Difenbahija - Diffenbachia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 11> |
Korisnik | |
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nakon što sam je isjeckala na komade moja difica je potjerala novi list koji izgleda sasvim zdrav na moju veliku radost
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
...znači, kad se skrati, stabljiku netreba premazivati nikakvim voskom ili čim sličnim???
..ja sam jednom probala, pa nije dobro ispalo! šmrc! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
medy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 325 |
hvala ova je prelijepa kod mene nije ova vrsta moja je samo išla u vis i imala je dosta svjetlije listove nekako tanke možda zato što nije nikada bila napolju
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
evo danas sam poslikala dificu moje sestre, u proljeće ju je skratila, preko ljeta je držala na balkonu u sjeni i ona sada izgleda ovako...imala je još izboja al ona ih pokidala
![]() ![]() medy, želim da se i tvoja lijepo oporavi |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
da čitala sam ali ja nisam mogla to da učinim jer su joj se listovi nekako smežurali i bili su dosta manji u odnosu na one koje je imala.To je vjerovatno jer sam joj promijenila mjesto plašila sam se da moj sin ne dođe u dodir s njenim otrovam jer mu je baš bila na dohvat ruke
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Mislim da o difenbahiji ima dovoljno dobrih savjeta na prethodnim stranama. I sama sam na 8 strani još jednom opisala postupak margotiranja koji ja godinama koristim na istoj difenbahiji.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
da difenbahija je takva odrežeš ju i ona opet potjera :) ja sam to napravila sa svekrvinom bila je štrkljava visoka sa tri lista na vrhu i ja odrezala i ona se pomladila
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
vjerujem da će potjerati, sestru sam jedva nagovorila da svoju odreže isto je bila jako štrkljava, ali su listovi bili u puno boljem stanju od ove tvoje, ona je odrezala jedno 15ak cm od zemlje e kad je to krenulo sa svih strana nismo mogle vjerovati, mladi su izbijali i iz zemlje i iz tog dijela koji je ostao u zemlji, sada odlično izgleda...vrh je dala svekrvi i isto dobro napreduje...
|
|
|
|
![]() |
|
hvala olja samo bojim se da je za moju dificu prekasno ošišala sam ju ako ponovo potjera u svakom slučaju ću poslušati tvoj savjet
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Moj ti je savet da ih ne zalivas cesto i pusti da se zemlja skoro skroz osusi,a kad bude trebalo zalivati uradi to sa jakim cajem od koprive,naravno hladnim,ja sam tako spasila filadendron koji je star 20 god.
Veruj mi da nije imao vise ni jednog lista....posle caja se opravio i sad mi je jos dazi....jedva ga smestim u sobu, koliko je velik! |
|
![]() |
|
što se tiče mog cvijeta na žalost morala sam ga isjeći na dijelove,u zemlji nije bilo ništa nadam se da će potjerati opet.Ne zna šta se dešava ali odjednom mi se svi cvjetovi u kući osušiše
![]() |
|
![]() |
|
oprosti tek sam vidjela post hvala lijepa
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
medy dobro došla na CIF
![]() |
|
![]() |
|
hvala pogledat ću mada će to biti teško jer je velika
|
|
![]() |
|
medy, jesi pogledala ima li možda kakvi buba u zemlji, promjeni joj zemlju
|
|
|
|
![]() |
|
halo ima li ikoga
![]() |
|
![]() |
|
stabalce je sada opustošeno i stvarno izgleda jadno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ja imam problem sa ovim cvijetom ja mislim da je i ovo difenbahija iz čista mira su mu se počeli sušiti donji listovi i opadati ,a sada i ovaj na vrhu molim vas za pomoć šta da radim evo i slika
|
|
![]() |
|
sandra_sa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
ako mozes molim te da mi kazes gdje da je podrezem evo slika, jer totalni sam amater sto se tice biljaka ali ova mi znaci i ne zelim da je izgubim ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |