Dalija, Georgina - Dahlia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Korisnik | ||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nisam to nikada radila, a cula sam da neki to rade. Svake godine je gomolj imao malu klicu i ja sam ga takvog posadila....al ove godine prije sadenja nije bilo nicega pa sam zbog toga zabrinuta |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
zribal, moje svakako budu grmolike..tako da nemam iskustva s tim -pinciranjem- ...oprosti ne znam sto to znaci. |
||
![]() |
||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
|
netko namace gomolje par sati da ih posadi...to nisam probala...i moji su bili malo presuhi pa sm ih posadila te su se u zemlji napili vode i polako tjeraju |
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Posadila sam visoke dalije u gredicu uz ogradu od žice (mrežu). Planiram,kako rastu tako svaku jaču granu vezati konopcem za tu žicu. Mislim da tako neće biti zbijene pa će biljka imati dovoljno prozračnosti, a i cvjetovi će doći do izgažaja. Negdje sam čitala da ih treba "pincirati" kako bi dobile grmoliki izgled. Vidim da su sada iz svih izašle samo po jedna klica (buduća stabljika). kakva su vaša iskustva s tim.
|
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
|
zribal, pravilno si postupila, bolje malo pricekati...nego riskirati da ih sprzi mraz, jer im je to jedina mana. Ako si posadila visoke kad ti izrastu obavezno ih vezi uz stap...iako im je stabljika debela i djeluje cvrsto, jaci vjetar je u trenu moze slomiti...to se meni desilo u punom cvatu
![]() |
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Posadila san 7-8 dalija od kojih je 4-5 već niklo. nisam žurila, poslušala sam savjete na opasnost od mraza i mislim da se isplatilo. kad sam ih kupila već su imale male klica pa su brzo nikle, a ja koja ih prvi put sadim lakše sam se odlučila kako ih postaviti. Sad isčekujemo rast i cvijet, vjerujem da ću ih znati njegovati. Bolje je biti strpljiv i čekati pravo vrijeme. Grešku koju sam ove godine napravila s bugenvilijom jer sam ju prerano iznijela vani i hortenzijom koju sam isto tako prerano kupila i posadila vani ha ih sve mraz spržio, sigurno više neću ponoviti. no na sreću i one su se oporavile jer nije smrznulo stablo i korjen, već samo listići.
|
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
|
Meni nisu jos sve, pa sam se malo zabrinula
![]() |
||
![]() |
||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
|
meni su gomoljaste krenule a sjeme sam tek posadila...i to hrpu
|
||
![]() |
||
|
Dali su vam krenule dalije????
|
||
![]() |
||
|
Ja svoje dalije sadim tek krajem travnja, jer jednostavno one mi nikad nisu krenule prije 1 svibnja.....valjda kada se zemlja dobro zagrije. Nekad sam ih znala posaditi pocetkom ozujka...i isto sam cekala do svibnja da potjeraju. Moje iskustvo je samo sa gomoljima, za sjeme ne znam. Kamenjar mislim da ima jos sanse pogotovo ako si na kontinentu [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" />
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
nema mojih dalija nigdje
![]() |
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
tomo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
|
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Trenutno je više od 18
![]() ![]() očito dalijama dulje treba radi vremena iako sam uzela sjeme na kojem piše da se može u 3 mjesecu sadit.
piše klijanje od 8-16 dana, ko mi kriv što sam nestrpljiva
![]() |
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pozdrav svima,
Iščitavam forum ali se do sad još nisam registrirala.
Od silnih informacija dođe mi da posadim sve
![]() Posijala sam mješavinu dalija prije tjedan dana i čekam. Do sad
nisam još sadila ništa iz sjemena i vrlo sam nestrpljiva kada će potjerati.
Piše da sjeme klija od 8-16 dana. Pretpostavljam da je to dok ne nikne.
Jedino me malo strah da nisam preduboko posijala, negdje oko cca 2-2,5 cm u zemlju. A vidim sad da je gore netko napisao samo centimetar u zemlju. Nadam se da će niknuti.
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
|
dalije su mi predivne i imam 2 vrste: niske jednostruke, i visoke sa pomponima... međutim prošle godine mi nijedna vrsta nije procvjetala jer taman kad im je doslo vrijeme zapuhala je bura i instantno su pupovi prestali s razvojem... sto da napravim da sprijecim to isto ove godine? i ne, nisu na samom udaru bure [IMG]smileys/smiley6.gif" align="middle" />
|
||
~Cvijeće je zemljin način da se nasmije~
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Pčelica hvala na upozorenju, novi sam ovdje pa sam se raspisao, otvorio sam temu u prikladnoj rubrici.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |