Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 94> |
Korisnik | |
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pelargonija zonale tj grmolika pelargonija ili stajaca pelargonija ovisi kako je tko zove, i je i nije trajnica.
za našu klimu nije, eventualno na južnom mediteranu , ali nisam siguran.
ali ukoliko se sprema i zaštiti preko zime ona može biti trajnica i vrlo ju je lako sačuvati i za nagodinu.
jedino što se preporučuje da se svako dvije do tri godine obnovi sa novim sadnicama, jer "daju svoje" i više nisu tako atraktivne i ne cvjetaju tako jako kao prvih par godina. pogotovo novi hibridi koji su sve više i više unapređivani da daju što bolje rezultate.. ali na žalost na kraće vrijeme i nakon više godina izgube prvotni sjaj.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Zanima me je su li pelargonije one koje rastu u vis. trajnice, da li mogu biti zimi vani, naime posadila bih nešto na balkon, ali da to nije sezonsko,..Pomoć iskustva, na balkonu ljeti dosta sunca..
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
Olja ja sam iz Slatine a moj je plestenik velik 5.2 m širine a 25m dug.U njemu imam 5 gredica i bar u dvje ima nešto posadjeno zimi.Ai nije mi problem napravit tunel u tunelu, imam plastične lucnjeve za dvje gredice od 25m.Pelargonije sam preselila u pla..1.3. i imam unutra a i vani termometre .
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Gordana,a da ukljucis neku manju grejalicu?da ne reskiras....u stvari zavisi na kom mestu zivis....
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Darijaz,verovatno petonije nemaju dovoljno toplote u kuci...a jos je bitno da je ta toplota stalna...uvek ista...i jos nesto,u kakvu si zemlju sejala?
|
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
mojima nije ništa u plasteniku što više fino su potjerale,,,, ali su i pod duplim agrilom. agril je 3mširine a u duplo 1.5m i to je na knap prekriveno preko lucnjeva a ispod pelargonije, fuksije, cimbići,i dr.. što je osjetljivo .nije bilo jako ispod nule pa su opstale.
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
ja pametnjakovička iznjela ih u plastenik da imaju više svjetla, a njih opalio
po lišču. nadam se da je ostalo korjenje dobro, a trebale cvijetati . baš sam tuka to mi je sada jedna škola još bi cure sijala sam petonije , nikle su nakon jednog vremena kljonu u čemu je problem. to mi je u kući. |
|
![]() |
|
darijaz,sta im se desilo?
|
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
@Bonsai: Uf, vidim da će bit tu puno posla!
@darijaz: A moglo im je bit samo bolje a ne lošije, osim ako je plastenik negrijan a zadnja dva dana je bio minus?? |
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
ja sam svoje nekidan unjela u plastenik misleči da im neče nista biti , ali napravila sam si više štete nego koristi. nadam se da nije sve izgubljeno ali nevjerujem, mogla bi plakati od muke .
|
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Sijala sam grmolike jer sam samo takve našla u trgovini neko talijansko sjeme=odlična klijavost.ako netko vidi sjeme puzajuće neka javi rado bi pokušala i te posijati
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
vijolica koje si pelargonije sijala?? puzave ili zonale- grmolike???
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
znam za lotus i uzgajao sam ga prije ali sam odustao zbog sabe potražnje, ali znam ga susretati po tržnicama, nije tako rijedak za pronaci.
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
pozdrav Ja sam nedavno posijala 10 sjemenki i sve su iznikle,danas sam ih presadila jer već imaju pet listića,nadam se da će i dalje lijepo napredovat
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Dali je netko probao sijati Pelargonije?Vidjela sam u Sparu da ima za kupiti sjeme a nikada nisam ih sijala pa me zanimaju vaša iskustva
![]() |
|
![]() |
|
ADMINISTRATOR, dali ti je poznata puzavica lotus berheloti zvana pandža . dali ju je moguće nabaviti recimo na placevima ako je poznata.Jako je ljepa puzavica za balkone i neobićna. hvala MOŽDA NEKO IMA SADNICE ZA PRODATI.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
na nekih 10-tak stupnjeva je neki od minimuma. mogu podnjeti i niže temperature ali ne duže vrijeme. znaci 8-10 stupnjeva neka budr minimum.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Josipe-teško je reći kolika je temp.Pokušat ću to slikovito objasniti.
Spremljene su na zatvorenoj,negrijanoj terasi,malo su mi otvorena vrata hodnika,koji ima jedan radijator i koji je uvijek na 1.(od mogućih 6 ),no preko noći mi je termostat u dn.boravku na 15.gore je poprilično hladno,možda čak i koji stupanj ispod 0,samo nesmiju biti poljevane skoro.Jedva sam dočekala malo toplije da ih polijem.Bojala sam se da ne stradaju od suše,ali za sada je sve u redu,Nadam se da će tako i ostati.
|
|
![]() |
|
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
Idealno bi bilo da mogu bit na sunčanom mjestu i 14-15 stupnjeva celzijusa! Sve ostalo ti je preživljavanje ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5960616263 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |