Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 243> |
Korisnik | |
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
flowerfan,taj divlji cvijet je jasenak-Dictamnus albus,biljka je ljekovita,koristi se korijen i sjeme.Lijepa biljka koja bi mogla biti ukras svakog vrta.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Molim vas, a kaj je ovo, niknulo mi na vrtu...
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
nisam sigurna, možda buhač?
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Prije bi mogla biti kamilica.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Mogao bi biti buhač. |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Kamilica nije sigurno, nije tolko nježna, a prije svega nema miris!
I ja sam pomislila na buhača, al...nisam sigurna!!! Pošto i vi niste baš sigurni, ostavljam nas još u dilemi!!! |
|
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
LOVRO: Da li je to lukovica? Ako je, mogao bi biti Haemanthus multiflorus.
|
|
![]() |
|
Nemam pojma!!! Prije 20-tak gdina sam prvog dobila od mame mojeg kumčeta! Taj mi nažalost propal, njoj na sreću nije!!! "Slučajno" smo nedugo nekaj pričale o cvijeću, i sjetile se tog cvijeta!!! Sutradan mi je donesla tu teglicu, tak da neznam dal je lukovica!!! Uglavnom, proguglala sam, i mislim da je to to! Jako sliči! Hvala ti! |
|
|
|
![]() |
|
Sliči i na kamilicu.Buhač ima drugačije listove,duže i šire,i plavkastije boje.Po slici se ne može procjeniti veličina same biljke.Buhač ima samo po jedan cvijet na stapki,koja je puno duža nego kod ove biljke.
|
|
![]() |
|
Neki Tanacetum , Chrysanthemum, je sigurno, ali koji?
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Dictamus roseus još ga zov i Jasenak
Zanimljivo je da se plamen upaljača ili šibice prinese cvijetu i javla se plamen koji ne oštećuje cvijet a dolazi od lakohlapljivog eteričnog ulja |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
E, da, moglo bi biti nekaj od toga! Hvala! |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
zn ali netko ime ovoj čudnoj biljci? vidjela sam je u jednoj trgovini i slikala s mob. pa se možda ne vidi najbolje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Euphorbia tirucalli
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hvala bb
![]() nisam sigurna, ali mislim da je na deklaraciji pisalo palma ili nešto slično... ![]() |
|
![]() |
|
vesna34 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
BB je u pravu, to je E. tirucalli. Na deklaraciji može pisati svašta, što nikako nije u redu ![]() |
|
![]() |
|
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
može li mi netko reći kako se kod nas zove ova palma - na engleskom je Parlor palm, htjela bih je kupiti za kupatilo, jer kažu da treba vrlo malo svjetla. Hvala!
SLIKA |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Chamaedorea elegans - hamedorea elegans, palma sreće? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Hvala Anastazija, to je ta palma!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |