Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 41> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trenutno Baumax prodaje Božićne kaktuse po 19 Kn. – male i po 120 Kn – velike, guste. Mislio sam što bi bilo da u istu teglu posadim dva mala B. kaktusa iste boje. Taj sistem se je dobro pokazao kod Fuksija, no tu baš ne znam kako bi to izgledalo. Što ti misliš, dali bi ta kombinacija bila u redu ?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ja ne bih, jedino ako želiš eksperimentirati s bojama. Lijepo bi izgledali crveni i bijeli kad se pomiješaju. Što se tiče gustoće nema potrebe bit će on lijep i gust sam od sebe kao što je i moj. Mislim da bi dva zajedno bila previše. Dovoljno je kupiti mali ako nam se jako ne žuri. Ako je veći onda je i stariji pa mu je i životni vijek kraći, a u malom možeš uživati duže, a kad naraste zoveš ga svojim jer si ga odgojio.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Pinus, hvala na lijepim riječima.
Vidim da si u velikim, ali slatkim problemima, možda će ti ovo pomoći.. Ova "čudovišta" (biljke koje si vidio u pozadini) ![]() U ljetu su vani, u hladu terase i sunce ih ogrije samo u svome zalasku.Tada rastu kao ludi. Ovog velikog kapitalca kupila sam pretprošle godine punog pupova i svi su mu otpali. Prošle godine prilikom unošenja odabrala sam krivo mjesto, hladnije i bez direktnog sunca. Ove godine sam izgleda uspjela posložiti sve kako treba i nagradio me je. A vidim da će i ostali pokazati svoje boje. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Krasno to kod tebe izgleda pupa.
![]() Tvoji sukulenti uživaju kod tebe. Vidi se da se dobro brineš o njima. Oni ti vračaju svojim izgledom. Božični kaktusi su ti prva liga nema šta. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Ovih dana i moj kaktus je pokazao cvijetiće.
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Prekrasan je. I ja imam takvog, ali ove godine ni p od pupova
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Naši pupovi napreduju, ali daleko su još od ovih vaših. Mislim da i neće procvjetati prije Božića. Pravi Božićni kaktus. Žao mi samo što ga neću smjeti premjestiti pored okićenog bora, a za to postoji razlog - premještanje i topla prostorija od čega će cvjetovi odmah otpasti. Čekam, pa slikam da zajedno uživamo.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Još jedan od mojih malenih cvjeta
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Čini mi se cvijet veći od biljke, ili je biljku zasjenila ova prekrasna boja. Bravo
|
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Pupa, Belina, bebolina, Gricka,
predivni su vam! ![]() Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega ![]() |
|
![]() |
|
Strpljenja, i tvoji će kad tad zablistati
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Silvy ja sam negdje pročitala da treba napraviti pauzu u zalijevanju (oko osam tjedana-recimo od konca kolovoza) pa kada počnu pupati početi oprezno opet dodavati vode. Ja sam tako napravila. Mislim da je kvaka u tome. Što se tiče premještanja iz mog iskustva neki put pupovi znaju otpasti, neki put ne. Vjerojatno se radi o temperaturnim razlikama koje se stvore prilikom istog, što su one manje, opadanje je manje. Ljeti su cijelo vrijeme na prozorskoj dasci terase.
|
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ima ih još sam ih moram poslikat kad procvatu.
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Prelijepi su
|
|
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ovo će sigurno biti neki rozi ljepotan!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |