Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 47> |
Korisnik | |
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Restoran.
![]() Garaže ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Pa jedan grmić, mislim da ga zovu Valeriana.
![]() |
|
![]() |
|
Između ovog prirodnog, divljeg dijela jezera i onoga urbanog, uređenog, smjestio se ovaj hotelski kompleks. Ovdje to nazivaju Cabana (koliba), a sastoji se od upravne zgrade, restorana i koliba (mi to obično nazivamo bungalovi), bazena, jezera, parkova i još mnogo čega drugoga. Nemam vam što pisati. Gledajte kako to izgleda.
Jedna od zgrada na samom ulazu ![]() Cvijeće uz ogradu (ovo cvijeće Chochos (Lupinos) detaljnije ću obraditi u jednoj od idućih tema). ![]() Za ljubitelje narandžaste boje. ![]() |
|
![]() |
|
Svakako da ovdje ima i životinja.
Dok smo obilazili i slikali krajolik s vrha drveta budno je na nas motrio ovaj (čini mi se) Chimango. ![]() Na Andrijinoj ruci je ovaj račić (usporedite veličinu s prstenom) koji živi u jezeru, a prava je poslastica za ribe, a ribe ulovi Andrija i onda je to prava poslastica za sve nas. ![]() |
|
![]() |
|
Osim grmlja ovdje kao divlje rastu i slijedeće zeljaste biljke.
Jedan Lathyrus (Lathyrus nervosus) ![]() I dvije biljke žutog cvijeta za koje neznam ime (još). ![]() Ustvari mislim da ova vrsta raste kod nas kao ukrasna biljka, a meni se sada neda tražiti njeno ime, pa molim (ovaj put bez prozivki i popisa) da mi došapnete kako se zove. ![]() |
|
![]() |
|
Priču o grmlju, kojega na ovom jezeru zaista ima punu završti ćemo sa šipkom, po argentinski Rosa mosqueta (Rosa rubiginosa). Gledajući hrvatske nazive za ovu vrstu u Flora Croatica Database našao sam da je jedan od naziva srbiguzica, Šulek, B., 1879. Oni koji beru šipak te od njega rade pekmez znat će po čemu je ova lijepa biljka dobila baš to ime.
![]() |
|
![]() |
|
Od grmlja tu je još (Discaria chacaye), po španjolskom ESPINO BLANCO, a u prijevodu Bijeli glog. Moram priznadi da me malo zbunjuje ovaj prijevod. Ako netko zna bolje, molim da me ispravi, a sve nas izvede na pravi put.
![]() Možda pogled izbliza može razjasniti stvar. ![]() |
|
![]() |
|
Kako sam već ranije spomenuo ovaj dio jezera je više prirodan, pa biljke koje ovdje rastu su samonikle. Osim grma Retama, ovdje raste i drugo grmlje.
Ovaj grm se zove Retamo (Diostea juncea), da točno razlika od prethodnog grma je samo u jednom slovu, onaj se zove Retama, a ovaj Retamo. Nisam našao hrvatski naziv za ovu biljku. ![]() Cvijet se pojavljuje u dvije boje. Svijetlo ljubičastoj, ![]() i bijeloj. ![]() |
|
![]() |
|
Svakako da sam ovaj grm poslikao izbliza. Inače ovo nije autohtona biljka već je došla (ovdje kažu) iz Europe, točnije Njemačke. Nisu baš presretni zbog toga.
![]() Evo i detalja cvijeta. ![]() |
|
![]() |
|
Jzero Lolog
Lolog na Mapuče jeziku znači Zemlja (tlo) s rupama. Opet jedan nejasan naziv jer ne znam cijelu priču, ali nije važno. Prijevod je takav kakav je, a indijanci znaju zašto su ga tako nazvali. U svakom slučaju jezero je vrlo živopisno. Moglo bi se reći da postoje dva glavna mjesta koje ljudi posjećuju na ovom jezeru. Jedno mjesto je više prirodno i ovdje se uglavnom dolazi pecati. Jezero Lolog okruženo je planinama na kojima je gotovo cijele godine snijeg. ![]() U vrijema kada sam slikao sve je bilo žuto od Retama (Cytissus scoparius) ili Zečja zanovijet. Naziv koji se koristi na stranicama cvijet.info. ![]() |
|
![]() |
|
Ovime sam završio obilazak plaža na jezeru Lacar, ali ne i s obilaskom plaža San Martin de los Andesa. Jezero Lolog također ima svoju plažu, a budući da je udaljeno svega 11 km, njegove plaže popularne su među stanovnicima i gostima San Martin de los Andesa.
Odoh sada večerati, pa ću kasnije staviti jezero Lolog na post. |
|
![]() |
|
Zadnja, a ujedno i prva plaža na jezeru Lacar je gradska plaža. O njoj se nema što puno pisati, kao i svaka druga gradska plaža. Zato sam je i ostavio za kraj. Ovu plažu ste vjerojatno već uočili na panoramskim slikama San Martin de los Andesa, a evo još par slika iz blizine.
Gradska plaža San Martin de los Andes ![]() Plaža je popularna zbog blizine, ali zbog otvorenosti, tu često puše neugodan vjetar koji stvara valove ![]() Čamci se mogu iznajmiti (nisu jeftini kao kod nas) pa najčešće stoje ovdje na plaži. ![]() |
|
![]() |
|
Triša zar do sada nisi shvatila da sam ja prava MUŠKARČINA, LATIN LOVER, GORSKA VUČINA, BIKER .... mogao bi o sebi pisati još jako dugo i jako lijepo, ali ne treba baš sve reći. Ostavimo nešto za kada se upoznamo.
Naša Nataly i modna maca Belina, što piše na lenti? P.S. slobodne upotrebite neki od gornjih izraza. Idem sada dalje sa slikama i opisima plaža, ali ne zato jer MiraK viče na mene, nego zato jer me moja usamljena susida NivesZ tako lijepo pohvalila (možeš me hvaliti koliko hoćeš, ali kamenje ne nosim). |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Kako si znatiželjan... ispričat ću ti jedan vic o znatiželji kada dođeš ![]()
Hajde ne zabušavaj, stavljaj slike i komentare jer moram brzo ići spavati..
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
NivesZ ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 17 |
Prekrasno! Jedva cekam dalje!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivne slike i opisi, a ono "žrtvovanje" kako to MUŠKI zvuči
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
MiroK, kao prvo hvala na pusi.
Meni se osobno Argentina jako sviđa, ali sam nažalost uspio vidjeti samo jedan mali dio. Svakako da bi mogao ovdje živjeti, ali ne bih mijenjao Hrvatsku ni za što. Drago mi je da sam te uspio nasmijati mojim komentarom. Trudit ću se da vas i dalje zabavljam mojim komentarima. Drago mi je čuti da sam zaslužio lentu i jako me zanima što na njoj piše. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Dakle, moram ti napisati da sam se slatko nasmijala ovom tvom komentaru, makar nije za smijanje
![]() ![]() Zamišljam te kako se braniš od muha za sve ove fotografije i za tu ti žrtvu puno hvala!
![]() ![]() ![]() Oduševljavaš me energijom koju imaš i voljom da nam pokažeš ono što je lijepo u toj zemlji.
Nadam se da ti se, osobno Argentina sviđa i zanima me da li bi i ti želio i mogao živjeti tamo?
Za sve novo što si nam profesionalno opisao i fotografijama pokazao
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
ponovo šetkam,hvala na slikicama
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ah Argentina
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |