Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj medvjeđi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj medvjeđi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 83>
Korisnik
Poruka
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Status: Offline
Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2012 u 21:46
Di si Medo? Mi ti smile199po vrtu, a tebe nema. Kaj te je tak iscrpila kineska gredica?
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 16:07

Čula sam od curki da i Medo ima povišenu gredicu pa dođoh pogledati. Sviđa mi se kak si to sve nama  lijepo proštudiral i prezentiral, a jeli to sve dobro i baš kak treba biti, e to ne znam, to nek veliju stručnjaci, ali, da si se naradio, bormeč jesi!...prekrasna fotka prirode u injuClap.

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 18:17
ma ja mislim da pravi kolače za kavu pa nema vremena slikatsmile113
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 18:46
smile79velikiiiiiiiiiii pozdrav ..napokon i od mene.....sve najbolje..
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2012 u 20:44
Evo me evo... Radilo se ponešto u zadnje vrijeme pa sam malo tu... Hvala na posjeti svima i veliki pozdrav iz toplog brloga
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 00:50
smile219 evo i mene kod tebe nakon tooooliko vremena...vidim da si bio baš baš vrijedan i svaka ti čast pozdrav smile66
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 04:21

Ostavljam ti pozdravčić

Time is something you can never get back..
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 18:59
Svaka pohvala za tvoj rad u vrtu. Jedva čekam nove slikicesmile186
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2012 u 23:32
I Djurdja i Mrgud su mi perfektni ali izvedba tvoje povisene gredice navodi i mene da napravim nekaj slicno ! Pitanje je samo da li bude M. isto odusevljen !  Za tebe veliki      smile141   !
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2012 u 00:00
Kako vidim novih iskustava neće nedostajati. Mnogi će od nas svraćati u tvoj vrt i pratiti događanja na povišenoj gredici. 
Sutra je novi dan.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2012 u 23:10
Da ga nismo vidli na ZG-kavi, pomislili bi da Medo jos u brlogu spava svoj zimski san.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 14:37
Medo iz brloga izlazi samo radi druženja s namaWink!
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 09:13
Svaki dan dolazim pogledati slike tvoje nove žive ograde o kojoj si mi pričao, a nema ih Confused!

Hajde Medo, fotić u ruke, nemoj da tugujemo..

Time is something you can never get back..
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 15:02
:) Evo mene i hrpa slika... Dakle, tjedan je prošao i danas sam konačno dovršio grube radove i rupe su po dvorištu više manje sanirane. Naime, cijeli prošli tjedan raskapali su mi oko kuće jer sam se konačno priključio na vodovod i sad mogu zaboravit bunar i potopnu pumpu/hidrofor :).

No, u međuvremenu se dosta toga napravilo i u vrtu pa evo slika noviteta...

Salix japonica

U prvom planu je trešnja pa se nazire višnja, a u pozadini je 6 sadnica stolnog grožđa

Malo trajnica na mom bregecu...

Mladica borovnice, već je propupala :)

Sadnica smokve

Ukrasni lješnjak

Malo proljeća u mom vrtu - šafrani :)

Crni bor umjesto stare šljive

Jedna jelka i pokrivači tla

Panj stare jabuke koji će uskoro, nadam se, biti prekriven trajnicama svih vrsta i fela, a iza je posađena jedna žuta ruža koja će ga lijepo obgrlit

Konačno sam se dokopao bambusa i već ovo malo lišća prekrasno šušti na vjetru kojeg ovih dana ima u izobilju

Cedar

slike iskopina neću postavljati jer jednostavno nisu reprezentativne, ali zato ću za kraj ovog izlaganja predstaviti jednu zanimljivost - indijansku energetsku gredicu

Dakle ovako, filozofija se vodi time da je vrt mali univerzum i da pri toj misli treba sijediti geometrijsku shemu koja u obzir uzima 4 strane svijeta. Nije sve pitanje ezoterije i simbolike već se treba birati biljke koje će ovdje rasti duže vrijeme (nadam se da će opstati) i tako resiti ovaj dio mog vrta. Na sjevernoj je strani posađena ružmarin i ovdje je potreban kako bi se vrt mogao oduprijeti vremenskim nepogodama. Na istoku se nalazi kamilica koja ima ljekovita svosjtva pa tako štiti od nametnika i prenosi energije koje pridonose skladnom razvoju ostalog bilja u vrtu. Inače, ako imate bilo kakvo područje u vrtu koje je potrebno izliječiti od bilo kakve pošasti, dovoljno je jednu godinu na tom dijelu vrta posijati kamilicu i stvar je riješena. Navodno bi jedna kamilica treba izliječiti do 1 m2 lošeg tla.
Dalje, na jugu se nalazi kadifa (posijana kao i kamilica pa je se ne vidi) i donosi toplinu i pomaže ostalim biljkama da razviju svoju unutarnju kvalitetu. Na zapadu je lavanda i to je mjesto gdje se sunce spaja sa zemljom pa je bitno da seovdje stavi biljka koja svojim rastom pokazuje koliko je to lijep događaj.
Uokrug su posijane kadifice, a u unutanjem križu neven. U sredini se za sada nalazi kamen kojeg će uskoro zamijeniti kvarc ili gorski kristal. Oba imaju blagotvorno djelovanje na vrt.
Ovakva gredica trebala bi, a nadam se da i hoće, vrt zaštititi od nepovoljnih utjecaja svih vrsta, odbijati loše, a privlačiti korisne kukce i odbijati voluharice.

Evo, nadam se da vam je ovo štivo bilo zanimljivo, a ja ću javljati kako djeluje na okoliš.

Lijepo pozdravljam do skorog pisanja,
Medo
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 18:57

smile141
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 19:07
Bravo medo! Ti rintaš a mi te ogovaramo. Super za vodovod, ipak je to blagodat kad ne moraš gledati hoće li kiša padat da ti napuni bunar. Ali, vjerujem da ga nećeš zapostaviti nego bunarsku vodu koristiti za zalijevanje vrta.
Indijanska energetska gredica ti je lijepa, a kad sam pročitala da djeluje i protiv voluharica, jako sam se zainteresirala za nju. Reći ćeš mi jel funkcionira, jesu li voluharice odselile k susedu. One su mi velika gnjavaža.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 21:44
Indijanska energetska gredica je super, bit će prekrasno kad sve procvjeta. Clap Bravo!
život je more
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 06:45

I mene je naviše zaintrigirala gredica posebne namjene! Neka ti donese puno dobra u vrt.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 07:07
Medo se probudio iz zimskog sna i polako uređuje svoj vrtClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 07:23
medo divno, veselim se kako će ove biljke izgledati kad se razlistaju, propupaju, rode...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 6566676869 83>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.