Primošten |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova mi je predivna.Ni mala ,ni velika.Ni nova,ni stara.Okolo ima zraka.Još da je zelenila...
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Morat ćete pričekati da mi dozvole na moj komjuter. MM radi na onom na kojem su mi fotografije, a na ovom na kojem sam probala sa vanjskog diska skidati stalno mi ruši photobucket. A uz te za par dana će biti novih fotografija. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Od kad znam za sebe u suzama napuštam moj Primošten! Čudna je to ljubav. Znam da nisam objektivna, ali meni je on najljepši ... Ove je godine poluotok sa plažama osvanuo u novom ruhu.
Plaža u uvali Mala Raduća počinje završetkom nasipa kojim je nekadašnji naseljeni otok premošten ("primošten" po dalmatinski) :
![]() pa se nastavlja plažom nasuprot naselja (u daljini se vidi otok Maslinovik posljednjih dana često spominjan po nemilom događaju):
![]() Polako šećemo prema punti, preko puta nje otok Smokvica, raj za nudiste:
![]() Malo zastajem kraj kapelice jer se u pozadini vidi jedini hotel koji nije obnovljen (sramota Mađarskih hoteljera i naše vlasti), a jednu našu forumašicu trebao bi podsjetiti na lijepe dane:
![]() Došli smo do vrha punte. U daljini se vidi otok Zlarin i Kornatsko otočje:
![]() ![]() Najsretnija sam kad ih vidim na vezu:
![]() Ove je pomorska policija kasnije na radost kupača prisilno privezala uz obalu:
![]() I onda nastavak puta prema uvali Velika Raduća: ![]() ![]() ![]() I u daljini plaža moje mladosti, danas mjesto gdje uživaju moja djeca:
![]() U unutrašnjosti poluotoka, u borovoj šumi nekada je bio Esperanto kamp. Nestalo kampa - prestalo moje učenje tog jezika:
![]() Sada ovdje caruju vjeverice:
![]() Njihova igra uz mini golf prepun ljudi.
![]() Za vrijeme "najjačeg sunca" svatko si ovdje može naći zabavu. Evo samo neke:
![]() ![]() ...
Za tebe smo ariju pisali dušo
sva blaga što bog ti je darovao iz kamena nama si procvala ružo ... Iz moje duše more piše o ljubavi o svakom kamenu, drači o svetoj maslini Pričaj mi more,pričaj o našoj svetinji o najlipšem cvitu na svitu o našoj Dalmaciji ... O more more ti pričaj mi o ljubavi o kraju di su moji najdraži Na vike vikova živit će Dalamacija u ime Oca i Sina i Duha svetoga |
|
|
|
![]() |
|
I na kraju malo neobično orezanih biljčica:
![]() ![]() Pa dio koji nije ništa posebno, ali je konačno uređen:
![]() Jedan od mnogobrojnih cvjetnih otoka:
![]() I po neznam koji puta ulaz / izlaz sa magistrale. Možda nije nešto posebno, ali svatko tko zna kako sunce tamo grije, koliko malo kiše padne (to je tzv. Suha punta) može zamisliti koliko truda je potrebno da ovo ovako izgleda:
![]() I zalazak sunca:
![]() Poluotok koji tone u san:
![]() a nasuprot njemu pouotok (sa plažama) u kojem počinje noćni život:
![]() I gotovo
|
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
u prelijepu šetnju si me povela!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasne slike, plaža, ma sve...
![]() Drago mi je da se možeš vratiti u grad svoje mladosti, meni to jako nedostaje... Ono što je čudno ošišano kao bubanj je možda rađeno po kalupu ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Antonija bilo bi dobro da smo zajedno šetale
![]() Smrcko, evo ja ti nudim da ti navratiš u grad moje mladosti! A one bijke - možda su šišane preko bubnja za vešmašinu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga HOJA,
šetnja tvojim ljepotama i uživati u prekrasnim bojama mora,udisati tako dobar zrak,okupati se u mašem moru ,gledati zalazak sunca,dočekati zoru,taj je sretnik.
Nahranila si mi tijelo,navrla su sijećanja,na moje druženje sa mojom dragom osobom,koju sam lani posjetila,stalo je vrijeme........ Još jednom hvala ti na obnovljenom sijećanju.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Prekrasne slike.Plaže mi izgledaju nasute.Ako jesu kada je to bilo i kako su izgledale prije?
|
|
|
|
![]() |
|
Belina, vrijeme i dalje ide, leti ... možda te jednom i ja tamo dočekam
![]() Kiki-ko, pola poluotoka je do ove godine bilo u pješčanim plažama, a druga polovica (nasuprot poluotoka) u stijenama i na njih sam najviše voljela dolaziti. Meni je prije bilo ugodnije, sada je prilagođeno gostima i za ovo je mjesto najvažnije da su oni zadovoljni. A ja, koja toliko volim stjene imam takvih mjesta samo malo dalje. Ali tamo nema kafića
![]() Evo "plaže" nekada:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Ajme koje divote!!!
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ta forumašica se s radošću sjeća predivnih dana provedenih u tom prekrasnom gradiću i tada prekrasnom hotelu i okolini.
Puno toga se promijenilo od tada, plaža,/ tada su to bile uglavnom grote/ sam gradić... Ali i dalje je to jedno prekrasno mjesto u koje bi se rado vratila barem na kratko. No nažalost "mladost" ne dozvoljava više takva putovanja. Hvala Hoya na predivnim slikama, koje su me podsjetile na moju mladost ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Da,hoya,kad su grote manja je gužve na plaži.Čovjek si nađe neku stijenu koja ga baš ne bode i može se odmoriti.Da je mene pitati ja bi nasipala djelomično da bude za sve ukuse.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kiki-ko - predivna slika!
Eto, priroda sama čini ljepote po našem guštu. Dio je nasutoga more već odnjelo u dubine (ponavlja se priča od prije 30-tak godina) i ponovo se naziru stijene. |
|
|
|
![]() |
|
Na par mjesta sam vidjela ovakve prozore koji su me oduševili.Na običnu rupu u zidu "zaljepljen "skupa sa kamenim vijencem,bez stakla.Praktično za ljeto i turizam,a dobro izgleda.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Predivno. Virtualno putovanje za moju dušu i oči! Hvala "curke"!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |