Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4647484950 58>
Korisnik
Poruka
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 20:43
joj draga, da mi je imati tvoju klimu u mojem vrtuWink...hvala ti na odgovorima, biljke su zbilja predivne...još da ne landraš okolo toliko po kavama s tamo nekakvim forumašima pa da im posvetiš više vremena, hahaha...
pusa
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 21:08
Vrtek za 10smile106
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 21:33
Želim malo popraviti znanje za makove. Prelijepi su. Zanima me kako to ide sa trajnicom a kako sa jednogodišnjem? Da li ovaj što je trajnica sam rasipa svoje sjeme? A ovaj jednogodišnji mak, da li se  treba sjeme izvaditi iz dozrele čahure pa na proljeće usijati? Možda je glupo ovo pitanje ali nisam još nikada imala mak pa me zanima kako to ide. Hvala na odgovoru.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 21:58
ClapClapClap Prekrasan rascvjetani vrtThumbs%20Up. Prošetala sam baš dok si stavljala slike...i sad sam se vratila da vidim sve.Zbilja mi je žao da nisam vidjela uživo....smile120Big%20smile
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 22:07
Ljepo sam se našetala i nagledala prekrasnog cvijeća ClapClapClapClap
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2011 u 20:06
smile63EVO KARTA ZA bosnusmile96možeš i kupati s e ovdje..
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 09:34
Između mora i gorja, ti si mi skoro pa na pola puta, a kad slijedeći put svratim nadam se da će ovaj ljepotan i dalje cvjetati, predivan je

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 09:47
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Želim malo popraviti znanje za makove. Prelijepi su. Zanima me kako to ide sa trajnicom a kako sa jednogodišnjem? Da li ovaj što je trajnica sam rasipa svoje sjeme? A ovaj jednogodišnji mak, da li se  treba sjeme izvaditi iz dozrele čahure pa na proljeće usijati? Možda je glupo ovo pitanje ali nisam još nikada imala mak pa me zanima kako to ide. Hvala na odgovoru.

milice, nema ti ona vremena za odgovore, samo landra okolo po zabavama i kavama, hehehe...ma, šalim se, naravno, i mene to zanima...

nataly,
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 11:17
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

milice, nema ti ona vremena za odgovore, samo landra okolo po zabavama i kavama, hehehe...ma, šalim se, naravno, i mene to zanima...

nataly,

S obzirom da me ogovarate dok me nema Wink samo da se javim da vam kažem kako (iako landram) pratim tko što piše o meni. Popodne ću slikati kako trenutno izgleda mak trajnica i jednogodišnji mak i staviti slike da vidite razliku..

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 12:56
nismo ni sumnjali da nas ne pratiš, zato te i ogovaramoWink.
pusa
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 19:20
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Vrtek za 10smile106

Kao što je Sara već u prijašnjem postu napomenula, da ne landram okolo po kavama možda bi mi i biljke bile ljepše. Wink U svakom slučaju, Silvestra, dobro bi mi došao netko poput ovog tvog smailića (ako ništa drugo, makar da mi zalijeva biljke). Wink

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 19:23
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

ClapClapClap Prekrasan rascvjetani vrtThumbs%20Up. Prošetala sam baš dok si stavljala slike...i sad sam se vratila da vidim sve.Zbilja mi je žao da nisam vidjela uživo....smile120Big%20smile

Ne mogu ti Baka niti opisati koliko mi je žao da nisi (zajedno sa TM - to se podrazumijevaWink) mogla doći u Lič. Nadala sam se ustvari da ćete me iznenaditi. Šteta, baš šteta.
Hug

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 19:24
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Ljepo sam se našetala i nagledala prekrasnog cvijeća ClapClapClapClap

Bilo bi još ljepše da si i ti mogla doći prošetati uživo. No, nadam se da će biti još prilika za to.
Tongue
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 19:27
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

smile63EVO KARTA ZA bosnusmile96možeš i kupati s e ovdje..

U Bosnu ću doći na zimovanje. Uživati ću a ti ćeš mi spremati sve one recepte o kojima si pričala sa Korijenkom...Wink

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 19:54

Nema glupog pitanja i ne ustručavaj se pitati ako te nešto zanima, mada ti ja nisam znalac.

Dakle, ovo je mak trajnica (ili višegodišnji mak)

on sada izgleda ovako

Nadzemni dio je usahnuo. Mislim da će u jesen krenuti novo lišće.

Ovo je jednogodišnji

On trenutno izgleda ovako

U ovim "tobolcima" se nalazi sjeme. Kad je Korijenko bila kod mene istresla je po zemlji to sjeme i rekla da bi na taj način ovaj mak trebao u proljeće niknuti. Tako je kod nje. Meni je ovo prva godina sa jednogodišnjim makom i nadam se da će ovaj Korijenkov savjet funkcionirati i u ovoj gorskoj klimi.

Ako sam nešto fulala molim da me ispravite..Wink
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 20:08

Triša, sljez mi cvate prvu godinu i u stvarnosti mu je cvijet malo više krem boje nego što je na slici..

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 22:15
hvala Nataly, što si nam pokazala svoje makove i trenutnu situaciju...nadam se da je ostala koja sjemenka onog divnog jednogodišnjeg (ne budem te više ogovarala kad te ne bude biloWink).
pusa
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2011 u 23:03
Hvala, Nataly! Zaista nisam znala ništa o makovima. Kad sam vidjela ove slike zapravo mi se sada više sviđa jednogodišnji, ljepše mi izgleda taj cvijet.Možda je praktičnije  sa trajnicom, posadiš i imaš, a ovaj drugi moraš svake godine iznova sijati. Kako se taj što je trajnica razmnožava, da li i on ima sjeme? Od toj jednog tobolca se može puno posijati jer dosta ima sjemena ( mislim) . Moja mama je nekada jako odavno , prije 50 god. sijala mak za kolače i ostavljala je te čahure za sjeme koje se sijalo u proljeće. Ja to nisam nikada radila jer od kada sam ja počela po vrtu, nemam više veliki vrt da bi se moglo sijati mak za kolače. Samo ovaj ukrasni ako negdje uspijem nabaviti koju sjemenku. Da li će biti viška?

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 00:21
niho ti je pravi šaljivđija, vidi kako je pronašla i kartusmile96
Natali predivan ti je ovaj sljezClap i poseban, nisam takvog vidjelaTongue
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2011 u 11:21
obožavam biljkice koje se same rasijavaju LOL
morat ću si i ja početi pisati šalabahtere sa nazivima biljaka jer ovako ništa ne znam LOL
i ja sam u proljeće puno landrala kao ti sad pa sam isto kasno posadila dalije, zato će moje cvasti u listopadu LOL
draga moja orange kolegice, vrtek je i pored skitnje, prva liga Clap
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4647484950 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.