Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Astrophytum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Astrophytum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 07:25
Bravo Pinus, ovo je "simfonija" za oko i dušu!
Veliki smile55, nastavi tako!
Pozdrav.............schumy 
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2012 u 21:31

vzacnykytky.cz je prodavao ASTROPHYTUM asterias supekabuto 2 kom za 5,8 € (2 ,9 € kom )
Veliki nisu bili. recimo 2 – 2,5 cm promjera. Isto tako nisu niti pretjerano prošarani pjegama. Z. Rovšek slične ali veće asteriase prodaje pod imenom asterias hibridi po cijeni od 3 €.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 20:17

@mali kaktus, jesam, jesam. Sviđaju mi se astrofitumi. Naročito su mi lijepi asterias hibridi: kabuto, super kabuto i njima slični japanski kultivari. Samo im je cijena paprena, tako da sam za sada zadovoljan običnim a. hibridima. U klijalištu imam trenutno 40 sijanaca a. kabuto i a. superkabuto starih oko dva mjeseca. Dobro napreduju ali znam da mi prvo treba brada potpuno posiviti prije nego oni narastu do neke pristojne veličine. No, ni ovi obični asterias hibridi nisu tako slabi:
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 12:40
Pinus,ti si se u zadnjih godinu dana dobro obogatio s astrophytuimaTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 10:28

Sigurno hibrid A. asterias – 7 rebra
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 19:24

Ovaj asterias sa slike ima 8 rebra. Dali je osnovna vrsta ili hibrid ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 09:00

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pa gdje si sad to promašao?

@mali kaktus, napisao sam porijeklo mojih astrofituma. (prvi post na prošloj stranici) Oni petoglavci asteriasi su od Z. Rovška. Dobar dio svojih astrofituma nisam još predstavio.
Obično asteriasi imaju 8 rebra. Ovaj sa slike ima 7 !. Mislim da je neki hibrid asteriasa i Bog te pitaj kojeg još kaktusa.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 23:14
stvarno je krasan
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 23:13
@taro, kaktus nije kalemljen. Iz osnovne glave izlaze još četiri sa strane. Vidio sam nešto slično kod svoje susjede. Kod nje desetak asteriasa raste u grupi.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 23:04
dali je kalamljen ovo se rijetko vidi oni nisu poznatii po pustanju pelcera,osim kod ostecenja!!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 23:01
 odličan je smile227
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 20:13
Pa gdje si sad to promašao?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2012 u 19:19

Petoglavi Astrophytum asterias v. nudum ili kakav hibrid asteriasa ?
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 22:45
Ima na ovoj temi ljepih bodljiča.
Ali na žalost moram konstatirati da u mojoj kolekciji nema ni jednog Astrophytuma. Nadam se da će na prolječe koji primjerak završiti kod mene.
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 18:47
Kupila sam sjeme Astrophytum myriostigma ,sam me interesira kako da ih posijm? doma imam kako kaze moj tata "Dunavskog pijeska" ,e sad kakav je to ja neznam ...pa ako moze par savijeta ...ciao
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 20:48
Pinus,zaista je prekrasan,pusti ga da se dobro posuši,lijepo ga posadi u suhi supstrat i stavi ga na hladno,na slici se ne vidi koliko je veliki,njima treba nekoliko godina da počnu cvjetati.
Nizozenci uzgajaju kaktuse kao na traci,nafilaju ih s gnojivom da brzo rastu,a onda se kod nas moraju privikavati na normalne uvjete.I stvarno još nisam nigdje naletjela na astrophytuma nizozemca.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 20:20
.

Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Pinus,nije li malo prerano presađivati kaktuse?Ja još nikada nisam vidjela astrophytuma-nizozemca?

mali kaktus, pogledaj ovaj ornatum nizozemac. Posađen je u čisti treset.

Zanimljivo je da u supstratu nema niti tragova bilo kakvog anorganskog dodatka. Izgleda da Nizozemci ne čitaju naš forum. Baš šteta za njih. Ništa se neće naučiti o supstratu za kaktuse.

Danas kupljen. Još jedan A. ornatum u kolekciji. U trgovini su kaktus preko zime zalijevali. Prije presađivanja kaktus pustim ovako bez tegle par dana da se supstrat posuši.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 18:07
ja imam sva 4 sa slike...
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 15:40
Pinus super su ti već ćeš i sam vidjeti što im odgovara pa ako treba lako nešto dodaš. kao što sam već rekla moj prijatelj je kao i Hrovatin dosta strog prema svojim kaktusima svima isti supstrat gnojivo tek ponekad pa nek se snalaze. I ja sam za to da rastu što prirodnije i ne gnojim ih baš previše. Lani sam moje astriće presadila u zemlju za astrophytume koju radi Bešlić do sad su isto bili u običnom kakatus mixu i nisu se žalili, sad čekam novu sezonu da vidim kako će napredovati u novom supstratu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2012 u 11:05
@Astrophytum , zanimljiv link si nam dao, jednostavno ostaneš bez riječi. Sa koliko znanja Nizozemci raspolažu, nevjerojatno. Svu proizvodnju kaktusa su robotizirali. Čitao sam nedavno o jednom nizozemskom uzgajivaču kaktusa koji svake godine neposredno pred Božić na trg pošalje 2 miliona božićnih kaktusa. Da ti pamet stane.

Miss M slažem se, ako kaktusi rastu u čistom tresetu vjerojatno ih tada ih treba gnojiti.

No svi ne gnoje svoje kaktuse. Početkom jeseni sam razgovarao sa gosp. Hrovatin Dušanom. Velikim uzgajivačem kaktusa koji zbog svojih godina pomalo izlazi iz posla sa kaktusima. Njegovi kaktusi izgledaju kao da su sada izvađeni negdje u prirodi. On ih ne gnoji. Njegovi kaktusi izgledaju zbilja prirodno što god da to znači. Ja bi rekao nekako iscrpljeno. Takav je njegov način uzgoja kaktusa. Kada sam ga pitao zašto ne gnoji kaktuse i sukulente, on je odgovorio protupitanjem : A zašto bi ih gnojo ?

Kupio sam od njega nekoliko pahipodija. Njegov 8 god. stari Pachypodium lamerei je visinom isti kao moj godinu dana stari nizozemski P. lamerei. Takva je njegova filozofija – zašto bi kaktuse i sukulente silili na brzi rast ?
1. Astrophytum myriostigma v. columnare 2. Astrophytum ornatum 3. Astrophytum myriostigma f. nuda 4. Astrophytum Beguin-hybrid (?)

Ovo su moji 5 centimetarski astrofitumi - kapitalci. Nedavno presađeni u malo veće tegle.   Presadio sam astrofitume u potpuno mineralni supstrat kojem sam dodao malo dolomitskog pijeska (zbog kalcija). Kako će rasti u takvom supstratu tko zna. Nadam se dobro.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.