Potočnica - Myosotis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
brunera macrophyla
![]() potočnice ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ketty ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 23 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
što napraviš kad ocvatu i tulupani i potočnice?
|
|
![]() |
|
*lady750* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
ajme predivno. moja je tamnija plava i sad je loncu dugackom i dobro se drzi. kad uredm vanjski vrt ovo je odlicna ideja kud ih presaditi :D
|
|
Freedom is just another word for nothing left to lose...
|
|
![]() |
|
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
procvale su
|
|
![]() |
|
*lady750* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 56 |
ali nece imati gdje mjesta izrasti. jer sa lišćem i vcijećem je popunjeno sve. jel bi trebala mozda ono suho malo počupati?
i ako bi je htjela na proljece (ako prezivi) prenijeti dio kako ti ide? ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lady ma ne treba ti tolika posuda.. njima ne treba puno ibrzo će proći, ocvasti, možeš slobodno između njih posaditi još nešta, npr. ranuncule, frezije, kadifice
|
|
![]() |
|
evo jedna pocetnica odlucila karijeru zapoceti potocnicom
![]() kupila sam 3 komada na placu, presadila ih u zardinjeru od 40 cm. jel im to ugusto ili moze tako ostati? kako je mogu razmnoziti da ju kasnije imam u vrtu? ima li neko sjeme ili samo presadjivanjem dijela. i ako ima jos koji savjet jer stvarno sam dummie za cvijece a tako bi htjela urediti novu kucicu hvala ![]() |
|
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Znate onaj crtić "Fifi i cvjetno društvo" e to je taj cvjetić a baš ima i pjesmicu koja kaže.....Fifi ne zaboravi me... hehehe
Ja sam prije tri godine kupila par potočnica i posadila u cvijetnjak i od tad svake godine je imam sve više i više niče svuda po dvorištu jer se sama posije kako vjetar odnese sjeme a moja ćerkica obožava na proljeće da traži gdje je sve niknula njena Fifi ![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Odlični savjeti! U proljeće počinjem s potočnicama pa su mi ti savjeti od velike pomoći!
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
kako je rekla Cimi kad se jednom dosele imaš ih stalno ,samo otreseš osušio cvijet te poslije rasadiš .Ako nemam vremena resaditi u jesen ja to učinim u rano proljeće ,ništa ne smeta .Volim kad mi se dvorište plavi u proljeće.I kod nas ga neki zovu nezaboravak to je onaj slobodni prijevod sa njemačkog.Još bih samo napomenula da kada ocvatu bolje ih je otresti u sjenovitiji i vlažniji dijo vrta jer na suncu bez više zalijevanja teško opstanu,a ionako se trebaju rasaditi zato da bi imala manje brige oko njih otresem ih na vlažno mjesto .
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Baka mi je uvijek rekla da se zove "Vergissmeinnicht" dok nisam saznala da je to potocnica a i ja sam kao i Konte prvu moju sadasnju dobila na ZG kavi i raste kao da je blagoslovljena !
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Potočnice su prekrasne, a uz to nisu nimalo zahtjevne biljke. Kada ti jednom dođu u vrt tada ćeš ih uvijek u njemu imati. Ja ih posijem uz hortenzije, uz ruže... ma svugdje one pašu. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Zahvaljujem na informacijama i savjetu! Nisam nikada do sada uzgajala potočnice, a mislim da bi one mogle lijepo izgledati na većoj ravnoj površini obrubljene niskim žutim zijevalicama.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Potočnice nemoj sijati prije lipnja, a možeš ih posijati i u srpnju. U jesen ih presadi na željeno mjesto. Kada ti odcvjetaju i kada im sazori sjeme onda možeš to sjeme samo otresti na mjesto gdje ih želiš imati i one će ti lijepo niknuti. Ako su preguste onda ih prorijedi. Na jesen ih onda ne moraš nikuda presađivati. Inače, potočnica je dvogodišnja biljka koja u prvoj godini oformi lisnu rozetu (koja na kontinentu bez problema prezimi vani), a u drugoj godini cvjeta. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ne smrznu se,ja sam lani posadila,prekrasno su cvale i ovo su se ljeto same rasijale po gradici za sljedeću sezonu.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Što se radi s potočnicama prve zime nakon što su posađene? Ostavi ih se da se smrznu? Ili se ne smrznu? Pitam zato jer ih imam namjeru posijati u proljeće pa u lipnju posaditi u vrt da bi mi 2013. cvale.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
meni se oduvijek sviđa kombinacija crveni tulipani i plave potočnice ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Lora, našla sam ga...
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
prekrasno još u kombinaciji sa ovim crvenim tulipanima
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ovako su izgledale neke gredice u mojem gradu prošloga svibnja, na jednoj gredici rozaste, a na drugoj plave
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |