|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 89> |
Korisnik | |
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Zaboravila sam napisati da ona ljubičasta orhideja je prekrasna,ljubomorna sam na nju, samo neka tako nastavi i dalje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() |
Ja isto više ne špricam. Jedina razlika je da sad imaju lijepe sjajne listove.
Mada sam im vodu za špricanje kupovala, listovi su bili puni kamenca (a i prozori) Moje možda predugo čekaju svoj red za presađivanje ![]() |
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
ma ja sam svoje prestala spricati... neda mi se :D a primjetila sam da im jako dobro ide i bez toga... budem ih jos promatrala :)))
Tatjana, dobro si me podsjetila, i moja jedna ima problem s tezinom... tj, sva se iskrivila... kad raste ide prema dole... hmhmhm sad sam joj postavila nesto da vidim hoce li je ispraviti...
Emilly i ja bi svoje trebala presaditi ali jednostavno nemam vremena za sve, nek cekaju svoj red
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Marti gdje žive orhidje, bar to nije problem, one su u kišnim šumama i suncu do skoro 3o -5o stupnjeva.Kad cvijetaju im odgovara. Ja moje svaki dan šricam, i dajem dosta gnojiva, ali jedna je tek nakon godine dana počela bacati izdanak, a jedna mi se od težine lista prevrnula i već 2 godine ne tjera,a ali mislim da je to do korijena, jer ako je korijen loš ništa
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() |
Vjerujem da im je dobro, jer da korijen trune već bi ti one to nekako pokazale
![]() kod mene nema pravila koje cvjetaju. Trenutno imam osjećaj da je većina starijih na godišnjem. Možda bi ih trebala presaditi ![]() |
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
Imam malu dvojbu, zbunjuje me zemlja... imam neku zemlju Valentin koju sam uzela u Kaliji. presadila sam dvije jos proslo priljece i to u neku tamniju teglu jer nije bilo vecih prozirnih... sad nakon godinu i pol mi te dvije stalno cvjetaju, bacaju jednu za drugom stabiljku :))) sta mene tu buni, supstrat se ne stigne osusiti, vlazniji je od supstrata u kojima stoje kupljene orhideje... izbacuje novo korjenje, malo me muci kaj se dogada unutar teglice... dali korjenje trune??? djeluje jako zdravo i ako zbog zemlje toliko cvate trebala bi i druge presaditi sve mi stoje na istom mjestu, sto znaci da imaju iste uvjete samo neke slabo cvjetaju... mozda zato sto sam ih nabavila kasnije? dali su vama stariji primjerci u boljoj formi od onih koje ste kasnije kupili??? mislim da njima treba koja godina da se prilagode na prostor pa onda kao da polude... bar se meni tako cini s ovim mojima...
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() |
d.i.n.a.,ima nas još koji obožavamo plave orhideje
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
![]() |
Ma ja obožavam plavu boju, zato bih je htjela. Sad gledam bijelu grandifloru, pušta novu granu a postojeća još cvate.... Stvarno imaju velike i trajne cvijetove, po tome su mi Phalovi najbolji!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
![]() |
Vanda ostavlja bez daha.... cini mi se da je ovo najcesca boja ali ujedno i najljepsa
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
![]() |
prekrasno, ovakvu si ja želim već duže vremena, ali nigdje ih nema. gdje ih ima za nabavit, zna ko? |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
![]() |
Pa škoditi im neće sigurno
![]() |
|
![]() |
|
sienna ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
![]() |
emily hvala ti!! mislim da je to to, nažalost. nisam imala cimeta za posuti odrezani dio, ne znam ima li svrhe naknadno posuti?
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() |
Emilly
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Evo, našla sam ti nešto
Bacterial Soft Spot (also called Erwinia) begins as a nasty-smelling wet spot on the orchid’s leaf. The infected area will expand rapidly and within 1 to 2 days the entire leaf will become soft and slimy. Immediately remove infected foliage using a sterilized razor. Relocate your orchid to expose it to better air circulation, lower humidity and temperatures between 65 and 80 degrees. Spray your orchid with a good quality, broad-spectrum fungicide, following package directions. Even if you suspect a bacterial disease, fungicide application will prevent secondary infection. blog.justaddiceorchids.com/Just-Add-Ice-Orchid-Blog/?Tag=orchid+diseases Nadam se da će pomoći |
|
![]() |
|
![]() |
Pričekaj onda još malo pa da vidiš kako će dalje biti pa nam javi kroz neko vrijeme dalje što se događa.Možda će doći do promjene pa će neko bolje znati o čem se radi.Držim fige
![]() |
|
|
|
![]() |
|
sienna ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
![]() |
Tea, nisam ih micala nikuda, stoje na tim prozorima već godinama! a i nemam drugo mjesto za njih. svima su im uvjeti isti, sve isto a na ovoj velikoj je to baš izraženo. na druge dvije koje su imale male takve flekice, kao da su se povukle. ni u čemu ne pretjerujem-zalijevam kad su skoro suhe, prehranila ih tek jednom uopće od kad ih imam-po uputama al sam stavila još malo više vode nego treba, da ne pretjeram s gnjojivom |
|
![]() |
|
![]() |
odrezala sam već 3 lista, to ako da se pojavilo odjednom. mekano je na dodir, kao da je puno vode. kad je svjetlo u pozadini lista taj dio izgleda skoro ko proziram, što se i vidi na slici 2...
|
|
![]() |
|
![]() |
Možda je samo to nekakav pokazatelj promjene???Jesi ju možda premještala iz jedne prostorije u drugu sa drugačijom temperaturom???
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Sorry, ali nisam to nikad vidjela...
Da li je list mekan na tom dijelu? Stoji tako ili se širi? Možda da odrežeš to sve oštećeno i dobro posuješ cimetom (ako se širi). Možda se javi netko tko zna više... Sretno! |
|
![]() |
|
![]() |
zna li netko šta je ovo? nisam imala dosad iskustva ni s ušima ni s gljivicama ni bilo čim drugim, nemam pojma šta je
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |