Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 134> |
Korisnik | ||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ajme što je lijepo. I to izraslo ovako u prirodnom okruženju.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
montokuc ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
|
Da baka,Prozurska Luka! |
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Vau predivni su, a meni napravi dva cvjetića i mislim kako je divan.
Druge godine obavezno idem na Mljet, to mi je davna želja!
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Procvjetao moj ljubimac na prozorskoj daski spavaće sobe, a što su mu oni crveni pupoljci, pojma nemam, bili su prije cvijeta.
![]() ![]() |
||
RIJEKA
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Triša,crveno nisu pupuljci,već sjeme,slatkiš od kaktusa.
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
He-he, naravno, mogla sam si to i misliti, ali kako nisam vidjela na tom mjestu cvijet, iznenadilo me.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Kaktusari, dobar dan svima i SRETNA NOVA GODINA (sa velikim zakašnjenjem), ali od srca. Razlog moga nejavljanja
![]() ![]() Zato ću od sutra (kada počinjem raditi) ubrzano nadoknaditi ovo moje izbivanje sa foruma. Na podforumu "coryphantha" vas čekaju novi fotići! Pozdrav..............schumy |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Nikad nije kasno Schumy. I tebi sretna Nova.
Montokuc prelijepa fotka, a još ljepši kaktusi, naročito c, silvestri. Triša pravo osvježenje u ove sive i tmurne ne baš tipično zimske dane ![]() |
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
triša držiš ga u sobi na grijanom? i cvjeta...
prekrasan je schumy sve najbolje i tebi, žao mi je da si imao problema sa vezom, ali glavno da su biljke i pčele dobro a za izbivanje znaš onu - nismo do sutra ![]() |
||
![]() |
||
|
Natalija, da na južnom prozoru iza stakla, gdje sunce "piči", dio dana je prozor otvoren na "V", ali samo ako je vani sunce, a i soba se grije, očito mu odgovara.
Cvjeta i neka mamilaria ona sa jako sitnim cvjetićima.
|
||
RIJEKA
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
To je jedini kaktus koji sam ja imala u stanu,cijele godine na južnom prozoru i cijele zime mi je cvao,od kad živim u kući,on je zimi na hladnom,ljeti na suncu i ne cvate više
![]() |
||
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Kaktusiću, nije kriva kuća nego režim i odnos suha zemlja/temperatura u "zimovniku", proći će godine dok to izbalansiraš, i drugi imaju tih problema kao i ti....... Pozdrav............schumy |
||
|
||
![]() |
||
|
Točno, ja svake godine eksperimentiram. Sada nekako mislim da mi je kaktusima dobro u kući u toplome, ali sukulentima nekako ne paše, svi su izduženi u potrazi za boljim svjetlom, iako su na jako osvjetljenom mjestu, to im očito nije dovoljno. |
||
RIJEKA
||
![]() |
||
|
To ste mi lijepo rekli,ali mislim da bi nakon 8 godina bilo vrijeme da se naviknu na novi režim.
|
||
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Trišo, pišeš da su ti svi sukulenti izduženi. Nema razloga za tako nešto. Sada preko zime uz svijetlo problem je voda i temperatura prezimljavanja. Ako ih držiš na tem. Iznad 20 C, zalijevaj jednom na svaka dva, tri tjedna ovisno o veličini sukulenta. Ako ih češće zalijevaš sigurno će se izdužiti. Zalijevaj toliko da se ne isuše. Idealno bi bilo da sukulente ( osim kaktusa) sada preko zime držiš tamo negdje oko 15 C na čim svjetlijem mjestu bez zalijevanja.
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
schumy dali ti je cvijetao kada echinopsys obrepanda...zanima me boja cvijeta jel bijeli....
|
||
![]() |
||
|
Da, ima bijele cvjetove, imam ga i snimljenog u cvatu, kada ga pronađem objeviti ću ga ovdje...Neko podvarijeteti imaju i crvene cvjetove, a ima i "obrepandi" sa ružičastim cvjetovima, sve ovisi iz kojeg je izvornog staništa (Bolivija, Paragvaj, više pokrajina....) Pozdrav.......schumy |
||
|
||
![]() |
||
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
|
da imam i ja bijeli i jedan koji vuce na roza,a navodno da imam i crveni ali jos mi nikada nije cvijetao neznam zasto....
|
||
![]() |
||
|
Evo tara2009, našao sam echipopsys obrepanda iz nekih ranijih godina u cvatu pa ti pokazujem boju cvijeta - bijela..... Strahovito medi jer se otvara noću kada je prohladno a pred jutro kada je relativna vlaga velika i diže se temperatura postepeno pčele "luduju" po cvjetovima, tako da ih se nađe i 2÷3 u jednoj čaški cvijeta......... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |