Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 31> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupila sam bijelu lantanu za 15 kn, domaća proizvodnja u Južnim kulturama......sva je mršava, neuhranjena, sa malim listićima....kad se oporavi mogla bi biti dobar grm....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Lantana voli da se orezuje.Drzi je na suncu i ne moj da ti bude zedna.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() a vec sam je bila otpisala... ne vjerujem da će mi ove godine cvjetati, ali možda me i iznenadi u jesen sad se vec manje ljutim na svekija, ali dogodine mu moram staviti natpise na "moje" biljke koje ne želim da orezuje (već u siječnju po cičoj zimi ili uopće) |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Triša, kod nas lantane normalno prezime vanka, ponekad padne temp. -2,3..... ona je vrlo žilava!
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Bas je lako lantanu opzilit.Ja sam stavila male grancice u drugu saksijau i samo odrzavala vlagu, pustile zile.Samo ne treba ih drzati na suncu dok se ne ozile. Moji mali pelcrcici su poceli i cvjetati.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja nisam, jer je prvi puta imam ove godine, ali si me razveselila s opisom uvjeta u kojim uspjeva. Jedino sam ih iz vrta preselila u teglu, jer mi je tako savjetovala Baka Bea, pošto ona ne podnosi baš niske temperature, na netu piše ispod 10 st.
No kad se malo razgrana, pokušati ću je zakorijeniti, jer mi se ta biljka jako sviđa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Upravo pokušavam uzgojiti sadnice lantana jer sam se odlučila, ipak, za njih budući podnose sušu i sahara-uvjete....
![]() Ovo su tri reznice narančasto-žute, dvije su donje grančice sa vršnim listovima. a jedna je poludrvenasta bez vrha i ona je počela udarati nove lističe.....viđet ćemo što će biti...
Da li je neko u sličnim poduhvatima?
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ja sam svojoj lantani otrgla otcvalo i dugooo nije pokazivala da će procvjetati, a sada vidim da opet tjera i da če me još veseliti svojim cvijetićima.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam je imala par godina i svaku zimu bi joj otpalo lišće
na proljeće bi se opet počela zeleniti |
|
![]() |
|
Nickless ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Moje lantane ne izgledaju nikak, preko zime ih stavim u podrum (oko 10*C), ali je tamo jako malo svijetla, svo lišće brzo otpadne pa se sve svede na oživljavanje u proljeće. Da li je moguće da je to premalo svijetla razlog ili je normalno da otpadne svo lišće preko zime?
|
|
![]() |
|
Bicu isto zaintersovana u jesen kako sada.
![]() |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Drago mi je da ti se sviđaju moje lantane. Sjemena sada nemam, ali bit će ga na jesen. Ako budeš i tad zainteresirana rado ću ti ga poslati.
|
|
![]() |
|
seni draga odusevile su me tvoje lantane.Imas li sjemena za pokloniti.
|
|
![]() |
|
moja lantana je definitivno pokojna
![]() mislim da je sveki najzasluzniji za to jer je prerano porezao, grrrr....... |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Bravo za lantane!
Moj spisak bilja koji moram nabaviti duuuuugaaaaačaaaak je! Preeeedugaaačak! Ali ovo moram nabaviti!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ajme kako su prekrasne, morati ću to dodati na spisak želja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
predivne su
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja svoje lantane orezujem krajem 11. mj. na 10-20 cm. Tako se dobije zgusnuti grm. Lantane koje su mi u teglama zimi stavim u natkriti prostor vani. One su počele puštati male listiće, a one koje su bile u vrtu su propale. Zna se dogoditi da je korijen ostao živ pa ponovno nikne.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |