Silvestrina cvjetna priča |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 57> |
Korisnik | |
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
krasno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
krasna ti je dipladenija
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Neki dan sam dugo bila kod tebe i sve još jednojm detaljno prolistala...
Sve za čistu desetku
![]() Jako su ti lijepi alpski lila zvjezdani
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Prekrasan ti je i vrt i ljubimci,uživala sam u šetnji
![]() |
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Sve ti je jako lijepo,a najviše su mi se dopale gazanije i dipladenia.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Saro dipladenija je od ove godine-kupljena na Flori,a lojtrica moj ručni rad od lijeskovih šiba i malo žice.
Mihaela moji peseki su tako dragi da ih ni za što na svjetu ne bih mjenjala. Korijenko imam i one poluvisoke zvjezdane i samo oni su se nekako probili kroz ovu sušu i sad su počeli cvjetati. Mali kaktuse evo još ću malo slikati gazanije...sad pred jesen sve buja ...ali nije ni spomen onome cvjetnjaku kakav znam imati u ovo doba godine. Hvala Vam na šetnjici kroz moj vrtek.... ![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
palcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
cvijeće predivno, ljubimci preslatki a nasmijala me paprika sa onim svojim dodatkom
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Još jednom sam prolistala sve od prve stranice. Zaista mi je bio užitak. Osim pohvala za lijepo cvijeće, treba mi i tvoj savjet, sugestija ili sl. Tulipani sa prve stranice ostavili su me bez riječi. Ja sam sa svojima nezadovoljna: posadim ujesen lukovice a na proljeće nikne malo tulipana. Kako ti svoje sadiš i da li ih svaku godinu vadiš iz zemlje? Približava se vrijeme sadnje lukovica pa rado čula kakvo je tvoje iskustvo. |
|
![]() |
|
Svake druge godine bi ih bilo dobro izvaditi jer ako su više sezona u zemlji lukovica svake godine odlazi sve dublje u zemlju i nije debela nego ima male listove okolo sebe kad nikne i to neki puta rezultira izostankom pojave cvjetne stapke sa pupom.Ja ih sadim na dubinu od 12 do 15 cm.Saditi ih treba već sada jer ako ih prije posadite veća je mogućnost da imaju lijepi veliki cvjet jer im se u prvih mjesec i pol dana od sadnje formira pup,ako kasnije sadite taj period im skraćujete i cvjet je manji...ja ih ove godine nisam vadila...vidit ćemo što će biti na proljeće...ako se mene pita ja bi ih zapravo svake godine izvadila jer se lukovica tjekom ljeta dosta osuši,a ako nakon toga ima kiše može i izgniliti...prilikom vađenja male odvojim i posijem u red dok ojaćaju,a velike normalno sadim...ako ih vadite stabljika mora biti sa lišćem potpuno žuta jer lukovica dok su listovi zeleni hrani i puni lukovicu...čim odcvatu svjetnu stapku odma režite jer crpi i krade energiju lukovici....kad ih izvadite ja ih mjesec dana ostavim u hladu da se lijepo osuše i oćistim od zemlje i otkinem odozdola one čuperke od korjena...spremim ih do sadnje u kartonsku kutju ali moraju imati zraka...nadam se da sam pomogla.
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Ovo je zaista opširan odgovor. Hvala! |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 57> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |