Proljeće u mome vrtu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 312> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moja gloksinija nije niti nikla, a tvoja je jako lijepa, a i karanfilići su će-će
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Gloksiniju imam sada treću godinu. Ostaje u istom loncu, po zimi se listovi osuše, spremim u podrum, ponekad malo polijem, u proljeće dodam zemlje i tako je do sada.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Imaš prelijepo i cvijeće i povrće. Naziv tvoje teme me je podsjetio na onu pjesmu : "Jesen stiže dunjo moja......"
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Moon, hvala ti na posjeti,nisam nikada pokušala gloksiniju razmnožiti,ova je sada uskoro u punom cvatu.
![]() Gospina trava, hvala ti na tvome komentaru. Svaki dan polijevam. Imam jako malu površinu a htjela bih svega usaditi. A tako zapravo i radim. Jedno poberem pa drugo posadim. Evo konačno počela padati kiša. ![]() Temu sam započela u proljeće pa zato takav naziv a evo skoro će i jesen..... |
|
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Prekrasno Milice
![]() |
|
![]() |
|
Tikvić, hvala ti na tvojoj posjeti,svaka posjeta mojim biljčicama me veseli. Dođi opet, bit će mi drago.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
divne su ti gloksinije! tu biljku se nikad nisam usudila kupiti! je li komplicirana za uzgoj?
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Kupila sam ju prije tri godine već gotovu ali poprilično oštećenu biljku. Samo sam ju polijevala i ponekad dohranjivala. Oporavila se i sada mi cvjeta svake godine. Po zimi stavim u podrum, izgubi listove, po nekad polijem da se posve ne osuši i u proljeće ponovo izraste. Dio zemlje maknem i dodam novu. Sada je na jutarnjem suncu na prozoru a u hladu poslije 10 sati.Ako se osuši poneki donji list toga maknem i drugo ništa posebno ne radim. Ne čini mi se previše zahtjevna.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
kod mene pala kiša a kod tebe?
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Danas je u nekoliko navrata padala kiša svaki puta po 10 - ak minuta. Kaže se bolje išta, nego ništa ali to je još daleko od dosta. Malo je osvježilo pa se lakše diše. Pukotine na travnjaku su još uvijek velike a sunce zagrije pa se i to malo vlage za tren ispari. Ima još oblaka, možda će još padati. Baš bi trebalo.....
Obično kod nas kažu, kad ode tamo prema vama: Sava odvuče.....Ne znam koliko ima istine u tome jer znam da i kod vas manjka kiše..... |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
svaka čast za gloksiniju
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, Mari, baš me razveselila svojim cvijetićima. Malo je kasnije počela rasti pa sam mislila da je uginula. Baš se veselim.....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
mislila sam da je uzgoj gloksinije kompliciraniji ,ova tvoja je super.ovdje je bilo prekrasne kiše nadam se da će i vas dobro zaljati
![]() |
|
![]() |
|
Hvala , Blu.Pročitala sam negdje da se može razmnožiti sjemenom i listom. Malo ću se time pozabaviti ove godine. Iskreno , još nisam nikada obraćala pažnju na sjeme i da li ga uopće ima.
Kiše je bilo ali još nije to dosta . Još je zemlja zinula, ali bolje išta nego ništa. |
|
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
![]() |
|
![]() |
|
Dijana,
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Danas je baš fino osvježilo, lakše se diše. Tako je i za moje biljčice . Odmah su veselije kad su okupane kišom.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 312> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |