Lič (Gorski kotar) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Za Nataly!
Uistinu zanimljivo!
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prava si reporterka, i dobro je Otok rekla, svugdje te ima
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Bravo Nataly, svuda te ima.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Nataly, uvijek me oduševiš!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Nataly, super prezentacija tvog kraja!
Žao mi je kaj mi nisi bliže! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Zaboravila sam spomenuti jedan detalj vezan uz Lokve. Gospođa Mirjana Pleše već godinama radi Lokvarski kalendar koji je zasnovan na predviđanju vremena utemeljenom na starom narodnom običaju tzv. brojanica. Pretpostavljam da će i ona danas biti u Rijeci, pa Triša eto ti prilike da sa njom popričaš o tome kakvo nas vrijeme očekuje. Ovo je link na jedan od priloga o tom kalendaru: http://www.hrt.hr/index.php?id=137&tx_ttnews[tt_news]=60760&cHash=f275662542 Imam i ja taj kalendar ali mi nije pri ruci skener da vam pokažem kako to izgleda. |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
U četvrtak je otvorena izložba u Rijeci, a o kojoj sam pisala u prethodnim postovima. Stavit ću danas par fotografija sa otvorenja. Još uvijek ne znam kad ću biti dežurna (vjerovatno srijeu ili četvrtak popodne) jer su me stavili kao leteću zamjenu tj. po potrebi. Valjda za kaznu što sam tulumarila po Ivaniću dok su oni pakirali i pripremali eksponate za izložbu. ![]() - posljednje pripreme prije otvaranja ![]() ![]() ![]() - ovo je mali dio postave izložbe, žao mi je da nemam sliku iz druge prostorije koja mi je "ljepše" uređena. Tekstovi na panoima opisuju povijest Liča, o kojoj ću vam pisati u nekim od idućih postova ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - na otvaranju su se prisutnima obratili: predsjednik Etnografske udruge Lič Dražen Starčević, etnolog Grga Frangeš iz konzervatorskog odjela, Željko Bistrović - pročelnik Konzervatorskog odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine te zamjenik načelnika Općine Fužina Dalibor Fak. ![]() - za glazbeni dio su se pobrinuli tamburaši "Zrinski" iz Liča. Moram ih pohvaliti jer su prolaznici zastajkivali, pjevušili i uputili im puno komplimenata. Tu večer dobili su ponudu da sviraju na jednom vjenčanju. ![]() ![]() Triša se najavila da ide danas na izložbu. Ovaj dan je uz izložbu rezerviran i za naše gošće iz Lokava koje će pokazivati ručni rad. ![]() |
|
![]() |
|
Belina, kao i svagdje ne delaju svi sve nego neki sve.... Zaboravila sam napisati još jednu važnu informaciju. S obzirom da su se forumašice zakačile za "mog" svirača, moram napomenuti da će sutra na otvorenju biti svirke ![]() Bit će i poneki kolačić, medica..... |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Bravo Nataly,
Sada kada znamo i mjesto i vrijeme,ni ča čekati.
hvala ti na velikom trudu,(kod tebe svi delaju sve)
|
|
![]() |
|
Baka i Silvy- raspored je napravljen, napisat ću ovdje kad saznam (mislim da je vikend u pitanju) |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Ne znan, pokušat ću doć.
Javi kad si va Ri. Zato ti imaš tako dobru liniju - teci simo, teci tamo, a ja nedilju zela sl. dan, osin ča san neč posadila i skuhala obed. ![]() puno pozz ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Potrudit ćemo se. Ali ako ne samo javi kad si ti dežurna.Da spojimo izložbu i susret s tobom!
|
|
![]() |
|
Možda se dobro ne vidi pa ću ponoviti što piše u donjem dijelu plakata ukoliko nekoga zanima. Radionice u sklopu izložbe: - 09.10. (nedjelja) - udruga ljubitelja Lokvarskih starina pokazuju svoj ručni rad - 10.10. (ponedjeljak) - prezentacija jela i pića plodova gorja - 11.10. (utorak) - izrada predmeta od gline (Ivana Žagar) - 12.10. ( srijeda) - vezilje i keramičari iz OŠ iz Fužina - 15.10. (subota) - udruga vunarica iz Mrkoplja pokazuje ručno filcanje vune Baka, tebe i tvog supruga posebno pozivam da dođete na otvaranje ili neki drugi dan jer je vama dosta nezgodno doći u Lič. Ne znam još koji dan ću ja biti dežurna, no na otvaranju sam svakako. Tko može neka svakako svrati. Nismo mogli donijeti sve predmete u Rijeku, no makar ćemo se sa jednim dijelom pokušati prezentirati. ![]() |
|
![]() |
|
Plakat ![]() |
|
![]() |
|
Pozivnica za otvaranje izložbe... ![]() |
|
![]() |
|
Dragi moji posjetitelji, za dva dana Etnografska zbirka otvara izložbu u Rijeci. Ponuđen nam je prostor u palači Garbas (Užarska ulica). ![]() ![]() Dok su se u nedjelju forumaši odmarali od Ivanić grada ja sam rintala i sudjelovala u postavljanju izložbe... ![]() ![]() ...i muzikanta... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Korijenko, Anaida- drago mi je da ste vjerne posjetiteljice Baka - drago bi mi bilo da posjetiš Lič i etnografsku zbirku. Ako ti je prekomplicirano, čitaj idući post .. ![]() OTOK- mukinja nije oskoruša Drug Mile - hvala na posjeti. U međuvremenu si možda i napravio pekmez od mukinja.. Tomice - koji kompliment sam dobila od tebe ![]() |
|
![]() |
|
tomica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Listopad 2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Bodovi: 939 |
Prelijepo! Ti si naša Ashley
![]() |
|
![]() |
|
Drug Mile ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Mukinja je jedan od sorbusa, u rodu s oskorušom. Tu su još jarebika i brekinja, i neke druge koje nemaju hrvatske nazive. Ja ih sve volim vidit, a planiram i posaditi u svoj vrt, nešto poput kolekcije.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |