Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Melokaktus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Melokaktus

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:41

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:39
Jedan od novijih

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 22:02
S obzirom da su kod mene već nekoliko jutra dosta hladna,ja sam svoj melocactus prije par dana unijela u kuću.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 21:42
pa bilo bi dobro da ih uneseš ili barem pokriješ.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 10:35
Ja svoje još držim na terasi na prozorskoj dasci.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2011 u 09:35

Evo dilema: dnevne temperature oko 24 a nočne oko 6 C. Dali ste sklonili svoje meliće na toplo ?
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 23:19
Vidi se tko je brižan prema kaktusimaTongue
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2011 u 11:55
Imam ga i ja,dobila od jedne zlatne dušice

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 15:12
Hvala Vilmač. Mali kaktus kupila sam ga kod jedne naše cvjećarke. Ona ih nabavlja u MBM-u (ispostava Đakovo) ali može se kupovati samo na veliko-moraš imati registriranu djelatnost, nemaju maloprodaju. Već sam ih zvala, muž mi je odande pa sam mislila usput svratiti.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 14:47
Gricka,a gdje si kupila melocactus ako nije tajna?
Na vrh
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 14:41
koji predivni primjerci! meni su oni najdraži cvjetni ljubimci!Tongue
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"

emma goldman
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 13:51
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 13:48

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2011 u 12:33
Evo i mog priloga ovoj temi. Inače meni se izgleda baš da u duplićima (ne samo kod klematisa). Isti dan kupim jednog ja a drugog dobijem na poklon.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 19:46
Sjeme azureusa sam kupila na aukcije.hr a matanzanusa fino pitala prodavačicu na cvjećarni u konzumu i dobila plod s jednog melocactusa njima ionako ništa ne znači ID melića je dosta težak dok nisu odrasli ovaj tvoj treči po redu bi mogao biti melo. kod presađivanja odraslih melocactusa ti je bitno ne oštetiti previše korijen jer se dosta teško oporavlja ja sam moj jednostavno onako sa svom zemljom iz jedne tegle prebacila u drugu veću i samo dospipala zemlju. Inače imaš zbilja krasne kaktuse vidi se da dobro brineš o njima.   
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 15:02

Na ovoj prozorskoj polici držim tri Ferokaktusa, čisto desno Notocactus mammulosus a ovaj u sredini mi sve više sliči nekom Melokaktusu (?). Taj kaktus je savršeno simetričan sa fino definiranim rebrima i pravilnim iglicama. Može li tko potvrditi da se radi o Melokaktusu ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 21:10
Miss M hvala na ID. I ova informacija o presađivanju je vrlo korisna, zapamtit ću to. U pravu si kada pišeš gdje ih prodaju. Prva dva sam kupio u novogodišnjim akcijama u MBM Lučko mislim da su bili po 16 Kn ili tako nešto (vrlo jeftino, tada sam kupio i nekoliko ferokaktusa). A ovaj novi sa cefalijem kod nas u Hofferu   13 €.
Pišeš da i sama razmnožavaš. Kako dolaziš do sjemena, imaš sjeme svojih kaktusa ili kupuješ ?
Na vrh
Astrophytum View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 20:34

Smile

Gospod e GOLEM!
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 19:41
Ups da zaboravih vam reči melocactusi sa cefaliumom se ne smiju presađivati zato ako imate mladi odmah ga posadite u eću teglu jer kasnije nećete moći jednostavno kad melocactus dobije cefalij biljka prestane rasti raste mu samo cefalij.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 19:29
ovo su moji ova dva velika su matanzanusi a mali je azureus kupljen kod Sekelja na lanjskoj flori promjer 4cm Pinus mislim da su tvoji svi također matanzanusi jer po vrtnim centrima teško da ćeš naći neki drugi a i oni najbrže dobivaju cefalij za bilo koju drugu vrstu moraš kod uzgajivačabarem po informacijama koje ja imam ili možeš kupiti sjeme i posijati ih dosta lako niču ja sam sijala matanzanuse i azureuse nažalost azureuse sam zaboravila maknuti s prozora i spržilo ih sunce a bili su već 7mm nisu preživjeli no što sad mogu. Matanzanusa imam oko 20-tak komada zasada dobro napreduju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.