Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 11:11
Na raznim stranama na forumu ili na raznim stranama po tvom vrtu, Nina ???   Kaj se možda sjeme samo rasijalo i dalje raste???  
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 08:46
Free, nije ono njeno deblo, vec sam je posadila uz onaj smrdljivi divlji orah... Bura mi ju je totalno svalila po zemlji, ali sam je tako i ostavila dok ne prodje ova najgora zima, tako ce joj najmanje naskoditi.
Moje polozenice je bura sve pocupala, i niti jedna nema korijen,,,ali kasno sam ih bila stavila, vec je bila jesen.
Super je da je ima na raznim stranama.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 06:54
par grančica sam bila stavila u vodu - jesenas, nakon što sam pročitala da su se nekima tako ožilile i ništa... možda jer su bile na nedovoljno svjetlom i toplom, ali samo su se osušile

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 10:25
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Hvala, Lantana. I ja sam stavila nekoliko polozenica u ranu jesen, sada mi je jos rano gledati, javit cu  u proljece.

Nevjerojatna je, jos pusta nove i nove pupove i cvate...ja sam mislila da je 12 mjesec kraj cvatnje, ali nije. Valjda jer je ovako toplo. Evo grmic iz daljine:
Uploaded with ImageShack.us

Nina, jel ovo deblo u podnožju podranee njezino ili joj je to samo potporanj???? Shocked Koliko godina je ova stara??Clap   Ako toliko naraste, moram joj obavezno pripremiti veću teglu!!  Za sada mislim da imam 3 pandoree, sa tri razna kraja ljepe naše, tako da znate da je ima i na sjeveruzapadu ljepe naše!!!  

A meni ni jedna grančica nije pustila korjenčiće u  vodi!!!  Sve sam odma stavila u zemlju, poklopila bocom (inkubator, hehehe)  i rastu, ima i krasnih grana od metra visine,  prošlogodišnje  od Tikvić!!  Ma vidi, pa one se šire i iz inozemstva!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 22:31
Evo, ovdje sam našla baš posebnu temu od Podranee, pa ako ko želi ..neka nastavi ...http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2623
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 07:15
Hvala, Lantana. I ja sam stavila nekoliko polozenica u ranu jesen, sada mi je jos rano gledati, javit cu  u proljece.

Nevjerojatna je, jos pusta nove i nove pupove i cvate...ja sam mislila da je 12 mjesec kraj cvatnje, ali nije. Valjda jer je ovako toplo. Evo grmic iz daljine:
Uploaded with ImageShack.us

OPG 159365

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 21:23
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Lantana, a jesu li te polozenice kasnije pustile korijen, kad je zatoplilo?

Nisu, a možda je trebalo još pustiti, kažu da položenicama dugo treba dok puste korijenje. U vodi puste korjenčiće za 2 tjedna, samo su ti korjeni jako krhki, pa neznam kako je kod sadnje.
život je more
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 15:38
i mene bi to zanimalo, za vikend sam par grančica stavila u vodu, baš da vidim hoće li biti išta od njih, a grane koje sam ljetos pritisnula kamenom u zemlju - ništa, ni žilice, ni korjenčića...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 14:07
Lantana, a jesu li te polozenice kasnije pustile korijen, kad je zatoplilo?
OPG 159365

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2011 u 21:52
I ja sam slomila jednu veliku granu i narezala reznice i stavila u vodu sve su pustile žilice, ali te su žilice jako osjetljive, a prošlu sam jesen stavila položenicu i do proljeća ništa. 
život je more
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2011 u 17:09
Bebolina, hvala na info za vodu. To je najlaksi nacin kad hoce tako. A zasto si je rezala sada kad cvate?
OPG 159365

Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2011 u 19:00
I meni je ovaj cvjet predivan ali ga na žalost nemam.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2011 u 13:57
natalija pa da stvarno je slična tekomiTongue
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 23:20
Predivna je !!!!!! smile64
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 11:28
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Predivna je!
Ja sam upravo odlučila svraćati samo na one teme koje biljke imam. Sve što  vidim, sviđa mi se i htjela bih imati. A nemam kud s njima Cry LOL
Koji problemi LOL
Toliko ćeš mjesta naćiLOL
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 11:14
Predivna je!
Ja sam upravo odlučila svraćati samo na one teme koje biljke imam. Sve što  vidim, sviđa mi se i htjela bih imati. A nemam kud s njima Cry LOL
Koji problemi LOL
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 11:00
Ja sam je pošteno orezala prije mjesec dana, grančice stavila u vodu i sve do jedna su pustile jako korijenjeWink Zabost ću ih u zemlju, pa šta bude, bude
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 07:52
fala, probati ću Thumbs%20Up
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2011 u 06:54
A, sada je kasno. Probaj sada sa polozenicom, ako imas dovoljno dugu granu.
Reznice u ljeto, ja sam radila sa poludrvenastim, dosta dobro, vjerojatno moze i sa drvenastim, ali meni je bilo zao moju tako daleko rezati.
OPG 159365

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2011 u 08:19
ma vraga sam na kontinentu - zadar, ali rubni dio grada, na visini i buretini,
prošla zima joj je bila prva u vrtu i skroz je uništila nadzemni dio, mislila sam da je više nema, bilo mi žao ko psu, već sam pikirala novu u rasadniku, ali ovo ljeto me iznenadile nove grančice

ne mogu vjerovati da se razmnožava reznicama, ja sam lani u proljeće pokušavala sa reznicama kad sam je orezala - još je bila u tegli, prije nego sam je posadila u vrt, niti jedna se nije primila
valjda sam fulala doba
bi li sada išlo sa reznicom? treba li biti zelena, meka ili onaj drvenasti dio?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.