Brdska palma- Chamaedorea elegans |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=ancila]Zdravo, zdravo!
Evo i ja u potrazi za vise informacija o svojoj palmi, a sve u svrhu njene bolje njege, naidjoh na ovaj forum, pa se prijavih. Takodje, saznah da je Chamaedorea elegans zapravo" palma srece" pa me to jako obradovalo. A sada bih rekla vama, dragi, nesto sto je mojoj biljci pomoglo, a to je da ju uvijek treba zalijevati u tanjiric, a vrlo malo i samo ponekad u zemlju. Takodje, potrebno ju je presaditi u dvije- tri saksije ukoliko je to moguce, tako da cekam proljece da to uradim. Zalijevajuci je samo u tanjiric, moja biljka se vec preporodila, tako da je jedva cekam proljece, da je presadim i naravno da je sunce ogrije :) Procitah danas da treba i prskati lisce, to radim jednom mjescno, tusem. Mozda da pokusate i vi, pa vidite rezultate. Veliki pozdrav!!! Ja svoju prskam ako stignem svaki dan - prskalicom. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Na ovoj mojoj palmi piše Arecea no meni izgleda ko ove vaše. Jel to ista ili otvaram novu temu(o arecei ništ nema)???
![]() |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
koliko je visoka?
chamaedorea u loncu naraste od 40 cm do 1m- još se zove i patuljasta palma a arecea (Chrysalidocarpus lutescens ) naraste od 1,5 - 4 m u loncu i meni su jako slične u jednoj knjizi veli da arecea spada u palme trskolike stabljike i da su joj liske žućkastozelene boje, a chamaedorea u peraste palme i prekrasna ti je, to novo? |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Visoka je podosta(izmjerim je kasnije) no listovi su joj zeleni al ono,baš lijepo zeleni.Čak ni rubovi još ne žute
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ruža ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
howea forsteriana- kencija, rajska palma
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Evo je ovih dana u punom cvatu...
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() |
|
![]() |
|
Zbilja je predivna.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
prekrasno!!!
koliko je stara palma? |
|
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
E stara oko 4-5 godina (visoka preko metar) ali mi je i od nje oziljena cvetala vec druge godine (ako ovako nastave svake cvetati odose u sobne cvetajuce biljke). Kazu da cvet treba skinuti jer umanjuje rast biljke ali je meni bilo zao njih 5,6 pokidati..
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
mimar prekrasna je, i moja sveki je ima i njena sad isto cvjeta
|
|
![]() |
|
manal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
hallo! ja nova ovdje
![]() hvala unaprijed! |
|
![]() |
|
Ja sam je isto kupila na sniženju ali se več lijepo oporavila i super napreduje. Ja sam ostranila sve što mi nije izgledalo zdravo i presadila je zato jer mi se ona zemlja činila istrošenom i lošom. Prskala sam je dok se grijalo. Za uzroke ne znam ali pretpostavljam nepravilno zaljevanje. Puno sreče. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
manal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
thanks hele!
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Evo i moje chamadere,kupljena je u decembru,i bila je jako mala,ali več dobro napreduje..
![]() ona voli da se redovno orošava,i voli češće zalijevanje..ne trpi suh korijen,niti listove |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Dragi moji, pošto sam malo gledala (a nisam vidjela) otvaram novu temu (konačno i ja) o jednoj jako lijepoj biljčici koja se zove Stražarska palma (koliko mi je poznato)!
Odmah isprika i zamolba za Administratora ako sam fulala, prebaci me molim te na pravo mjesto!!!
Naime ja sam tu palmu kupila prošle godine i odmah se u nju zaljubila, nekako mi je posebna, sva je nježna i da je ne hvalim.
Ako netko zna više o njoj (ja ne znam skoro pa ništa) neka nas prosvijetli!!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
O zgodna palmica, prvi put čujem za nju, a "pink" tegla je super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ha, ha, malo razbijam monotoniju, jer mi je namještaj taman (užas)!!!
![]() |
|
![]() |
|
JAGLAC*16 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 15 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() Bila sam je nabavila pred par godina ali nije uspjelo znam samo da sam je previše zalijevala.Prošli tjedan ponovno je stigla u moj dom pa ćemo pokušati mijenjati iskustva.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |