Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 41>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 20:11
Trenutno Baumax prodaje Božićne kaktuse po 19 Kn. – male i po 120 Kn – velike, guste. Mislio sam što bi bilo da u istu teglu posadim dva mala B. kaktusa iste boje. Taj sistem se je dobro pokazao kod Fuksija, no tu baš ne znam kako bi to izgledalo. Što ti misliš, dali bi ta kombinacija bila u redu ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 20:38
Ja ne bih, jedino ako želiš eksperimentirati s bojama. Lijepo bi izgledali crveni i bijeli kad se pomiješaju. Što se tiče gustoće nema potrebe bit će on lijep i gust sam od sebe kao što je i moj. Mislim da bi dva zajedno bila previše. Dovoljno je kupiti mali ako nam se jako ne žuri. Ako je veći onda je i stariji pa mu je i životni vijek kraći, a u malom možeš uživati duže, a kad naraste   zoveš ga svojim jer si ga odgojio.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
pupa031 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 40
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pupa031 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 08:41
Pinus, hvala na lijepim riječima.
Vidim da si u velikim, ali slatkim problemima, možda će ti ovo pomoći..
Ova "čudovišta" (biljke koje si vidio u pozadini) dobila sam prošlo ljeto, po dva pelcera svake boje i zajedno ih zasadila, ovako su izgledali tada . Mislim da su lijepo napredovali
U ljetu su vani, u hladu terase i sunce ih ogrije samo u svome zalasku.Tada rastu kao ludi. Ovog velikog kapitalca kupila sam pretprošle godine punog pupova i svi su mu otpali. Prošle godine prilikom unošenja odabrala sam krivo mjesto, hladnije i bez direktnog sunca. Ove godine sam izgleda uspjela posložiti sve kako treba i nagradio me je. A vidim da će i ostali pokazati svoje boje.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 11:21
Krasno to kod tebe izgleda pupa.

Tvoji sukulenti uživaju kod tebe. Vidi se da se dobro brineš o njima. Oni ti vračaju svojim izgledom. Božični kaktusi su ti prva liga nema šta.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2011 u 20:08
Ovih dana i moj kaktus je pokazao cvijetiće.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 23:53
....i mojThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 23:53

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 15:48
Prekrasan je. I ja imam takvog, ali ove godine ni p od pupova Disapprove
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 15:52
Naši pupovi napreduju, ali daleko su još od ovih vaših. Mislim da i neće procvjetati prije Božića. Pravi Božićni kaktus. Žao mi samo što ga neću smjeti premjestiti pored okićenog bora, a za to postoji razlog - premještanje i topla prostorija od čega će cvjetovi odmah otpasti. Čekam, pa slikam da zajedno uživamo.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 12:22

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:31
Još jedan od mojih malenih cvjeta

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:44
Čini mi se cvijet veći od biljke, ili je biljku zasjenila ova prekrasna boja. Bravo
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 23:39
Pupa, Belina, bebolina, Gricka,

predivni su vam!        smile64

Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega Cry.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 23:45
Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

Pupa, Belina, bebolina, Gricka,

predivni su vam!        smile64

Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega Cry.

Ja moje ljeti držim vani na suncu a ćim malo zahladi, premjestim ih na istočni prozor i obavezno počnu cvasti. Svugdje piše da se njih nesmije premještat ni okretat vazu, ali to pravilo kod mene ne vrijedi.
Strpljenja, i tvoji će kad tad zablistatiWink
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 07:12
Silvy ja sam negdje pročitala da treba napraviti pauzu u zalijevanju (oko osam tjedana-recimo od konca kolovoza) pa kada počnu pupati početi oprezno opet dodavati vode. Ja sam tako napravila. Mislim da je kvaka u tome. Što se tiče premještanja iz mog iskustva neki put pupovi znaju otpasti, neki put ne. Vjerojatno se radi o temperaturnim razlikama koje se stvore prilikom istog, što su one manje, opadanje je manje. Ljeti su cijelo vrijeme na prozorskoj dasci terase.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 16:11
Ima ih još sam ih moram poslikat kad procvatu.Tongue

Neka se sve zeleni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 19:44
Prelijepi su
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:23
Ovo je danas završilo na mojoj polici u sobiBig%20smile

Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:39
Ovo će sigurno biti neki rozi ljepotan!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.