Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - black - moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

black - moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 00:34
Dobrodošlica i od mene....smile99
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 04:04

Istina, nije baš neko vrijeme za pokazivanje vrtova, ali svako godišnje doba ima svoje posebnosti pa se i u jesen u svakom vrtu nađe ponešto što želimo pokazati Wink. Tvoja sparoga je baš posebna, a uradak tvoje kčeri je odličan!

Time is something you can never get back..
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 06:28
Tako ste me lijepo dočekale , hvala vam na tome ! I ja se nadam da ćemo se dugo družiti !
Čitam vas polako i gledam vaše vrtove ,,, nemojte mi zamjeriti što ih ne mogu sve od jednom pregledati iako , priznajem ,,, strašno sam nestrpljiva i najradije bih sve odjednom !
Onaj tko se ne usudi dirati trnje - neka nikad ruža ne poželi !
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 08:20
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 08:35
E sad malo detalja !
Ovo imanje smo kupili sa starom kućom i jako zapuštenim dvorištem , najviše iz razloga što je bilo jako jeftino i zato što se nalazi na prekrasnom mjestu , priroda je fantastićna , okolo su šume , brdašca i doline !
E sad pošto je sve jako zapušteno , polako raščišćavamo ( ručno naravno ) , pa ću možda trebati vaše savjete za sadnju !
Kad budem slikala pojedini zapušteni djelić dvorišta , molila bih nekog dobre volje da mi da savjet šta bi se moglo posaditi !
Najgore mi je što sam znala posaditi biljku bez razmišljanja , pa nisam izabrala adekvatno mjesto , pa mi se osuši !
Zato , ubuduće se želim posavjetovati !
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 08:40
Dobrodosla black drago mi je da cemo prisustvovati stvaranju novog vrta
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:00

Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:04
Prvo želim nekako urediti ovu sredinu oko bunara koji je ( bez veze ) na sredini uskog dvorišta , pa bih ga voljela nekako zakamuflirati !
Imam dosta vremena da osmislim strategiju kamufliranja ! Jer ne mogu cijeli bunar negdje premjestiti !
Svaka pomoć i savjet dobro došli !
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:24

Ja se „zapalila“Wink za tvoj bunar i raspisala i otišao post u vjetar.Sad sam pisala na wordu!

Dakle moji prijedlozi:

1.Skuplji. Nadozidati bunar izvana, ili kamen ili lijepa cigla ili bilo što pa žbuka. Gore onda poklopac.Okolo posaditi neki puzavac pa ga šišati kad pokrije sve do ruba.

2.Ostaviti bunar ovako i okolo ili posaditi u zemlju nešto (a što ... javit će se iskusniji znalci od mene) ili na pr. okružiti ga istim vazama s nekim lijepim cvijećem. Zamisli krug vaza s crvenim pelargonijama.Pa nekoliko istih pred kuću uz zid.

Prva varijanta je skuplja, ali, recimo sigurnija. Druga je  jeftinija ali možda i ljepša....

U svakom slučaju bunar je centar oko kojeg nekakvom simetrijom sadi ostalo.Iskoristi ga kao nekakvu polaznu točku.

Vjerujem da ćeš dobiti za biljke puno savjeta.Pozdrav i dobrodošla!

Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:31
Hvala Baka !
Drago mi je da sam već počela dobijati savjete ! Hvala ! Hvala ! Super ste mi !
Skačem od sreće !
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 15:22
Dobro došla i dugo se družila s nama smile73
I ja se slažem s Bakom u vezi bunara, ja bi ga dozidala iz sigurnosnih razloga, bunari su sad opet in i vizuelno i funkcionalno.
Gledajući tvoj dio vrta u kojem rastu ružmarin i lavanda savjetujem ti da ih na proljeće ošišaš kako bi se zgusnuli i napravili lijepi grm, jer će ovako odrveniti grane i onda više ne izgledaju lijepo. Pozdrav iz Dalmacije!
život je more
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 16:27
Hvala Lantana na dobrodošlici i savjetima !
Za bunar ste u pravu da bi bio lijep da se ozida i to starom ciglom u rustikalnom stilu , ali ja bih radije samo nešta posadila oko njega da ga malo prikrijem i zašarenim dvorište ,,, najviše zato što je jako usko i ozidan bunar bi mi oduzeo pogled , i bio bi previše natrčen na pol dvorišta !
Više mi se sviđa ona druga ideja ,,, sa biljkama okolo !
Samo ne znam koje biljke bi bile prikladne , jer cijelo popodne je u sjeni ?
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 16:36

Evo malo pripremam teren ,,,, hehe , ja kad nešta radim , prvo sve razbacam , ubrljam cijelo dvorište , poostavljam alat na sve strane i travu na hrpicama ,,,, hehe ,,, pa eto da vam demonstriram !
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 17:52
Originalno poslano od člana black black napisao:

Tako ste me lijepo dočekale , hvala vam na tome ! I ja se nadam da ćemo se dugo družiti !
Čitam vas polako i gledam vaše vrtove ,,, nemojte mi zamjeriti što ih ne mogu sve od jednom pregledati iako , priznajem ,,, strašno sam nestrpljiva i najradije bih sve odjednom !

Dobrodošlica uvijek pomogne i osnaži a i svi mi znamo šta znači tako da nam je drago što si s nama i djeliš iskustva.Zato dugo ostani s nama i uživaj a i mi ćemo s tobomWink
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 18:53
srdačnu dobrodošlicu ti želimSmile!
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 19:00
bogatstvo bi dala za bunar!
ja bi ga ozidala, stavila krović, okačila puzavica....
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 19:38
Originalno poslano od člana black black napisao:

Evo malo pripremam teren ,,,, hehe , ja kad nešta radim , prvo sve razbacam , ubrljam cijelo dvorište , poostavljam alat na sve strane i travu na hrpicama ,,,, hehe ,,, pa eto da vam demonstriram !

Dobrodošlicu šaljem i sa sjeverozapada ljepe naše!!

A ovo gore na slici i nije tako strašno, mislim na nered, još imaš i jako grupirani nered, ali svaki početak je takav!!!  A sve one koje nemaju bunare i zdence na vrtu bi ih htjele imati, a one koje ih nemaju ih rade!!! 

Ja bi okolo posadila niske trajnice, trave koje imaju boje, ljeti stavila moje ovogodišnje otkriće-gazanije u svim bojama, a na poklopac bi postavila teglice sa sukulentima, a cvijetnu gredicu proširivala prema potrebi tj apetitu cvijetoljubca koji ćeš s nama postati!!   Ma kako krenula, i kada krenula, moraš znati, bit ćemo uz tebe i pratiti tvoje cvijetne korake naravno uz obavezne pakete kojima zatrpavamo HPT!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 19:44
Dobro došla u naše cvjetno društvo,vidim da već imaš dosta savjeta šta da radiš s bunarom,baš će biti lijepo gledati kako nastaje tvoj cvjetnjak.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 19:56
Dobrodošlica i pozdrav uz Sarajevasmile57
Na vrh
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 20:07
Wow , koliko nas je ,,, jeee , hvala na dobrodošlici i na savjetima ! Toliko sam sretna i puna volje za rad ,,, uh , ne znam šta bih prije zadnjih dana ,, žurim da još ponešto pripremim po dvorištu dok nije smrzlo !
Freeland ( sviđa mi se tvoj nik ) - mislim da ću poslušati tvoj savjet ,,, odnosno prijedlog br. 2 od Bake ,,, ! E ajmo sad znalci ,,, nazive niskih biljkica koje bi se možda mogle i sad još posaditi ,,, pa ću na proljeće nadopunjavati ! Molim ideje !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.