Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dalija, Georgina - Dahlia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dalija, Georgina - Dahlia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 24>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 15:54
Originalno poslano od člana sanjalica4 sanjalica4 napisao:

Originalno poslano od člana bugic bugic napisao:

Meni nisu jos sve, pa sam se malo zabrinula [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />, malo mi se gomolj cinio presuh...valjda budu uskoro
netko namace gomolje par sati da ih posadi...to nisam probala...i moji su bili malo presuhi pa sm ih posadila te  su se u zemlji napili vode i polako tjeraju

Nisam to nikada radila, a cula sam da neki to rade. Svake godine je gomolj imao malu klicu i ja sam ga takvog posadila....al ove godine prije sadenja nije bilo nicega pa sam zbog toga zabrinuta
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 15:52
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Posadila sam visoke dalije u gredicu uz ogradu od žice (mrežu). Planiram,kako rastu tako svaku jaču granu vezati konopcem za tu žicu. Mislim da tako neće biti zbijene pa će biljka imati dovoljno prozračnosti, a i cvjetovi će doći do izgažaja. Negdje sam čitala da ih treba "pincirati" kako bi dobile grmoliki izgled. Vidim da su sada iz svih izašle samo po jedna klica (buduća stabljika). kakva su vaša iskustva s tim.

zribal, moje svakako budu grmolike..tako da nemam iskustva s tim -pinciranjem- ...oprosti ne znam sto to znaci.
Na vrh
sanjalica4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 257
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjalica4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 08:55
Originalno poslano od člana bugic bugic napisao:

Meni nisu jos sve, pa sam se malo zabrinula , malo mi se gomolj cinio presuh...valjda budu uskoro

netko namace gomolje par sati da ih posadi...to nisam probala...i moji su bili malo presuhi pa sm ih posadila te  su se u zemlji napili vode i polako tjeraju
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2012 u 01:08
Posadila sam visoke dalije u gredicu uz ogradu od žice (mrežu). Planiram,kako rastu tako svaku jaču granu vezati konopcem za tu žicu. Mislim da tako neće biti zbijene pa će biljka imati dovoljno prozračnosti, a i cvjetovi će doći do izgažaja. Negdje sam čitala da ih treba "pincirati" kako bi dobile grmoliki izgled. Vidim da su sada iz svih izašle samo po jedna klica (buduća stabljika). kakva su vaša iskustva s tim.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 18:35
zribal, pravilno si postupila, bolje malo pricekati...nego riskirati da ih sprzi mraz, jer im je to jedina mana. Ako si posadila visoke kad ti izrastu obavezno ih vezi uz stap...iako im je stabljika debela i djeluje cvrsto, jaci vjetar je u trenu moze slomiti...to se meni desilo u punom cvatu
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2012 u 09:33
Posadila san 7-8 dalija od kojih je 4-5 već niklo. nisam žurila, poslušala sam savjete na opasnost od mraza i mislim da se isplatilo. kad sam ih kupila već su imale male klica pa su brzo nikle, a ja koja ih prvi put sadim lakše sam se odlučila kako ih postaviti. Sad isčekujemo rast i cvijet, vjerujem da ću ih znati njegovati. Bolje je biti strpljiv i čekati pravo vrijeme. Grešku koju sam ove godine napravila s bugenvilijom jer sam ju prerano iznijela vani i hortenzijom koju sam isto tako prerano kupila i posadila vani ha ih sve mraz spržio, sigurno više neću ponoviti. no na sreću i one su se oporavile jer nije smrznulo stablo i korjen, već samo listići.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2012 u 23:33
Meni nisu jos sve, pa sam se malo zabrinula , malo mi se gomolj cinio presuh...valjda budu uskoro
Na vrh
sanjalica4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 257
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjalica4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2012 u 20:42
meni su gomoljaste krenule a sjeme sam tek posadila...i to hrpu
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2012 u 17:27
Dali su vam krenule dalije????
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 17:25
Ja svoje dalije sadim tek krajem travnja, jer jednostavno one mi nikad nisu krenule prije 1 svibnja.....valjda kada se zemlja dobro zagrije. Nekad sam ih znala posaditi pocetkom ozujka...i isto sam cekala do svibnja da potjeraju. Moje iskustvo je samo sa gomoljima, za sjeme ne znam. Kamenjar mislim da ima jos sanse pogotovo ako si na kontinentu [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 15:57
nema mojih dalija nigdje smile43posadila sam 4 al ni jedna nije nikla 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
tomo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 15:17
dobio sam sjeme od ovakve dalije. al sam dobio samo ovu prednju stranu pakiranja, a zadnje, na kojoj pišu svi podaci nema. zanima me ako netko zna koliko visoko naraste ovakva dalija?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:59
Trenutno je više od 18 Smile na balkonu je cijelo vrijeme što znači da je po noći hladnije ali ne pada ispod nule. Malo sam prošla kroz zemlju al ne vidim da je počelo klijati.
Posadila sam i alisum isti dan i lagano kad se pomakne zemlja se vide male biljčice Smile
očito dalijama dulje treba radi vremena iako sam uzela sjeme na kojem piše da se može u 3 mjesecu sadit.
piše klijanje od 8-16 dana, ko mi kriv što sam nestrpljiva smile64
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 15:05
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Pozdrav svima,
Iščitavam forum ali se do sad još nisam registrirala.
Od silnih informacija dođe mi da posadim sve Smile
Posijala sam mješavinu dalija prije tjedan dana i čekam. Do sad
nisam još sadila ništa iz sjemena i vrlo sam nestrpljiva kada će potjerati.
Piše da sjeme klija od 8-16 dana. Pretpostavljam da je to dok ne nikne.
Jedino me malo strah da nisam preduboko posijala, negdje oko cca 2-2,5 cm u zemlju. A vidim sad da je gore netko napisao samo centimetar u zemlju. Nadam se da će niknuti.

pazi, ako im je temperatura bar 18stupnjeva,niknu najkasnije za 5 dana.ja sam sijao neke u srijedu,dobro si me sjetila da ih provjerim
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 12:53
Pozdrav svima,
Iščitavam forum ali se do sad još nisam registrirala.
Od silnih informacija dođe mi da posadim sve Smile
Posijala sam mješavinu dalija prije tjedan dana i čekam. Do sad
nisam još sadila ništa iz sjemena i vrlo sam nestrpljiva kada će potjerati.
Piše da sjeme klija od 8-16 dana. Pretpostavljam da je to dok ne nikne.
Jedino me malo strah da nisam preduboko posijala, negdje oko cca 2-2,5 cm u zemlju. A vidim sad da je gore netko napisao samo centimetar u zemlju. Nadam se da će niknuti.

Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2012 u 10:39
Originalno poslano od člana Morana Morana napisao:

dalije su mi predivne i imam 2 vrste: niske jednostruke, i visoke sa pomponima... međutim prošle godine mi nijedna vrsta nije procvjetala jer taman kad im je doslo vrijeme zapuhala je bura i instantno su pupovi prestali s razvojem... sto da napravim da sprijecim to isto ove godine? i ne, nisu na samom udaru bure [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />
mislim da je ta bura zapravo dosta traumatizirala biljku i ona nije imala više vremena da se oporavi
Na vrh
Morana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Morana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Veljača 2012 u 18:03
dalije su mi predivne i imam 2 vrste: niske jednostruke, i visoke sa pomponima... međutim prošle godine mi nijedna vrsta nije procvjetala jer taman kad im je doslo vrijeme zapuhala je bura i instantno su pupovi prestali s razvojem... sto da napravim da sprijecim to isto ove godine? i ne, nisu na samom udaru bure [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 15:04
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2012 u 14:47
slikano u listopadu
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2012 u 10:55

viridarivm imamo oglase za ovakve poruke pogledaj ovdje
molim pridržavati se pravila[/QUOTE]
Pčelica hvala na upozorenju, novi sam ovdje pa sam se raspisao, otvorio sam temu u prikladnoj rubrici.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.