Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 23> |
Korisnik | |
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elzear, stavi na "batrljak" slame a na slamu malo stajskog gnoja i grickaj nokte do proljeća.
Ako ne potjera, dobiš flanac paulovnije od nas! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Ja danas odrezo paulovniju u razini s zemljom.Ako na proljeće ništa ne iznikne ti ćeš je Božikovino nositi na duši....
|
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
A gdje bi se u zagrebu ili sisku mogla na proljeće uputiti sa lopaticom, mislim na neku javnu površinu i slično, prije nego ih pokose?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Smanji zalijevanje na minimum, kada se tlo osuši lagano zalij i to je sve.
|
|
![]() |
|
nikola25 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
a da li ju treba i dalje zalijevati?
ima neki poseban tretman? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sljedeće godine ćeš imati brigu s paulovnijama - bebicama. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
To je normalno, ide u fazu mirovanja.
|
|
![]() |
|
nikola25 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
ali svejedno ce joj otpasti lišće?
jer je počeklo žutjeti... |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
E, da se pohvalim da sam odrezala svoju paulowniju.Komsija sa motorkom do dna orezo.Vidjecemo sta ce se desiti iduce godine.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nikola, ako je paulovnijaa u tegli, rezanje nema smisla.
Drži je u tegli do proljeća. |
|
![]() |
|
bez obzira kolko je velika i da li je u tehli još, da je odrežem kad joj otpadne lišće? jer sam isto primjetio da joj lišće žuti iako je u kući u tegli..
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ćim otpadne lišće, reži paulovniju. Pokrij je sa slamom i gore stavi zreli gnoj. Ostavi do proljeća.
|
|
![]() |
|
čvarkeš ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Rujan 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Mrazevi su mi poparili paul owniu,nadam se da joj neće naškoditi,nisam je htio zaštititi kad i tako ide u rezalište.Božikovina,da li je vrijeme več za rezanje ili ne?
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Shvatio sam poantu zahvaljujuć tebi Trava i Božama. Ove zime onda idu na toplo, a na proljeće u šumu, a onda do iduće jeseni mogu razmišljati i skupljati hrabrost za podrezati ih. Ima ih puno pa ću malo experimentirat s načinom sadnje, podrezivanjem i puštanjem prirodnog.
|
|
GROW!
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Bilo bi dobro da si to napravio početkom 8.mjeseca,sad je to malo kasno,ali možeš i tako,posadi pa kako im bude,zašuškaj ih lišćem kad bace list,pa ako prežive,dobro,ako ne prežive,ima sjemena za tri šume.
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Ja bi ih najradije sadio u šumu i tamo zaštitio korjen i dio stabljike. Problem mi je što ih je puno za spremat, a u rano proljeće ću imat hrpu toga za presađivat i sijat pa ko zna hoću stići sve, ovako bi po malo počeo rješavat od jeseni. Nešto ću već smislit.
Mislim da su ove moje u debelom prorastu. Neke koje su niže rastom (20-40cm) su pak totalno gusto izrasle i pretanke su.
|
|
GROW!
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Ako si u mogućnosti radije ih spremi negdje gdje će biti u kakvom takvom zaklonu, da im ne smrzne korijen,ostavi ih vani dok ne počne smrzavati,a onda s njima u zaklon.Ja bih nastojao ipak spasiti što više.Kod mene su tako male preživljavale -3-4,ali naravno ovdje takve temperature potraju najviše 5-6 dana.Prihrani ih malo otpinom zrelog stajnjaka ili sa malo npk,da bolje sazriju i da stvore malo zalihe šećera.Ne previše đubra,da ne odu previše u prorast.
|
|
![]() |
|
Evo slike mojih paulownia posijanih negdje u travnju, ova u sredini je najveća i ima točno 1m, a vrhovi listova dosežu 113cm. Debelo su prerasle prošlogodišnje. Stvarno me zazebe kad se sjetim da bi je trebao srezati do korijena. Posijane su u kartonsku kutiju sa najlonom ispod u nedostatku prostranih posuda i u početku su bolje napredovale one u dubljim posudama, ali kako su u ovoj većina njih povenule zbog neopreznog zalijevanja prejakim mlazom, ove što su ostale su krenule i pretekle sve, jer korijen ima prostora iako kutija nije ni 15cm duboka.
Da li one kao jednogodišnje smiju bit posađene u šumu na nemilost snijegu i hladnoći. Ako da, predpostavljam da ih treba zaštititi ili podrezati do zemlje i zaštititi, jer bi se nezaštićeno drvce vjerojatno tako i tako smrznulo, onda bolje da ga odmah podrežem? Ovo pitam ponajviše što su to još osjetljive jednogodišnje sadnice.
![]() |
|
GROW!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fatka, lako je rezati gdje je tanko. Treba rezati gdje je debelo!
Odreži slobodno i sljedeće godine ćeš imati mladice iz panja a preko zime će ti biti toplo. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
A joj Božikovine, kako kada je debelo drvo, kuku meni moram traziti motorku.
Nisu mrazevi sve krivi nego susa.Nije bilo olistalo kada su bili mrazevi, ko zna sta ga je pojelo, samo vidim da je suho. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |