Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 12:48
Predivni su,  moj je tek sad izbacio pupoljke Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 11:51
Klimatis ljepi kaktusismile93
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 11:32
Evo još naših božićnih. Nažalost stari najveći, očigledno neće cvasti, trebat će mu vremena za oporavak.

Neka se sve zeleni
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2011 u 21:45
Evo nešto o božićnom kaktusu iz časopisa Vrt

Kaktuse obično zamišljamo kao bodljikave stanovnike suhih pustinja, ali to je samo dio istine. Jedna od najljepših iznimaka  je božićni kaktus - kaktus bez bodlji koji ne potječe iz suhih krajeva, nego iz vlažnih tropskih prašuma gdje, umjesto u tlu, uspijeva u krošnjama stabala kao epifit.

Kako održavati božićni kaktus?

Za njega je idealna temperatura između 20 i 25 stupnjeva. Iznimka je razdoblje mirovanja. Položaj treba biti svjetao ali bez direktnog sunca, osobito ljeti. Smeta mu suhi zrak, pa ga treba skloniti dalje od radijatora.

Supstrat uvijek treba biti umjereno vlažan, ne smije se nikada sasvim osušiti, niti biti natopljen.

Prihrana se obavlja ljeti svakih 14 dana (specijalnim gnojivom za epifite ili univerzalnim tekućim gnojivom ali u pola uobičajene doze.

Da bi božićni kaktus procvao mora proći razdoblje mirovanja tijekom rujna i listopada. Tada ga treba držati u svježijoj prostoriji te ga zalijevati znatno manje nego inače.

Ljeti ga treba držati vani, u polusjeni. To znatno utječe na kondiciju, rezultat je bujnija cvatnja.

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 23:55
Naravno Tea biti će slikica....
sutra je novi dan
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 23:45
jagoda nemoj zaboravit fotke kad procvateWink
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 23:43
Malo se uključujem na ovu temu. Preljepi su  vam zygići i lijepo rascvjetani. Moji imaju pupove, ali oni će cvasti tek oko Božića da bi opravdali svoje ime. Stalno su vani na balkonu i dobro se drže. Unesti ću ih u kuću kad procvjetaju da bi mogla uživati u lijepim cvijetovima.
sutra je novi dan
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:51
Jedva čekam da procvate,zanima me koja nijansa roze će biti! Imam i ja rozi i bijeli,samo nešto kasne,inače moji uvjek kasnije cvatu,taman tamo negdje oko Božića.
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:44
Da,monsteraWink
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:39
Ovo će sigurno biti neki rozi ljepotan!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2011 u 22:23
Ovo je danas završilo na mojoj polici u sobiBig%20smile

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 19:44
Prelijepi su
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 16:11
Ima ih još sam ih moram poslikat kad procvatu.Tongue

Neka se sve zeleni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 07:12
Silvy ja sam negdje pročitala da treba napraviti pauzu u zalijevanju (oko osam tjedana-recimo od konca kolovoza) pa kada počnu pupati početi oprezno opet dodavati vode. Ja sam tako napravila. Mislim da je kvaka u tome. Što se tiče premještanja iz mog iskustva neki put pupovi znaju otpasti, neki put ne. Vjerojatno se radi o temperaturnim razlikama koje se stvore prilikom istog, što su one manje, opadanje je manje. Ljeti su cijelo vrijeme na prozorskoj dasci terase.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 23:45
Originalno poslano od člana Silvy Silvy napisao:

Pupa, Belina, bebolina, Gricka,

predivni su vam!        smile64

Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega Cry.

Ja moje ljeti držim vani na suncu a ćim malo zahladi, premjestim ih na istočni prozor i obavezno počnu cvasti. Svugdje piše da se njih nesmije premještat ni okretat vazu, ali to pravilo kod mene ne vrijedi.
Strpljenja, i tvoji će kad tad zablistatiWink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 23:39
Pupa, Belina, bebolina, Gricka,

predivni su vam!        smile64

Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega Cry.

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:44
Čini mi se cvijet veći od biljke, ili je biljku zasjenila ova prekrasna boja. Bravo
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 22:31
Još jedan od mojih malenih cvjeta

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 12:22

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 15:52
Naši pupovi napreduju, ali daleko su još od ovih vaših. Mislim da i neće procvjetati prije Božića. Pravi Božićni kaktus. Žao mi samo što ga neću smjeti premjestiti pored okićenog bora, a za to postoji razlog - premještanje i topla prostorija od čega će cvjetovi odmah otpasti. Čekam, pa slikam da zajedno uživamo.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.