Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 41> |
Korisnik | |
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivni su, moj je tek sad izbacio pupoljke
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Klimatis ljepi kaktusi
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Evo još naših božićnih. Nažalost stari najveći, očigledno neće cvasti, trebat će mu vremena za oporavak.
![]() ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo nešto o božićnom kaktusu iz časopisa Vrt
Kaktuse obično zamišljamo kao bodljikave stanovnike suhih pustinja, ali to je samo dio istine. Jedna od najljepših iznimaka je božićni kaktus - kaktus bez bodlji koji ne potječe iz suhih krajeva, nego iz vlažnih tropskih prašuma gdje, umjesto u tlu, uspijeva u krošnjama stabala kao epifit. Kako održavati božićni kaktus? Za njega je idealna temperatura između 20 i 25 stupnjeva. Iznimka je razdoblje mirovanja. Položaj treba biti svjetao ali bez direktnog sunca, osobito ljeti. Smeta mu suhi zrak, pa ga treba skloniti dalje od radijatora. Supstrat uvijek treba biti umjereno vlažan, ne smije se nikada sasvim osušiti, niti biti natopljen. Prihrana se obavlja ljeti svakih 14 dana (specijalnim gnojivom za epifite ili univerzalnim tekućim gnojivom ali u pola uobičajene doze. Da bi božićni kaktus procvao mora proći razdoblje mirovanja tijekom rujna i listopada. Tada ga treba držati u svježijoj prostoriji te ga zalijevati znatno manje nego inače. Ljeti ga treba držati vani, u polusjeni. To znatno utječe na kondiciju, rezultat je bujnija cvatnja. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Naravno Tea biti će slikica....
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
jagoda nemoj zaboravit fotke kad procvate
![]() |
|
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Malo se uključujem na ovu temu. Preljepi su vam zygići i lijepo rascvjetani. Moji imaju pupove, ali oni će cvasti tek oko Božića da bi opravdali svoje ime. Stalno su vani na balkonu i dobro se drže. Unesti ću ih u kuću kad procvjetaju da bi mogla uživati u lijepim cvijetovima.
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Jedva čekam da procvate,zanima me koja nijansa roze će biti! Imam i ja rozi i bijeli,samo nešto kasne,inače moji uvjek kasnije cvatu,taman tamo negdje oko Božića.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da,monstera
![]() |
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ovo će sigurno biti neki rozi ljepotan!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prelijepi su
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ima ih još sam ih moram poslikat kad procvatu.
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Silvy ja sam negdje pročitala da treba napraviti pauzu u zalijevanju (oko osam tjedana-recimo od konca kolovoza) pa kada počnu pupati početi oprezno opet dodavati vode. Ja sam tako napravila. Mislim da je kvaka u tome. Što se tiče premještanja iz mog iskustva neki put pupovi znaju otpasti, neki put ne. Vjerojatno se radi o temperaturnim razlikama koje se stvore prilikom istog, što su one manje, opadanje je manje. Ljeti su cijelo vrijeme na prozorskoj dasci terase.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Strpljenja, i tvoji će kad tad zablistati
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Pupa, Belina, bebolina, Gricka,
predivni su vam! ![]() Ja svojem nikako pogodit mjesto, kad odcvate nikako naprijed, pa uvijek ostanem bez njega ![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Čini mi se cvijet veći od biljke, ili je biljku zasjenila ova prekrasna boja. Bravo
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Još jedan od mojih malenih cvjeta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Naši pupovi napreduju, ali daleko su još od ovih vaših. Mislim da i neće procvjetati prije Božića. Pravi Božićni kaktus. Žao mi samo što ga neću smjeti premjestiti pored okićenog bora, a za to postoji razlog - premještanje i topla prostorija od čega će cvjetovi odmah otpasti. Čekam, pa slikam da zajedno uživamo.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |