Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 64>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 19:44
dmirce,nece kasnije cvjetati.Oni cvjetaju kad im je vrijeme,bili posadjeni u proljeće il u jesen.Zato ne birni,ako ih i ne nadjes skoro,bit ce na proljeće popravni.
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2011 u 20:29
Alisa je u pravu.U svakom slucaju nisi zakasnio jer ce u proljece izbor biti jos i veci.Ja se samo nisam mogla strpit i tvrdoglava sam i ako ih zelim sada onda cu ih i uzet sada.Prosle godine me nije stajalo lukovice vjerojatno nece ni ove.Ti ih dmirce uzmi kad ces moc.
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2011 u 20:32
Ma imate pravo ja kad naiđem na ljiljane onda ću ih i uzeti.Ima njih gotovih u cvjetu za kupit,ali to onda nije moj trud,a i skupi su zar ne?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2011 u 22:26
Meni osobno je ljepše kad kupim lukovicu,odnosno kad sama uzgojim ljiljan jer u tome i je poanta,bar što se mene tiče.Ja nikad do sada nisam kupila teglicu s ljiljanom u cvatu i ne volim to.Čak sam i mami rekla da me s takvim stvarima ne iznenađuje jer to ne volim.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2011 u 23:16
za mene su ljiljani vrtno cvijećeWink
sad sam primijetila nove izboje ljiljana u vrtu koji mi je "nestao" preko ljeta, ne znam da li da ga ostavim vani ili je bolje vaditi lukovicu (prošlu sezonu je prezimio vani ali nije cvao), to je navodno kraljevski ljiljan, dobila sam ga od lilie
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 10:11
Mari meni je ovo vec sad cetvrta godina da se "bavim" uzgojem ljiljana u teglama.Naravno da im nije kao u vrtu al misl da im nije ni puno gore.Posadim ih u vecu teglu da se mogu lakse raziti i prihranjujem ih obavezno i cvijetovi su izostali samo prosle godine al mislim da je te godine bilo do kvalitete lukovice.
Mari,neces se razocarati ;-)
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 12:13

Lukovičasto bilje nije dobro puno gnojiti jer tada više razvija zelenu masu, podložnije je gnjilenju i često ne procvjeta.

Inače, u teglama se može uzgajati svaka biljka ako joj se pruže uvjeti kakve ona zahtijeva.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 12:40
Slažem se s tobom.Preporučljivo je čak mineralno gnojivo za cvatuće biljke razrijediti i više nego što piše u uputuama i takvom otopinom onda gnojiti ljiljane.Ja ih gnojim zato jer smatram da im supstrat u kojem jesu ne daje dovoljno hranjiva za cijelu vegetacijsku sezonu i pogotovo ako netko pokušava dobiti sjeme i probati sa uzgojem ljiljana iz sjemena.Za one koje ljiljane drže samo kao cvijeće u vrtu,možda mineralna gnojidba nije ni potrebna.Ja s njima općenito govoreći imam veće ciljeve...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2011 u 14:03
Mari ,ostavi lukovicu u vrtu!Svaka baštenska biljka više voli biti posađena u bašti nego u saksijama.U saksiji treba duplo veća briga i njega..Posebno taj ljiljan koji imaš,voli baštu..To je super da je krenuo,jer on će biti zelen cjelu zimu,mislim na njegov list.U proljeće će cvjetati.To što nije cvjetao,moguće je da je lukovica bila mala i mlada.Sada skuplja snagu preko lista za sledeće  cvjetanje..Oni ne vole previše vlažna i teška glinena tla.Ja u bašti imam,orijentalne,azijske ,trubaste i tigraste ljiljane.Nikada ih ne vadim.Samo ih presadim,kad vidim da je niklo dosta mladih oko matične biljke.Orijentalci su najosjetljiviji i oni trebaju dublje u zemlju,da ne smrznu preko zime..Ja se nadam da će moji,ovogodišnji,prezimiti zimu ,u vrtu..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 16:58
tako mi je drago kad razmjenjujemo iskustva.. što više informacija to boljeBig%20smile
e, ovo je meni tek prvi ljiljan, pa neka ostane u vrtu, ako se sad obnovio, bit će nešta od njega slijedeće sezone, nadam se.. a kad budem imala više onda ću možda razmislit i o sađenju u teglesmile160
2201tea oni su tvoji ljubimci pa razumijem da ih hoćeš imati na vidikusmile97
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:33
alisa gdje nabavljaš lukovice ljiljana-orijentalni.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 21:04
Gordana,ako se smijem ubaciti..ja sam ih uzela u Bauhausu..tamo ih je bilo do sada.Jest da ja tamo lukovice više ne uzimam ali tamo sam ih viđala pa ako ih želiš znaš gdje ih možeš naći..
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 21:08
2201tea hvala na brzom odgovoru, i ja tamo kupujem kad god sam u Osj..imam ja 13 boja od toga su orjentalci 3kom ovo dr.. su azijati.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2011 u 10:50
Gordana ,ja sam kupovala kod nas u Sarajevu dio svojih orijentalaca ,a dobar dio sam dobila iz Zagreba od moje drage prijateljice..Ovdje i nema baš nekog izbora,pa čak ni azijata.Sve te boje imam odavno,ove koje nude kod nas..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 16:44
alisa hvala i tebi na odgovoru,,, još jedno pitanje dali vama krtice ne pojedu lukovice ili su to ipak miševi.?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 16:48
Koliko sam čula od drugih članova,krive su krtice...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 10:29
Ne krtice, cure, nego voluharice vole papati lukovice.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 14:05
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Ne krtice, cure, nego voluharice vole papati lukovice.

Točno,voluharice...samo sam ja mislila da je to istoConfusedU čemu je razlika???
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 15:03
Krtice ne vole baš jesti biljke,one su mesožderi.One kopaju pod zemljom i jedina štetta koju uzrokuju je da iskopaju neku biljku,praveći one rupe na površini zemlje,koje zovemo krtičnjak..
Voluharice jedu korijen il lukovicu biljke..One prave tunele  pod zemljom i imaju jako dobro razvijeno,čulo mirisa.Uništavaju sve što im se nađe pod zemljom.Jedino ne vole miris bijelog luka,narcise,fritallariai još  neke biljke..Mislim da ima tema tu na forumu i o krticama i voluharicama..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 15:09
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Krtice ne vole baš jesti biljke,one su mesožderi.One kopaju pod zemljom i jedina štetta koju uzrokuju je da iskopaju neku biljku,praveći one rupe na površini zemlje,koje zovemo krtičnjak..
Voluharice jedu korijen il lukovicu biljke..One prave tunele  pod zemljom i imaju jako dobro razvijeno,čulo mirisa.Uništavaju sve što im se nađe pod zemljom.Jedino ne vole miris bijelog luka,narcise,fritallariai još  neke biljke..Mislim da ima tema tu na forumu i o krticama i voluharicama..

Hvala na brzom odgovoru..ali zanimala me razlika u izgledu.Pogledat ću na temi o njima da ne ulazimo u nepotrebne diskusije kad već ovo nije tema o njima..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.