Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 46> |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U nekoliko navrata se na temi spominjalo orezivanje dipladenije. Ona se može na nekoliko načina oformiti pa je onda i orezivanje različito. Kao prvo treba znati da dipladenija cvati na ovogodišnjim novoizraslim izdancima. 1. Ako se dipladeniju želi ostaviti pričvršćenu uz neki nosač tada ju orezujemo kao ružu penjačicu. 2. Ako ju formiramo u grm srednje veličine tada sve izdanke prikratimo na 50 - 70 cm. 3. Ako želimo manji grm tada rano u proljeće oštro orežemo u stari odrvenjeli dio. Da zauzime manje mjesta može se u jesen prije unošenja u kuću dijelom podrezati. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Neznam zašto, ali i na mojoj prilično velikoj dipladeniji ima svega 5 mahuna. Cijelo je ljeto bila vani gdje ima dosta pčela i ostalih kukaca za oprašivanje pa neznam u čemu je stvar. Sunce, pa što će ti sjemenke, zapelcaj si grančice i one će ti odmah u prvoj sezoni cvjetati. Ja sam prošle zime zapelcala grančice i ovo ljeto je cvjetala. Evo kako izgledaju mahune ![]() |
|
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Ne znam,do sada niti jednom nisam imala tu mahunu,iako sam imala cvijetove i još ih imam,oni uredno otpadnu i to je to a ja bi tako rado sjeeeeeeeeemeeeeee
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mandevila ima sjeme u vrlo tankim, okruglim, desetak centimetara dugačkim mahunama koje izrastu na mjestu oplođenog cvijeta. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam svoju nedavno unijela u zatvoreno (negrijano)n i lišće joj opasno žuti i otpada...sve se mislim da je vratim na balkon, oćelaviti će za čas
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
sunce :) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Jao kako su majušne,neka samo one napreduju :) Moje cure su u negrijanom prostoru,polako gube lišće ali i dalje cvijetaju :D
Možda će ovo zvučat glupo ali di mandevila ima sjeme?Može li netko slikice staviti?? ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Krasni su sijanci! Moja bijela sama je napravila sjeme, ali mi se rasulo jer nisam na vrijeme primijetila mahunu, a crvena nista.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
![]() Posijala sam samo pola sjemena, pola sam ostavila za proljeće
|
|
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Sijanci????
Jesi kupovala ili si skupila sama sjeme??? Moje crvene nisu imale uopće sjemena a toliko su cvale.Neznamu čemu je problem? Puno uspjeha sa mladim biljčicama. |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti @sunce :) na lijepim željama[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley9.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Embarrassed" /> Stavi obe u ne grijani prostor i nećeš pogriješiti[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley20.gif" height="17" width="23" align="absmiddle" alt="Thumbs%20Up" /> Moje velike ostaju vani, dok će mali sijanci bijele prezimiti u toplom [/QUOTE]
Ništa onda se na proljeće javljam za reznice :) |
|
![]() |
|
![]() Stavi obe u ne grijani prostor i nećeš pogriješiti
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Cimi, hvala ti i ostalima također, baš sam danas svoju posprimila u nešto hladniji prostor, ali ne u toplo.
Jadna je s požutjelim listovima, možda bi bilo dobro da je presadim. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Bebolina drim fige da budu,vidjela sam vaš vrt na slikama i što reći nego
![]() ![]() Probat ću jednu stavit u grijani a drugu u negrijani pa ćemo vidjet,valjda će jedna preživjeti :) Ako ju stavim na terasu uginut će mi jer iako sam u Rijeci,živim na Viškovu gdje su zime poprilično mrzle i ima snjega.Ništa držat ćemo jedna drugoj palčeve ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |