Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dracena - Zmajevac
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dracena - Zmajevac

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 34>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 22:55
hvala ti puno na podršci
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 22:53
evo uspjela sam ovo je manja i sa njom je sve uredu,ali ova veća je šta da radim sada imaju iste uvjete jer su u istoj posudi
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 22:49
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 22:46
Pročitaj cijelu temu:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=87&FID=41&PR=3&PN=1

Po ovome što kažeš, trebalo bi sve biti ok. Ajd provjeri još jednom imaš li kavih bubica, a ako nema, pusti da se zemlja dobro prosuši (to bi bilo otprilike desetak dana - ovisno o grijanju i slično), za to vrijeme samo prskaj mlakom odstajalom vodom po listovima. Možda ćeš izgubiti još listova, ali nadoknadit će ona to. Nakon toga je istuširaj također mlakom vodom i ostavi na toplom da se osuši. Par dana iza toga javi kako je.
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 22:22
ne ide mi nikako sa ovim slikama ne znam kako da stavim sliku
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 10:01
ovako,kupila sam je u 6 mjesecu ove godine,kod mene je bila 2 sedmice i onda sam je presadila u posudu 2 broja veću.Uzemlji nisam primijetila ništa tipa možda ju i jesam malo češće zalijevala ali samo pomalo.E meni je neobično to što mi se suši ova veća biljka dok ova manja ništa,možda bih trebala staviti slike pa da vidite o čemu se radi.Ja mislim da ima dovoljno svjetla jer je smještena samo 2 metra preko puta prozora.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2011 u 00:07
Možda je trebaš presaditi ako joj je tegla premala pa usput provjeri ima li kakvih nametnika u zemlji. Kako je često zalijevaš? Je li na propuhu? Je li u prostoriji prevruće? Koliko ima svjetla?
Ja svoju svaki dan pošpricam odstajalom vodom, a kad je žedna, ona mi to lijepo pokaže opuštenim listovima. Tada je pošteno zalijem. Ovih dana i ona odbacuje puno suhih listova. Izgleda da me opominje kako je vrijeme za tuširanje. Smile
Na vrh
medy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 21:45
pozdrav svima pročitala sam sve stranice vezane za ovu temu. Naime imam problem sa dracena marginata shvatila sam po vašim primjerima da nedostatkom vlage u zraku dolazi do sušenja vrhova listova ali kod mene je problem što mi se suše i novi listovi koji tek listaju. Molim vas za savjet jer ne bih željela da mi biljka ugine
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 22:43
ovo su moje mini dracene.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 22:42
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 22:34
Triša ljepe su ti dracene a ova zelena je pravi div prema mojoj moram staviti slikicu.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:03
Evo, ja našla. Čini mi se da ti je zelena Dracaena Compacta. A ova Indijska pjesma je neodoljiva! Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 15:24
Evo moje zelene dracene (ne znam koja je), stara je 3 godine i visoka 40 cm, kraj nje je jedna mala od godine dana.

Najviše od svih dracena ipak volim ovu "song of India"

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:38
Vidim da se tu priča kako se razmnožavaju dracene,a to je jednostavan postupak ja npr.radim to ovako
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 20:38
Nisam nikakav stručnjak pa neću dijeliti savjete, ali mislim da si u pravu. No vjerojatno se to ne može činiti neograničeno. Ne znam, neka stručniji kažu. Mojoj draceni iz tegle izlaze tri stabljike (vjerojatno svaka ima svoj korijen) i svaka od njih se grana na tri grane, ali na različitim visinama.
Negdje sam pročitala da se ne može predvidjeti koliko će grana potjerati kad joj se odreže vrh.
Na vrh
shiro View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shiro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 22:20
Hvala, a kad potjera, kako izvesti ono grananje? Samo odrežem vrh?

I da, listove sa reznice ne trgam, nego ostavljam normalno? Znaci samo odrežem 15cm vrha D. marginate i u vodu?

Dal bi bilo moguće izvesti na jednoj biljci da se više put grana na 3. Recimo da ja sad ovu svoju negdje iznad grananja presječem, trebalo bi se opet granati?

Uff.. puno pitanja.Embarrassed
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:46
Da,slažem se Lovro,može i sada!Odreži,reznice,shiro i stavi u vodu..Možeš saditi ih,čim dobiju prve bijele tačkice,a možeš i čekati da izraste korijen..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:40
Originalno poslano od člana shiro shiro napisao:

Da li sad smijem odrezati reznice i staviti u čašice s vodom ili moram čekat proljeće?

...ja mislim da smiješ i sad!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
shiro View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shiro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:20
Da li sad smijem odrezati reznice i staviti u čašice s vodom ili moram čekat proljeće?
Na vrh
frances View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 34
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frances Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2011 u 09:59
Hvala ti lijepa Andina, pogledat cu sve ove linkove, stvarno je vrijeme da naucim kako se rade reznice i sve oko presadivanja dracene jer je prelijepa i ne zelim da je izgubim, ukoliko joj se stogod desi!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 34>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.