|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 89> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() |
Pozdrav svima!
Ja sam inače veliki ljubitelj orhideja, imam ih stotinjak u svojoj kolekciji ![]() Prostora je sve manje, ali me to ne sprječava da ih i dalje kupujem... Ovo sa sjemenom mi je baš zanimljivo, nadam se da će vam uspjeti! Jeste već posijali? Inače, orhideje su vam svima prekrasne!! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
Emilly, dobrodošla! Jedva čekam slike, daj ih poslikaj što prije i pokaži nam ih ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() |
Evo, nema ih baš nešto rascvjetanih trenutno. Bit će više uskoro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evo toliko za sada ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
Stvarno su posebne. Neke prvi puta vidim. Smije se znati gdje ih nabavljaš? Ako ih imaš toliko i dobro ti uspijevaju molim te da malo napišeš svoja iskustva - na kakvom položaju ih držiš, kako ih njeguješ itd. Hvala! |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Uh, snalazim se svakako. Neke sam kupila preko ebaya, neke od frendice iz Slovenije... I kod nas se zna rijetko naletiti na nešto malo drugačije.
Phalovi su mi odavno postali dosadni, cvjetaju stalno, hahah ![]() Držim ih po svuda po zimi, svi izvori svjetla su zatrpani. Totalna džungla! Po ljeti se sele na terasu koja je zatvorena sa tri strane u staklo. Tad super napreduju. Po zimi se trudim samo da ih ne ubijem... Zalijevam potapanjem, jednom tjedno. Po zimi nekad prođu i dva tjedna. Ne špricam ih uopće jer sam sve prozore uništila. I ona kupovna destilirana voda mi ostavlja flekove i na prozorima i na listovima. Osim vandi, njih tuširam svaki dan, ali samo korijen ;) Eto, to je to uglavnom. Ako te još nešto zanima, pitaj. |
|
![]() |
|
![]() |
Hvala ti na odgovoru. A na tim prozorima nemaš nigdje sunca? Pitam jer sam ja jednu stavila na zapadni prozor i popodnevno sunce mi je u jedan dan uništilo jedan list. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Ima ih i na južnim prozorima, moje su se vjerojatno već navikle na više sunca. Ako baš jako prži, spustim roletu
![]() |
|
![]() |
|
Meri79 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
Zdravo svima. Potrebna mi je pomoc u vezi moje orhideje. Bila je prelijepa, imala je cvjetove 3 mjeseca (do sredine ljeta), otpali su, skratila sam granu kao sto treba. Onda su poceli listovi da rastu, porasla su 4 lista za ovih 2-3 mjeseca i onda je poceo preokret. Odjednom je grana pocela da se sushi (samo jedna) a listovi su poceli da blijede na sredinu, nekako gube boju i postaju bijeli a jedan je pocrnio!!! Sve to u nedjelju dana. Nalivam je 2x nedjeljno, sve kao i ranije. Pomoc!!!!
Evo vam slike da pogledate. slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
Nema me nekloliko dana,
a pojavile se nove predivne boje. Dobrodošla Emilly, imaš prekrasnu kolekciju orhideja. ![]() Jagoda, Pinus, dmirce, Anastazija, bebolina - predivne su vam. Bebolina, sretno sa sjemenom. Dobro si se pripremila, ![]() ![]() Meri79, možda si je previše zalijevala, a gdje je držiš? Ja svoju držim na prozoru, zaštitim je od direktnog sunca, a zalijevam je jako malo, tj. pošpricam je odstajalom vodom svaki dan. Nisam odrezala ocvale grane, jer mi se čini da na mjestima pušta mlade pupiće. Bebolina i ostali su veći znalci od mene, pa je probaj spasit. Sretno. |
|
![]() |
|
Meri79 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() |
Hvala na odgovorima. Ne drzim je direktno na suncu, blizu prozora u stanu gdje prije podne grije sunce. Ne vjerujem da je spzena od sunca. Sto se tice zalijevanja, kao i uvijek, kad je "suvo" svo korijenje a to se desava svakih 3-4 dana, onda je zalijevam... Jos uvijek ima kondenzacije, a negdje sam na netu vidjela da dok god je ima ne mijenja se supstrat, zbog toga nisam to ranije uradila. Da li mozda treba da je presadim u vecu posudu? Da je nisu napali neki insekti ili bolesti orhideja? Hvala vam.
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
Meri79,
nemoj u veću posudu, samo je pregledaj i odreži suho korjenje. Kako sam rekla, ja svoju ne zalijevam, nego samo pošpricam odozgo i vidim da joj paše. Ako imaš vremena pročitaj cijelu temu, naći ćeš korisne savjete, i meni su pomogli. Puno pozdrava i nadam se slikici sa divnim listovima na orhideji! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Meri, ne razumijem se u bolesti orhideja, neznam jel može biti kakva gljivica. Neznam kaj ti znači da "još uvijek ima kondenzacije". One ne smiju biti vlažne. Ja svoje svakih otprilike dva tjedna potopim u vodu i ostavim oko sat vremena. Nakon toga dobro ocijedim da ne bi ostalo u njima vode. Ne špricam ih uopće nego kraj njih stavim zdjelicu sa vodom da se podigne vlažnost zraka. Mislim da ti nju previše zalijevaš. |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
SILVIJA VIDRA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
![]() |
Emilly prekrasne su ti baš se ti divim,daj mi molim te reci kako si kupovala preko e-baya,koja je procedura?
edit moderator: imamo tamu kupnja preko e-baya |
|
![]() |
|
![]() |
Hvala puno na pomoci Silvy, Anastazija, bebolina. Ocisticu je od trulog korijenja i necu je potapati u vodu cesto kao prije. Promijenicu i supstrat. Nadam se da ce ozivjeti i da ce se spasiti.
Anastazija, kad sam rekla "kondenzaciju" mislila sam na supstrat u stvari. Negdje na internetu sam procitala da dok god se stvara kondenzacija u tegli, da je supstrat u redu. Zbog toga ga nisam ni mijenjala ranije. Ali cu sjutra sve to da sredim, moram je spasiti :) Javljam se sa novostima. |
|
![]() |
|
![]() |
Sretno! |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
JOš nešto, promatraj onu fleku na listu. Ako se počne širiti, odreži ga i napraši cimetom.
Ne znam da li ti je to od sunca ili ga je nešto napalo ![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
![]() |
dobrodošla Emilly
![]() ![]() ![]() |
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
![]() |
|
![]() |
Hvala hana!
Mislim da neću ništa naručivati (mada sam već par puta spisak radila, hahah). Još su mi nobile vani, a ne znam ni kuda ću njih ugurati. Pod hitno mi treba neki staklenik!!! Ali one mini cattleye me jako privlače... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |