Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 47>
Korisnik
Poruka
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 14:30
Ako ono od malo prije nije bio raj, sada svakako dolazimo, ako ne do samoga raja, onda barem do predvorja raja - rasadnik i prodaja cvijeća i sadnica. Mislim da si mnogi od nas ovako zamišljaju raj.
Za početak nešto poznato ali na japansko-argentinski način.

Hortenzije

Ove begonije koštaju 50 kuna. Novčana jedininca u Argentini je pesos, oznažava se sa velikim S prekrižen jednom crtom - $ - (dolar je S s dvije crte). Da bi preračunali pesos u kunu, pesos treba množiti s 1,25.

Evo nekoliko primjeraka lokalnog cvijeća.

I na kraju kakv bi to raj bio kada se tu i tamo ne bi pojavio kakav vražićak.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 14:52
Po običaju, kada završim jednu reportažu najavim iduću. Tako to ide u latinskim sapunicama, pa kad sam već u Latinskoj Americi....
Najava mora biti “jaka” da bi probudila znatiželju gledateljstva. Pa u tom stilu ovom slikom najvaljujem predstavljanje Hrvojevog vrta, a da bi najava bila još uzbudljivija pazite ovo: Cure! Hrvoje nije oženjen! Evo prilike za one koje bi htjele vidjeti Argentinu.

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 15:14
dr.žislave, dr.žislave,

ono si slikao minijaturne borove, a smile191 slučajno uletio u kadar Wink.
Lijepo si nas proveo Japonés Jardinom. Sve je na svojem mjestu.
Dal je pokraj Bičo fea (Bicho feo) na japanskoj ogradici, lijevo na kamenu i golub?

Veliki pozdrav svima, i Hrvoju - već mi se sviđa.

smile79  ,

ma vrt i bazen naravno (što imate pokv..... maštu).
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 15:31
Gledam, šetam i uživamThumbs%20Up.
Pozdravljam brojne članove tvoje obitelji.Velika i vrlo lijepa obitelj!Sve jedan zgodniji od drugog.
Nataliji sretan petnaesti... sreća pa moja unuka koja je 10.9. napunila 15 nije nikad čula za taj običaj... 100 uzvanika...smile39LOL

A Hrvoje... koliko ima godina... Ja imam slobodnih cura i žena jedno pet u obitelji!LOLLOLLOL
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 18:06
Silvy,

ja sam baš slikao vražićka, a ako do sada nisi primjetila, i ja sam vražićak (tebi čovjek baš sve mora nacrtati).

Dužan sam prijevod za Bicho feo. Ružna buba ili ružna životinjica (bicho = buba, kukac, životinjica; feo = ružan). Ne znam zašto ima tako ružno ime, a baš je slatka. Na ovoj slici, također iz Japanskog vrta, bolje ćete ju vidjeti.

Na ogradi iza Bicho feo, je obični golub.Odmah sam shvatio da si ti romantična osoba (bazen, vrt itd.), pa ti šaljem sliku onog goluba iz prethodne priče u malo drugačijoj situaciji (cijeli japanski vrt je pun vražićaka), a siguran sam da i znaš onu pjesmu: “Gledam ja goluba, golubicu ....”
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 01:38
...gledam ja životu se raduju.

Hvala dr.žislave,

na prekrasnim slikicama.

Puno pozdrava i   smile78
Na vrh
mabel View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mabel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 01:20
Hvala svima na cestitkama za Natin rodjendan.

Davor, Mabel, Natalia
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 01:42
mabel,

drago mi je što te mogu ovako upoznat.

Samo nastavi, dobro ti ide pisanje Clap

Puno pozdrava cijeloj tvojoj obitelji šaljem danas iz sunčanog Omišlja, na otoku Krku.

Čekamo predivne slikice iz daleke nam Argentine.

Pusa svima   smile79
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2011 u 16:05
Moram dati jedno objašnjenje.

Nije pisala Mabel nego Držislav. Mabel mi je govorila što ću napisati. Ona dobro razumije i ponešto govori hrvatski, ali pisati se ne usudi.

Nagovaram je da napiše par riječi na Španjolskom, te da će već netko to prevesti ostalim forumašima.

Pomozite mi u nagovaranju!
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 10:38
Hrvojev vrt

Kao što sam najavio slijedi predstavljanje vrta Hrvoja Španje. Hrvoje je rođen u Argentini, majka mu se zove Mira, a doselila je iz Perušića, a otac Krešimir došao je iz Podgore, gdje i danas žive Hrvojevi bliski rođaci, pa ih ovim putem pozdravljam.

Hrvoje stanuje blizu Seke, u kvartu obiteljskih kuća. Njegova majka i sestra Gaby žive u kući do njegove, a vrtovi su povezani vratima tako da se s jedne strane međusobno dopunjuju (u jednom je bazen, dok je drugi više posvećen biljkama), a s druge poštuju intimnost zasebnog prostora.

Oba vrta su lijepo uređena, i prema mišljenju mnogih, spadaju među najljepše uređene vrtove (Hrvata) u Buenos Airesu.

U ovom javljanju, više fotografijama, nego tekstom, opisat ću onaj vrt bez bazena.

Ulaz u Hrvojevu kuću i vrt s ulične strane.

U vrtu ispred kuće (vidi lijevi ugao) nalazi se ova zanimljiva biljka koju ovdje zovu La cucaracha = žohar (Acanthus mollis)
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 10:47
Panorama vrta s dvorišne strane. Lijevo su zid i vrata za drugi dio vrta.

U skrivenom dijelu vrta, iza pampas trave, smješten je roštilj.

Pogled od roštilja prema kući.
U prvom planu su palme = Palmera de Seafortia (Archontophoenix cunnighaminia)

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 10:58
U šetnju vrtom krećemo s lijeve na desnu stranu. Prvo što plijeni pažnju je ova orhideja (Onicidium), koja živi kao nametnik na boru.

Do nje raste agava bez trnja (Agava attenuata).

U sjenovitom dijelu vrta, u malom bazenčiću posađen je konjski rep, Cola de caballo (Equistem hyemale).

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:01
Prije nego dođemo do roštilja proći ćemo pokraj Dracene warnecki...

... i jedne kamelije.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:15
Na zidu pokraj roštilja Hrvoje je izložio predmete kojima se služe gauchosi i indijanci u pampi. Nešto što bi dobro došlo za našu etnografsku zbirku u Liču. Užad za saplitanje blaga (konja, krava), kožnati remen na drvenoj dršci za tjeranje konja, potkove, bole i stremen. Bole se sastoje od tri lopte (dvije veće i jedna manja). Služe za hvatanje konja u pampi (ravnici). Koriste se tako da se manja lopta stavi među nožne prste, dok se drugi dvije vrte iznad glave. Otpuštaju se sve tri istovremeno, a momenat kašnjenja treće lopte prilikom bacanja, daje cijeloj napravi nepravilnu rotaciju koja omogućuje ovijanje lopti i užeta oko nogu životinje koja se lovi.

Sami roštilj ću danas preskočiti (nije bilo ništa na njemu, ali uskoro će biti, pa ću vam tada poslati puno, puno zanimljivije slike).

Nastavljajući šetnju izlazimo ispod nadstrešnice roštilja, uz zid nasuprot kuće.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:21
Na prethodnoj slici već se primjećuje kamenom ograđeni dio vrta u kojem se nalazi ovaj jelenji rog Cuernos da alce...

... i ova plava Primula obconica, jedna od Hrvoju najdražih biljaka.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:34
Na desnoj, sunčanoj strani vrta smjestilo se mnoštvo cvijeća. Gledajte i uživajte, kao što sam i ja uživao dok sam slikao.

Acca (Feijoa) sellowiana

Ne znam kako se zovu, ali su lijepe.

Gazanija

Jasmin plavi (Plumbago capensis)
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:41
Ljiljani

Margarita del Cabo (Osteospermum fructiosum)

Dvije kineske ruže Rosa china (Hibiscus rosasinensis).
Obična

S dvostrukim laticama
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:44
Dvije viole (Viola odorata)

Ljubičasta...

... i žuta

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 11:46
I evo nas natrag kod kuće, gdje nas čekaju

Geranije

i Hrvoje

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 12:51
Pozdrav Hrvoju, a vrt je uistinu prekrasan!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.