovo sjeme!Mislim zna se desi na svim biljnim vrstama da se zadesi jalovo sjeme,ali da neka određena vrsta dature to ima,nikad čula.Do sada nisam imala takovg iskustva sa njima..
One su (većinom)jednogodišnje biljke,posebno te hibridne vrste,tako da je najbolje uzgoj iz sjemena.Ja sam uspijela da sačuvam bijelu više sezona u saksiji,ali ona je svakako izdržljivija nego ove druge.. Grička ja sam stavljala tanke ženske čarape hulahop(najlonke,svilene,neznam kako se kod vas zovu)Najobičnije čarapice boje kože,ne smiju biti debele i tamne..Sretno.. |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |