Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 19>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 06:55
hA, HA, Freeland, tvoje je odusevljenje zarazno!
A dobro si rekla da je "za polizati", bas tako!

Obje su lagane biljke, nema razloga za veliku patnju nikome tko ih zeli, lagano idu iz reznica...Ne znam zasto su tako rijetke kod nas, a zaista su dobre.
Natalia, ako si u kontinentalnoj klimi, obje moraju unutra zimi. U Dalmaciji ne moraju.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 13:44
Nina, tvoja je za prste polizati!!!! Sada se mogu požderati kaj je nisam kupila!!  Ali bit će, ima dana!!!

A uopšte nije bitno jel podranea ili pandorea, jer neću opet upamtiti, ali bi bilo najbolje da zapišem ime i svakoj svoju naljepnicu na teglicu!!  Jer imam obje!!

Natalija, a krivo mjesto, zato ja takve "stvari"  unosim unutra na sigurno, pa ako malo i potjera više nego bi trebala, od viška glava ne boli!!!

Zato me obradovala Lantanina podranea, (E sad više ni to neznam kaj je)za sada znam koja je, hehehe, jer je jedina u kupaonici na zakorjenjivanju, a potjerala je pedalj visoku novu grančicu!!!!    Juuppi      Joj sad se prisjetih kakve je oči imala naša draga Lantana kad me uhvatila na djelu, ali pogled me nije ubio, a mogao je!!

E, zbilja mi je ova tema za ubiti se, svratim da nešto saznam ali kad završim opet sam više luda nego kada sam dolazilaAngryAngry
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 07:45
nina divna ti je, moja je zimus poledila, skroz i jako kasno je potjerala iz zemlje par grana, ove godine ih nisam vezivala uz box, jer su u njemu 2 luda lovačka psa koji pokidaju sve zeleno do čega mogu doći, katastrofa su za moje biljke...

nažalost, ne vjerujem da će biti cvjetova na njoj... a onda će je opet zima uništiti pa dogodine sve ispočetka... krivo mjesto sam joj odabrala, a sad me strah presađivati je da je ne uništim
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 06:39
Evo moje podranee od neki dan. Zaista je divno sto cvate u ovo doba godine.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 19:07
Freeland, to je pandorea.
OPG 159365

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 16:53
Ak vele da je moj pandorea, nekak mi se čini da je i tvoj!
Poglej moju biljčocu!

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 15:21
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Ja imam...pppp, sa 3, 5 i 7 listića na jednoj lisoj peteljici, Sa tri listića se pokazalo da je jasmin, a ostalo će isto pokazati cvijetići sljedće godine!!!
Kožast je kao pandorein, reckav nije ni jedan, svi su glatki rubovi!!  Toliko od mene po ovom pitanju!!!  Bravo ja!!  smile113Wink

Uploaded with ImageShack.us    Sve po 7 listića!!!

Evo je pa vi poznavaoci odlučite jel ovo pandorea ili podranea!!

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 11:10
 Meni, osobno, čak nije ni važno ime....glavno da joj se sviđa kod mene...i da procvate...jednom kad stasa...Wink
..al ipak je dobro znati kaj imam....PANDOREA
.pandoreice...živa ti meni bila....Wink
Hvala MiraK na pomoći...
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 11:06
Ja imam...pppp, sa 3, 5 i 7 listića na jednoj lisoj peteljici, Sa tri listića se pokazalo da je jasmin, a ostalo će isto pokazati cvijetići sljedće godine!!!
Kožast je kao pandorein, reckav nije ni jedan, svi su glatki rubovi!!  Toliko od mene po ovom pitanju!!!  Bravo ja!!  smile113Wink

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:27
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Frida,

Stavila sam za vikend pandoreu pored podranee, evo ti razlika:
Pandorea ima 5-7 listica na stapki, podranea 9-11.
Pandorea ima skroz gladak rub lista, podranea reckav
Pandorein list je kozast, podranein je skroz tanak.
Pandorein listic uvijek stoji potpuno otvoren i ravan, podranein ima tendenciju da se savija na uzduznoj zili.

Po ovome, tvoja je blize pandorei, prema slici.

Pod kojim si imenom ti to dobila? Podranea i pandorea su relativno rijetke biljke kod nas, ali je campsis veoma cesta, a i campsisa ima vise vrsta, a i on je dosta slicnog lista.
 Tvoja je  biljka i vjerojatno malo drugacija i zato jer je u hladu, mene je to zapravo u prvi tren navelo da budem sigurna da nije podranea.
Evo Nininog objašnjenja, Tvoja Lovro, kao i moja ima 5 listića ( brojala sam ti ihWink) pa je PANDOREA
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:25
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Slučajno sam naletila na ovu temu i shvatila da i ja imam tu predivnu biljku koja je bacila prvi cvijet...Bergenija opet imamo isti cvijet...Tvoja pandorea je prekrasna, ogromna i rascvjetana...Moram se konzultirati s tobom oko uzgoja i spremanje po zimi....

Za Lovru Wink
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2011 u 02:21
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Free moja pandorea je sramežljivo počela izbacivati izboje.Kada bude bolje vidljivo slikati ću i staviti sliku ovdje....WinkWink

Za LovruWink
Rijeka

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 22:19
freeland44 i meni si uzela grančicu od Lantane pa sam vidjela da u temi njezinog vrta kaže da je to PODRANEA.

I sada i ja imam Podraneu i Pandoreu Wink
Napokon  ću to zapamtiti LOL
A moja podranea nije cvala ove godine, makar su reznice koje sam vam poslala, vama cvale. Čitala sam o tome, Nina mi je puno pomogla ništa... čak kažu da cvatnja može izostati 2 godine ( možda je to slučaj sa mojom jer je proizvedena iz sjemena). A koliki važ da joj stavim, pojma nemam.
Evo da vidite kako je prerasla ovaj važ:

Rijeka

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 12:05
Vratila se ja sa Brača, sa Lantaninom biljčicom sa korjenom ali i grančicama koje su u vodi i čekam da puste korjenčiće!!!

Ali me ubija i pandorea i podranea!!!!  Jer neznam, od posađenih biljčica koja je koja!!  Moram staviti sličice, da me prosvijetlite po ovom pitanju!!  Ali bitno kaj ja znam da je imam, a koja je koja manje je bitno!!

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2011 u 21:42
Da, treba joj malo vremena dok poludi a onda je se ne možeš riješit.
Što je najbolje, ova moja (zapravo su dvije ) i nije u vrtu nego u arli  di nema baš previše zemlje ali je zato obilato zalijevam.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2011 u 16:17
Fermina, nikad nisam vidjela tako bujnu i divnu podraneu, bravo! I moja je u zemlji, pa se nadam takodjer da ce poludjeti, ako ne ove, a ono dogodine.
OPG 159365

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2011 u 09:29
Originalno poslano od člana Gordana102 Gordana102 napisao:

Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?

Počinje cvjetati u 9. mj.Cvijet traje skoro do Božića.Sve ipak ovisi o vremenskim prilikama.Jak vjetar i hladnoća će je ogoliti, toplina joj godi.
Dok je mlada teže podnosi hladnoću i ne može opstati na temperaturi ispod nule.U unutrašnjosti se ne može uzgajati vani.Čak i kod mene, na toplom jugu, je nekoliko puta ugibala ( -3°C ) ali se uvijek ponovno budila iz korijena i iste godine dosegla pozamašnu veličinu tako da je najvažnije sačuvati joj korijen.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 22:17
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Podranea jos nema cvijet...valjda ju je zavaralo ovo bablje ljeto...je li kod drugih procvala?

A moje mlade grančiceWink, zapelcane u 6 mjesecu, poklon Mire Ksmile169, sve 3 imaju mnogo pupoljaka, a velike su 1 pedalj, pa ih je vjerojatno očaralo međimursko bablje ljeto!!!  A sličice, naravno, čim se otvori prvi cvijetić!!

Pošto sam ja lumen za zamijeniti cvijeće, ovo gore kaj sam mislila da uzgajam podraneu, na kraju ispao jasmin!!!

Pa onda, uzgajam lantane pa ispadnu muškatne kadulje!!  Ma ima još, ali se nemogu sjetiti!!

Ali vratit ću se Brača sa jednom zakorjenjenom mladicom podranee!! Tako dugo ću je tražiti dok je ne pronađem!!!  Ili se tako dugo ne vračam s Brača dok je ne nađem!!!

Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:46
Još nešto kad poćinje s cvjetanjem ,i kako podnosi hladnoću?
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2011 u 20:43
Clap što je ovo predivno !
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.