Podranea-Pandorea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 19> |
Korisnik | ||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hA, HA, Freeland, tvoje je odusevljenje zarazno!
A dobro si rekla da je "za polizati", bas tako!
Obje su lagane biljke, nema razloga za veliku patnju nikome tko ih zeli, lagano idu iz reznica...Ne znam zasto su tako rijetke kod nas, a zaista su dobre.
Natalia, ako si u kontinentalnoj klimi, obje moraju unutra zimi. U Dalmaciji ne moraju.
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
Nina, tvoja je za prste polizati!!!! Sada se mogu požderati kaj je nisam kupila!! Ali bit će, ima dana!!!
A uopšte nije bitno jel podranea ili pandorea, jer neću opet upamtiti, ali bi bilo najbolje da zapišem ime i svakoj svoju naljepnicu na teglicu!! Jer imam obje!! Natalija, a krivo mjesto, zato ja takve "stvari" unosim unutra na sigurno, pa ako malo i potjera više nego bi trebala, od viška glava ne boli!!! Zato me obradovala Lantanina podranea, (E sad više ni to neznam kaj je)za sada znam koja je, hehehe, jer je jedina u kupaonici na zakorjenjivanju, a potjerala je pedalj visoku novu grančicu!!!! Juuppi Joj sad se prisjetih kakve je oči imala naša draga Lantana kad me uhvatila na djelu, ali pogled me nije ubio, a mogao je!! E, zbilja mi je ova tema za ubiti se, svratim da nešto saznam ali kad završim opet sam više luda nego kada sam dolazila ![]() ![]() |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
nina divna ti je, moja je zimus poledila, skroz i jako kasno je potjerala iz zemlje par grana, ove godine ih nisam vezivala uz box, jer su u njemu 2 luda lovačka psa koji pokidaju sve zeleno do čega mogu doći, katastrofa su za moje biljke...
nažalost, ne vjerujem da će biti cvjetova na njoj... a onda će je opet zima uništiti pa dogodine sve ispočetka... krivo mjesto sam joj odabrala, a sad me strah presađivati je da je ne uništim |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Evo moje podranee od neki dan. Zaista je divno sto cvate u ovo doba godine.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Freeland, to je pandorea.
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Ak vele da je moj pandorea, nekak mi se čini da je i tvoj!
Poglej moju biljčocu! ![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Sve po 7 listića!!! Evo je pa vi poznavaoci odlučite jel ovo pandorea ili podranea!! |
||
|
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Meni, osobno, čak nije ni važno ime....glavno da joj se sviđa kod mene...i da procvate...jednom kad stasa...
![]() ..al ipak je dobro znati kaj imam....PANDOREA.pandoreice...živa ti meni bila.... ![]() Hvala MiraK na pomoći... |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
|
Ja imam...pppp, sa 3, 5 i 7 listića na jednoj lisoj peteljici, Sa tri listića se pokazalo da je jasmin, a ostalo će isto pokazati cvijetići sljedće godine!!!
Kožast je kao pandorein, reckav nije ni jedan, svi su glatki rubovi!! Toliko od mene po ovom pitanju!!! Bravo ja!! ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Evo Nininog objašnjenja, Tvoja Lovro, kao i moja ima 5 listića ( brojala sam ti ih
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Za Lovru
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Za Lovru
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
freeland44 i meni si uzela grančicu od Lantane pa sam vidjela da u temi njezinog vrta kaže da je to PODRANEA.
I sada i ja imam Podraneu i Pandoreu
![]() Napokon ću to zapamtiti
![]() A moja podranea nije cvala ove godine, makar su reznice koje sam vam poslala, vama cvale. Čitala sam o tome, Nina mi je puno pomogla ništa... čak kažu da cvatnja može izostati 2 godine ( možda je to slučaj sa mojom jer je proizvedena iz sjemena). A koliki važ da joj stavim, pojma nemam.
Evo da vidite kako je prerasla ovaj važ:
![]() ![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
|
Vratila se ja sa Brača, sa Lantaninom biljčicom sa korjenom ali i grančicama koje su u vodi i čekam da puste korjenčiće!!!
Ali me ubija i pandorea i podranea!!!! Jer neznam, od posađenih biljčica koja je koja!! Moram staviti sličice, da me prosvijetlite po ovom pitanju!! Ali bitno kaj ja znam da je imam, a koja je koja manje je bitno!! |
||
|
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Da, treba joj malo vremena dok poludi a onda je se ne možeš riješit.
Što je najbolje, ova moja (zapravo su dvije ) i nije u vrtu nego u arli di nema baš previše zemlje ali je zato obilato zalijevam. |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Fermina, nikad nisam vidjela tako bujnu i divnu podraneu, bravo! I moja je u zemlji, pa se nadam takodjer da ce poludjeti, ako ne ove, a ono dogodine.
|
||
OPG 159365
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Počinje cvjetati u 9. mj.Cvijet traje skoro do Božića.Sve ipak ovisi o vremenskim prilikama.Jak vjetar i hladnoća će je ogoliti, toplina joj godi. Dok je mlada teže podnosi hladnoću i ne može opstati na temperaturi ispod nule.U unutrašnjosti se ne može uzgajati vani.Čak i kod mene, na toplom jugu, je nekoliko puta ugibala ( -3°C ) ali se uvijek ponovno budila iz korijena i iste godine dosegla pozamašnu veličinu tako da je najvažnije sačuvati joj korijen. |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
![]() |
||
|
Pošto sam ja lumen za zamijeniti cvijeće, ovo gore kaj sam mislila da uzgajam podraneu, na kraju ispao jasmin!!! Pa onda, uzgajam lantane pa ispadnu muškatne kadulje!! Ma ima još, ali se nemogu sjetiti!! Ali vratit ću se Brača sa jednom zakorjenjenom mladicom podranee!! Tako dugo ću je tražiti dok je ne pronađem!!! Ili se tako dugo ne vračam s Brača dok je ne nađem!!! |
||
|
||
![]() |
||
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
|
Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?
|
||
![]() |
||
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |