Astrophytum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bravo Pinus, ovo je "simfonija" za oko i dušu!
Veliki ![]() Pozdrav.............schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@mali kaktus, jesam, jesam. Sviđaju mi se astrofitumi. Naročito su mi lijepi asterias hibridi: kabuto, super kabuto i njima slični japanski kultivari. Samo im je cijena paprena, tako da sam za sada zadovoljan običnim a. hibridima. U klijalištu imam trenutno 40 sijanaca a. kabuto i a. superkabuto starih oko dva mjeseca. Dobro napreduju ali znam da mi prvo treba brada potpuno posiviti prije nego oni narastu do neke pristojne veličine. No, ni ovi obični asterias hibridi nisu tako slabi: |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,ti si se u zadnjih godinu dana dobro obogatio s astrophytuima
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
@mali kaktus, napisao sam porijeklo mojih astrofituma. (prvi post na prošloj stranici) Oni petoglavci asteriasi su od Z. Rovška. Dobar dio svojih astrofituma nisam još predstavio. Obično asteriasi imaju 8 rebra. Ovaj sa slike ima 7 !. Mislim da je neki hibrid asteriasa i Bog te pitaj kojeg još kaktusa. |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
stvarno je krasan
|
|
![]() |
|
@taro, kaktus nije kalemljen. Iz osnovne glave izlaze još četiri sa strane. Vidio sam nešto slično kod svoje susjede. Kod nje desetak asteriasa raste u grupi.
|
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
dali je kalamljen ovo se rijetko vidi oni nisu poznatii po pustanju pelcera,osim kod ostecenja!!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
odličan je
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pa gdje si sad to promašao?
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Ima na ovoj temi ljepih bodljiča.
Ali na žalost moram konstatirati da u mojoj kolekciji nema ni jednog Astrophytuma. Nadam se da će na prolječe koji primjerak završiti kod mene. |
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Kupila sam sjeme Astrophytum myriostigma ,sam me interesira kako da ih posijm? doma imam kako kaze moj tata "Dunavskog pijeska" ,e sad kakav je to ja neznam ...pa ako moze par savijeta ...ciao
![]() |
|
![]() |
|
Pinus,zaista je prekrasan,pusti ga da se dobro posuši,lijepo ga posadi u suhi supstrat i stavi ga na hladno,na slici se ne vidi koliko je veliki,njima treba nekoliko godina da počnu cvjetati.
Nizozenci uzgajaju kaktuse kao na traci,nafilaju ih s gnojivom da brzo rastu,a onda se kod nas moraju privikavati na normalne uvjete.I stvarno još nisam nigdje naletjela na astrophytuma nizozemca.
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]()
mali kaktus, pogledaj ovaj ornatum nizozemac. Posađen je u čisti treset. Zanimljivo je da u supstratu nema niti tragova bilo kakvog anorganskog dodatka. Izgleda da Nizozemci ne čitaju naš forum. ![]() ![]() Danas kupljen. Još jedan A. ornatum u kolekciji. U trgovini su kaktus preko zime zalijevali. Prije presađivanja kaktus pustim ovako bez tegle par dana da se supstrat posuši. |
|
![]() |
|
ja imam sva 4 sa slike...
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Pinus super su ti već ćeš i sam vidjeti što im odgovara pa ako treba lako nešto dodaš. kao što sam već rekla moj prijatelj je kao i Hrovatin dosta strog prema svojim kaktusima svima isti supstrat gnojivo tek ponekad pa nek se snalaze. I ja sam za to da rastu što prirodnije i ne gnojim ih baš previše. Lani sam moje astriće presadila u zemlju za astrophytume koju radi Bešlić do sad su isto bili u običnom kakatus mixu i nisu se žalili, sad čekam novu sezonu da vidim kako će napredovati u novom supstratu.
|
|
![]() |
|
@Astrophytum , zanimljiv link si nam dao, jednostavno ostaneš bez riječi. Sa koliko znanja Nizozemci raspolažu, nevjerojatno. Svu proizvodnju kaktusa su robotizirali. Čitao sam nedavno o jednom nizozemskom uzgajivaču kaktusa koji svake godine neposredno pred Božić na trg pošalje 2 miliona božićnih kaktusa. Da ti pamet stane.
Miss M slažem se, ako kaktusi rastu u čistom tresetu vjerojatno ih tada ih treba gnojiti. No svi ne gnoje svoje kaktuse. Početkom jeseni sam razgovarao sa gosp. Hrovatin Dušanom. Velikim uzgajivačem kaktusa koji zbog svojih godina pomalo izlazi iz posla sa kaktusima. Njegovi kaktusi izgledaju kao da su sada izvađeni negdje u prirodi. On ih ne gnoji. Njegovi kaktusi izgledaju zbilja prirodno što god da to znači. Ja bi rekao nekako iscrpljeno. Takav je njegov način uzgoja kaktusa. Kada sam ga pitao zašto ne gnoji kaktuse i sukulente, on je odgovorio protupitanjem : A zašto bi ih gnojo ? Kupio sam od njega nekoliko pahipodija. Njegov 8 god. stari Pachypodium lamerei je visinom isti kao moj godinu dana stari nizozemski P. lamerei. Takva je njegova filozofija – zašto bi kaktuse i sukulente silili na brzi rast ? ![]() Ovo su moji 5 centimetarski astrofitumi - kapitalci. Nedavno presađeni u malo veće tegle. Presadio sam astrofitume u potpuno mineralni supstrat kojem sam dodao malo dolomitskog pijeska (zbog kalcija). Kako će rasti u takvom supstratu tko zna. Nadam se dobro. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |