Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 58> |
Korisnik | ||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
|
Vrtek za 10
![]() |
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Želim malo popraviti znanje za makove. Prelijepi su. Zanima me kako to ide sa trajnicom a kako sa jednogodišnjem? Da li ovaj što je trajnica sam rasipa svoje sjeme? A ovaj jednogodišnji mak, da li se treba sjeme izvaditi iz dozrele čahure pa na proljeće usijati? Možda je glupo ovo pitanje ali nisam još nikada imala mak pa me zanima kako to ide. Hvala na odgovoru.
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Ljepo sam se našetala i nagledala prekrasnog cvijeća
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
|
![]() ![]() |
||
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Između mora i gorja, ti si mi skoro pa na pola puta, a kad slijedeći put svratim nadam se da će ovaj ljepotan i dalje cvjetati, predivan je
![]() |
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
milice, nema ti ona vremena za odgovore, samo landra okolo po zabavama i kavama, hehehe...ma, šalim se, naravno, i mene to zanima...
|
||
![]() |
||
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
|
S obzirom da me ogovarate dok me nema ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
|
Kao što je Sara već u prijašnjem postu napomenula, da ne landram okolo po kavama možda bi mi i biljke bile ljepše. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Ne mogu ti Baka niti opisati koliko mi je žao da nisi (zajedno sa TM - to se podrazumijeva ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bilo bi još ljepše da si i ti mogla doći prošetati uživo. No, nadam se da će biti još prilika za to. ![]() |
||
![]() |
||
|
U Bosnu ću doći na zimovanje. Uživati ću a ti ćeš mi spremati sve one recepte o kojima si pričala sa Korijenkom... ![]() |
||
![]() |
||
|
Nema glupog pitanja i ne ustručavaj se pitati ako te nešto zanima, mada ti ja nisam znalac. Dakle, ovo je mak trajnica (ili višegodišnji mak) ![]() on sada izgleda ovako ![]() Nadzemni dio je usahnuo. Mislim da će u jesen krenuti novo lišće. Ovo je jednogodišnji ![]() On trenutno izgleda ovako ![]() U ovim "tobolcima" se nalazi sjeme. Kad je Korijenko bila kod mene istresla je po zemlji to sjeme i rekla da bi na taj način ovaj mak trebao u proljeće niknuti. Tako je kod nje. Meni je ovo prva godina sa jednogodišnjim makom i nadam se da će ovaj Korijenkov savjet funkcionirati i u ovoj gorskoj klimi. Ako sam nešto fulala molim da me ispravite.. ![]() |
||
![]() |
||
|
Triša, sljez mi cvate prvu godinu i u stvarnosti mu je cvijet malo više krem boje nego što je na slici.. ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Hvala, Nataly! Zaista nisam znala ništa o makovima. Kad sam vidjela ove slike zapravo mi se sada više sviđa jednogodišnji, ljepše mi izgleda taj cvijet.Možda je praktičnije sa trajnicom, posadiš i imaš, a ovaj drugi moraš svake godine iznova sijati. Kako se taj što je trajnica razmnožava, da li i on ima sjeme? Od toj jednog tobolca se može puno posijati jer dosta ima sjemena ( mislim) . Moja mama je nekada jako odavno , prije 50 god. sijala mak za kolače i ostavljala je te čahure za sjeme koje se sijalo u proljeće. Ja to nisam nikada radila jer od kada sam ja počela po vrtu, nemam više veliki vrt da bi se moglo sijati mak za kolače. Samo ovaj ukrasni ako negdje uspijem nabaviti koju sjemenku. Da li će biti viška?
|
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
niho ti je pravi šaljivđija, vidi kako je pronašla i kartu
![]() Natali predivan ti je ovaj sljez ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
obožavam biljkice koje se same rasijavaju
![]() morat ću si i ja početi pisati šalabahtere sa nazivima biljaka jer ovako ništa ne znam ![]() i ja sam u proljeće puno landrala kao ti sad pa sam isto kasno posadila dalije, zato će moje cvasti u listopadu ![]() draga moja orange kolegice, vrtek je i pored skitnje, prva liga ![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4647484950 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |