Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 112113114115116 134> |
Korisnik | ||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Gricka, ovo je taj kaktus pa pomogni oko ID-a! ![]() ![]() Pozdrav...............schumy |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Stvarno su svi redom prelijepi. Za ovaj zadnji ne bih rekla da je m. elongata...
|
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
![]() |
||
Gospod e GOLEM!
|
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Evo još malo "proljetnih" ugođaja u ove kišne/snježne dane....
Kod nas počeo rano ujutro počeo padati snijeg (Istra, uspon prema Tunelu Učka sa istarske strane). Uočite pčelicu na fotki br.2 - kaktus je echinopsis subdenudata. Izvorno stanište mu je Južna Amerika (Bolivija, Paragvaj) ![]() 1.) Echinopsis ancistrophora, stanište Bolivija (Južna Amerika) ![]() 2.) Echinopsis subdenudata, stanište Bolivija, Paragvaj (Južna Amerika) ![]() 3.) Mammillaria albilanata, stanište Mexico (Sjeverna Amerika) ![]() 4.) Mammillaria elongata, stanište Mexico (Sjeverna Amerika) Pozdrav......schumy P.S. Astrophytum, kako ti se ovi sviđaju? |
||
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Natalija,
kaktusići su ti prelijepi,svi u cvatu.
![]() |
||
![]() |
||
|
Natalija, dobro jutro,
ona prva (koja ti se sviđa sa žuto-narančastim cvjetovima) je rebutia arenacea a ona druga sa bijelim cvjetovima je rebutia einstrinii. Ovu drugu po imenu treba uzeti sa rezervom jer po opisima ova vrsta nema bijelih cvjetova u varijetetima, ali ja mislim da je po obliku bodlji i rasporedu cvjetova točna moja ocjena ID-a. Mogla bi biti i rebutia albiflora ali po opisima i dostupnim fotografijama ova ima dulje boglje koje nisu slučaj kod ove moje. Mislim da je moja neka od varijacija na vrstu rebutia einstrinii. Vrlo su zahvalne za uzgoj, porijeklom su iz Bolivije pa cvjetaju "obratno" od naših vremenskih uvjeta, ali sa kasnijim iznošenjem na sunce i izlaganjem punoj sunčevoj svjetlosti cvjetaju kod nas i u proljeće. Pozdrav..............schumy |
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
ne znam za druge, ali meni se jako sviđaju, vjerujem i ostalima prekrasna mi je ona sa žutonarančastim cvijetom, ne samo zbog cvijeta nego zbog svog oblika, baš je divna |
||
![]() |
||
|
Slijede moje drage rebutie, one svake godine "vjerno"cvatu.
Kako vam se sviđaju? Pozdrav............schumy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
divan prizor u ovo maglovito jutro
![]() |
||
![]() |
||
|
Dobro jutro forumaši,
u ove tmurne zimske dane malo "proljetnog daha" neće loše doći....... Za to su se "pobrinuli" moji bodljići koji me svako proljeće nagrađuju prelijepim cvjetovima.... Evo slikaaaaaaaaaaaa (kako kaže Astrophytum): ![]() ![]() ![]() Pozdrav..........schumy |
||
|
||
![]() |
||
|
Evo me konačno doma (sl. put!), dobra večer svima!
Hvala administratoru na obavijesti za mammillarie, da nastavim svoju seriju prikaza i "ostanem u trendu", objavljujem svoje slike rascvjetanih M. backebergiana, sa napomenom da mi je ovo najdraža boja cvjetova, podsjeća me na vrijeme djetinjstva kada smo sa radošću otkrivali božićne ukrase (kuglice!) ove boje i čuvali ih da nam naduže potraju... ![]() /KAKTUSI_2008_06/male_DSC09860.jpg"> ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
O.K., malo ću prolistati ovaj podforum.Ne postoji podforum "mammillaria", dali da ga otvorimo?
schumy ![]() edit moderator: imamo otvorenu temu mammillaria |
||
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Pa Schumy pogledaj malo unatrag postove ili pod: mammillaria
|
||
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Schumy pa bilo je tu mojih fotki a što se mammillaria tiče sad već ima toliko hibrida da je točan ID nemoguća misija. Ako te zanima moja zbirka dio je tu na photobucketu http://s676.photobucket.com/albums/vv127/mirjana_album/ |
||
![]() |
||
|
Puno hvala, sada sam i ja "miran", gricka, a gdje su tvoje fotke "kaktusa u cvijetu", daj da ih malo vidimo, isto vrijedi i za Miss M...... Pozdrav....schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
i ja se slažem da je ova bez bodlji m. polythele nudum, imam je i ja
|
||
|
||
![]() |
||
|
Može, samo ne sada zimi nego na proljeće kada su sve vani. Zašto i ti (i svi vi) ne objavljujete kaktuse u cvatu, ova tvoja backebergiana je ![]() Ipak bih malo obranio svoje tvrdnje, pogledaj almanahe kaktusa, M. backebergiana ima "milijun" varijeteta, ali je činjenica da je većina (možda i sve) sa ljubičastim cvjetovima. Pozdrav................schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Schumy moram doći pogledati tu tvoju zbirku izbliza.
![]() |
||
![]() |
||
|
Schumy ova mammillaria bez bodlji je polyethele nudum i ja ju imam. Ovo do mammillarie na zadnjoj slici ti je echinocactus texensis kojeg mnogi brkaju sa ferocactusom. Ova zadnja mammillaria isto nije backebergiana preloptasta je pošto ju imam znam kako izgleda. Evo moje backebergiane.
![]() |
||
![]() |
||
|
A sada nastavljamo sa prikazom moje kolekcije.
Današnji odabir je mammillaria backerbergiana jedan od najčešćih (i najskromnijih) kaktusa za uzgoj i njegu. Prikazati ću dva varijeteta, (obratite pažnju na iglice-bodlje, na jednom ih uopće nema, a na drugom su prisutne).... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav......................schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 112113114115116 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |