Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Voštani cvijet - Hoya
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Voštani cvijet - Hoya

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 25>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 18:36
Dakle sve sam dobro napravila, možda su listovi posvjetlili zbog toga što je dosta izložena suncu kroz staklo.

Što se tiče prskanja, to radimo stalno, prilično često, s mlakom vodom, koju pustimo da stoji preko noći, da bude malo mekša.
Sada ćemo sačekati da vidimo kroz neko vrijeme što će se događati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tatjanabajcic View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 18:10
Triša bez obzira moraš dodati malo zemlje, gnojivo i ja stalno pišem prskati sada sa mlačnom vodom jer je puno lišča.
Mojoj je neki dan otpao zadnji cvijet, i sada ču je malo prihraniti i poprskati, jer je u zatvorenom. usjediu sam dala pelcer i krenuo je dobro ali je drži na balkonu i listovi supoblijedili.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 16:45
Danas sam baš presadila kćerkinu, koja ima preko 20 godina i stalno cvate, ali ne tako obilato kao vaše. Primjetila sam da su neki listovi dosta požutjeli, dali može biti da joj fali željeza, jer tako izgledaju neki listovi.
Moja kćerka je baš nije prečesto dohranjivala, pa možda i to ima neke veze.
Sada je u novoj zemlji, malo većoj posudi, pa se nadam da će se oporaviti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 11:20
Našoj je zadnji cvijet neki dan otpao.Puno je opet narasla je ove sezone. Sad zauzima 2m2 staklene stijene prema vrtu. Gnojila sam je redovno i stvarno se nacvjetala ove godine. Odjednom po 40 cvjetova, a miris preopojan nije baš svima pasao. I stvarno lako se primaju mladice. Gdjegod da je pukla , samo u zemlju i zakorijeni se.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 16:20
Normalnomprihranom, i kako sam napisala pošpricati listo u ljeti. Ako je dugo stara zemlja, teba staviti novu.Mojavisi sa plafona, tako smo napravili da tegla visi a grane smo prouklni na plafon.Meni je ona ogromna a cvijeta od prve godine.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 14:27

Dobila sam ivako veliku od Beline  8 hvala Belina Heart)pa me zanima kada bi mogla očekivati cvijet i kako da je potaknem na cvatnju

Rijeka

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 12:58
jedan savjet, ovo sve što si napisala je dobro, ali hoja traži špricanje u ljetu, to joj je kao maloj djeci uživancija. Moja je cvala od 4 mj, i neki da sam joj zadnji cvet skinula. Ima ih na mojem balkonskom cvijeću, a mislim da sam je i tu stavila.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 12:21
moja je ovako cvjetala ljetos 14.8., a ovako danas još je u dosta hladnom prozoru

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
nepta View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nepta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 08:53
hoyu sam dobila od susjede kojoj nikad nije cvjetala a držala ju je na suncu
moj stan je na sjeveru i nemam balkon nego lodžu koja je zatvorena prozorima
dakle tu hoyu sam objesila zalila i ona je procvala
od tada sam ju već razmnožila, poklanjala reznice...
kad smo preuređivali stan odnijela sam ju na grunt a kako tamo imam jaako puno cvijeća a malo hlada objesila sam ju među grane jabuke i uživala je ko pajcek u blatu do povratka na lodžu
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2011 u 13:28
Naša je ove godine poludila. Evo je, još cvate, a i dala je pomlatka, sve su se primile.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2011 u 20:13
Moja mama ih drži na stepeništu koje je okrenuto prema jugu, ali je tu zid od prizme. Zato ima puno svjetlosti, ali ne sunca. Tu joj inače biljke sve polude, procvjeta sve što mnogima ne cvjeta.  
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2011 u 14:26
I moja ti je takoprvu godinu procvala, i vidi je sada, me da mi se slikati, na novim izdancima već ima pupove.
Ove je godine totalno poludila.Ako je na jakom suncu neka je mama povremeno pošprica, jer to jako vole
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2011 u 12:58

Uploaded with ImageShack.us
Ovo je hojica moje mame i njen prvi cvijet. Prije manje od godinu dana je uzela pelcere od komšinice koja ima ogromnu hoju i koja je cvjetala nekad daaaavno i više ne.
Ima još dvije malene i vjerujem da će i one cvjetati kako je krenulo.
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 23:46
Može li mi netko odgovoriti na pitanje? Imam hoyu nekoliko godina i nikad nije cvjetala kod mene inaće prekrasna je listovi su debeli zdravi i zeleni nema bolesti nikakve a ipak neće cvjetati. Sad je trenutno vani na terasi ima i sunca i hlada prehranjujem ju kad i ostalo a ipak neće. Što da radim s njom da procvjeta? smile219
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 07:31
A da znaš one kapi su ti kapi meda. Moja je dio ocvvala i već tjera nove grane sa pupovima. Prekrasni su ti cvijetovi. Imam dva pelcera za Gogu i Konte,ali ču u jesen napraviti nove. Balkon mi sav miriši.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Lipanj 2011 u 20:13
Evo je i dalje Smile

Neka se sve zeleni
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 10:49
Prekrasna hoya!!!ClapClap

Mi smo jutros došli s mora a ono cijeli doljnji kat miriši , u dnevnom boravku nismo mogli sjedit dok nismo prozračili.
Neka se sve zeleni
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 08:16
tatjana   Thumbs%20Up
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tatjanabajcic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2011 u 08:06
Triša ja za gnojenje bananom nisam čula , ali ja moju svako malo pošpricam s vodom, jer je na jakom istočnom suncu, i gnojim je jedn om mjesečno.
Konte ako nemaš ima jedan novi pelcer, samo mislim da je Goga kandidat.
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 22:05
ajme Tatjana hoya ti je kraljica... toliko cvijetova...... to je stvarno prekrasno.... sigurno si ponosna na nju (i sebe Wink)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 25>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.