Podranea-Pandorea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 19> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na raznim stranama na forumu ili na raznim stranama po tvom vrtu, Nina ??? Kaj se možda sjeme samo rasijalo i dalje raste???
|
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Free, nije ono njeno deblo, vec sam je posadila uz onaj smrdljivi divlji orah... Bura mi ju je totalno svalila po zemlji, ali sam je tako i ostavila dok ne prodje ova najgora zima, tako ce joj najmanje naskoditi.
Moje polozenice je bura sve pocupala, i niti jedna nema korijen,,,ali kasno sam ih bila stavila, vec je bila jesen.
Super je da je ima na raznim stranama.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
par grančica sam bila stavila u vodu - jesenas, nakon što sam pročitala da su se nekima tako ožilile i ništa... možda jer su bile na nedovoljno svjetlom i toplom, ali samo su se osušile
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Nina, jel ovo deblo u podnožju podranee njezino ili joj je to samo potporanj???? ![]() ![]() A meni ni jedna grančica nije pustila korjenčiće u vodi!!! Sve sam odma stavila u zemlju, poklopila bocom (inkubator, hehehe) i rastu, ima i krasnih grana od metra visine, prošlogodišnje od Tikvić!! Ma vidi, pa one se šire i iz inozemstva!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Evo, ovdje sam našla baš posebnu temu od Podranee, pa ako ko želi ..neka nastavi ...http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2623
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Hvala, Lantana. I ja sam stavila nekoliko polozenica u ranu jesen, sada mi je jos rano gledati, javit cu u proljece.
Nevjerojatna je, jos pusta nove i nove pupove i cvate...ja sam mislila da je 12 mjesec kraj cvatnje, ali nije. Valjda jer je ovako toplo. Evo grmic iz daljine:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Nisu, a možda je trebalo još pustiti, kažu da položenicama dugo treba dok puste korijenje. U vodi puste korjenčiće za 2 tjedna, samo su ti korjeni jako krhki, pa neznam kako je kod sadnje. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i mene bi to zanimalo, za vikend sam par grančica stavila u vodu, baš da vidim hoće li biti išta od njih, a grane koje sam ljetos pritisnula kamenom u zemlju - ništa, ni žilice, ni korjenčića...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Lantana, a jesu li te polozenice kasnije pustile korijen, kad je zatoplilo?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
I ja sam slomila jednu veliku granu i narezala reznice i stavila u vodu sve su pustile žilice, ali te su žilice jako osjetljive, a prošlu sam jesen stavila položenicu i do proljeća ništa.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bebolina, hvala na info za vodu. To je najlaksi nacin kad hoce tako. A zasto si je rezala sada kad cvate?
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
I meni je ovaj cvjet predivan ali ga na žalost nemam.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
natalija pa da stvarno je slična tekomi
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Predivna je !!!!!!
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivna je!
Ja sam upravo odlučila svraćati samo na one teme koje biljke imam. Sve što vidim, sviđa mi se i htjela bih imati. A nemam kud s njima ![]() ![]() Koji problemi ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ja sam je pošteno orezala prije mjesec dana, grančice stavila u vodu i sve do jedna su pustile jako korijenje
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
fala, probati ću
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
A, sada je kasno. Probaj sada sa polozenicom, ako imas dovoljno dugu granu.
Reznice u ljeto, ja sam radila sa poludrvenastim, dosta dobro, vjerojatno moze i sa drvenastim, ali meni je bilo zao moju tako daleko rezati.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
ma vraga sam na kontinentu - zadar, ali rubni dio grada, na visini i buretini,
prošla zima joj je bila prva u vrtu i skroz je uništila nadzemni dio, mislila sam da je više nema, bilo mi žao ko psu, već sam pikirala novu u rasadniku, ali ovo ljeto me iznenadile nove grančice ne mogu vjerovati da se razmnožava reznicama, ja sam lani u proljeće pokušavala sa reznicama kad sam je orezala - još je bila u tegli, prije nego sam je posadila u vrt, niti jedna se nije primila valjda sam fulala doba bi li sada išlo sa reznicom? treba li biti zelena, meka ili onaj drvenasti dio? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |