Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 37> |
Korisnik | |
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi smo močvarce posijali 10. veljače u teglice. Na toplom su i svijetlom mjestu, u vlažnoj zemlji i pokriveni folijom. Još ništa nije niknulo. Koliko mu vremena treba da nikne?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
I ja ću svoje močvarce sijati tek polovinom tećeg mjeseca.
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Arim, ja čekam izvješće!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Kako bude ja sam sijela prije dva dana,bila sam jako nestrpljiva,javim rezulte.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Sunceeee imaš pravo,ja sve sijem oko 15,ožujka i to se pokazalo kao pravo vrijeme apsolutno za sve biljke,bez obzira radi li se o cvijeću ili povrću. Ja tako sve sijem već godinama,ali nekad mi tvrdoglavost i nestrpljenje isto ne daju mira pa tu i tamo nešto posijem,rezultati naravno budu ono što sam i očekivala,Razočaranje! Naravno ovo sa sjetvom vrijedi samo za kontinentalce,kod naših južnjaka mislim da se slobodno može početi ranije sa sjetvom ako uvjeti to dopuštaju.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Bebolina, mislim da je još rano za sjetvu.
Znaš kak se veli; strpljen spašen. Dan je još prekratak, ako brzo niknu izdužit će se. Mislim da bi se počelo sa sijanjem svega pa tako i močvaraca negdje polovicom 3 mj. Pusa! |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Samo da podsjetim sve ljubitelje ovog ljepotana |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
uuuu, baš je nice ovaj rozi
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Super Bebi imaš predivnu kolekciju...Moj roza nije imao sjemenke, možda ove godine bude imao, naravno ako izraste ...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Imam bijeli i crveni, te bijeli i crveni coccineus.
Nabavila sam i sjeme roza
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Močvarni hibiskus (Hibiscus moscheutos) je biljka kojoj preko zime odumre cijeli nadzemni dio, a kasno u proljeće korjen potjera nove izdanke.. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Hvala ti Bebi na brzom odgovoru. Poslušati ću te pa ću i ja tako napraviti, jer ovaj koji imam sam kupila u tegli u MBMu. Koje boje hibija imaš ti?
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Ja hibija sijem u teglicu i to još u veljači, kako bi ih negdje u svibnju premjestila u vrt. Do tada sadnice na toplom ojačaju i prvom se cvijetu radujem već u kolovozu
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kako sijete hibije, direktno u zemlju ili u tegle pa onda u zemlju? Imam nešto sjemena koje sam dobila pa i mene već svrbe prsti za sijanje. Moj rozi hibi sam posadila u zemlju, nadam se da će u proljeće izniknuti
![]() ![]() Evo mog močvarca ogromnog cvijeta koji je sada posađen u vrtu..
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ah, treći mjesec
![]() |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Arim,mislim da ih je bolje posijati na proljeće dok bude lijepo i toplo vrijeme za to,negdje u 3mj.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A kada treba početi sa sjetvom močvaraca?HAHHAHA prošla nova godina i ja bi već sijala hahaha
|
|
|
|
![]() |
|
Gute, močvarni ima ogromne cvijetove.Ako se ne varam promjer cvijeta im je do 25cm.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja imam vanjske hibiskuse ; po cemu prepoznam mocvarni ? Hvala u naprijed za odgovor !
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2728293031 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |