Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtlarenje kroz moje oci
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtlarenje kroz moje oci

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 17>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 22:00
E da mi je imati toliko prostora kao ti. Kod tebe je uranilo s vegetacijom i cvatnjom kao i kod mene. Magnolije već naveliko cvjetaju po drugim vrtovima, tulipani cvjetaju iz zemlje jer im ni stapka nije stigla narasti od naglog zatopljenja. Btw, super vrt imaš. Ako budem ikada u prolazu morat ću navratiti jer bi to bilo kao da sam išao u Rim/Vatikan a nisam vidio Papu
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 21:48
Po sjenovitim kutcima cvijetaju

Epimedium Sulphureum

nas domaci Geranium phaeum Samobor

Modrica, Omphaloides verna

iznimno kompaktan i visok svega 2 cm Ophiopogon Tamryu no.2

uskolisni plucnjak, Pulmonaria angustifolia

i ljekoviti plucnjak, Pulmonaria officinalir porijeklom iz Ceske

i Aurinia s. citrina

Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 21:43
Pocela je i cvatnja u suhom i frisko ociscenom kamenjaru. Prvi su na redu arabisi

Arabis Schneeball

po prvi puta u mom vrtu cvijeta i Degenia velebitica

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 08:23
dado odavno vec planiram pogledat tvoj vrt ,al nisam htjela prelistat ga u zurbi,jutros sam gustala uz kavu kod tebe..hvala ti sto nam pokazujes svoje carstvo i dajes nam savjete..ja odo upravo isprobat jedan tvoj savjet..kombinirat ajugu sa zecijim usima...tebi ostavljam liejp pozdrav 
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 20:27
Ma tu kod nas je sva klima totalno poremecena! Iz zime eto vec polako prosli i u ljeto, nema vise proljeca. :/ Sve je suho, temperature su visoke, stalno je suncano i eto biljke se probudile ranije nego inace. Magnolija po meni prerano cvijeta ali pitao sam ljude u mojoj zoni i vele da su i njima stabla u  cvatu.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 13:09
kako krasne proljetnice imaš dado...pa zar je već vrijeme za magnoliju!?
lijepi pozdravSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:08
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Ne čudim se da drijemavac sada cvate, kod mene u jarku je sve bijelo od njih.  Ali magnolija je stvarno uranila. Ni ja do sada nisam znala da ima ljetnih drijemavaca.

Meni je bilo cudno da cvate jer nisam znao da postoje proljetni. Znao sam samo za ljetne :)
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 00:13
Ne čudim se da drijemavac sada cvate, kod mene u jarku je sve bijelo od njih.  Ali magnolija je stvarno uranila. Ni ja do sada nisam znala da ima ljetnih drijemavaca.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 21:20
Originalno poslano od člana Horti Horti napisao:

Baš mi je drago da ti je opstao drijemovac Wink.
Mislim da je ovaj drijemovac proljetni ( leucojum vernum ). Ljetni (aestivum ) cvate kasnije, ima više cvjetova na stapci ( 3-7 ) i duplo je viši od proljetnog. Neki dan sam otkrila da postoji ljetni i baš sam se iznenadila jer od djetinjstva poznajem samo proljetnog.

Moram priznati da ne poznajem dobro rod drijemovca ali isto tako bilo mi je i cudno da cvijeta tako rano, hehe sad znam zasto. Znaci, sad ispada da imam i jednu i drugu vrstu. Vidjet cu kad bude procvjetao ovaj koji sam kupio pod e. aestivum, pa ih budem usporedio. E bas mi je drago da si me ispravila! :)
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 10:03
Prekrasne slike proljetnicaTongue,moji šafrani su tek u fazi nicanja,moram još malo čekati da procvatu.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 10:01
  Baš mi je drago kaj sam svratila, puno sam naučila i upoznala nove biljčice!!

Dado, baš imaš sreće da uhvatiš pravi trenutak svojim biljčica!!  Slike su prekrasne!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2012 u 09:51
Baš mi je drago da ti je opstao drijemovac Wink.
Mislim da je ovaj drijemovac proljetni ( leucojum vernum ). Ljetni (aestivum ) cvate kasnije, ima više cvjetova na stapci ( 3-7 ) i duplo je viši od proljetnog. Neki dan sam otkrila da postoji ljetni i baš sam se iznenadila jer od djetinjstva poznajem samo proljetnog.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 23:04
U gredici sa hostama (koje jos spavaju) cvijeta jetrenka - HEpatica nobilis triloba

Procvijetao i jedini ovogodisnji drijemovac - Leucojum aestivum

Ove je godije poprilicno uranila i magnolija. Inace uvijek prva cvijeta Magnolia stellata

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 23:01
Lijepo i suncano vrijeme, ali nazalost, jako suho, potjeralo je safrane na cvatnju

Crucus Flower record

Crocus Jeanne dArc

Crocus Yellow mammouth

Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 17:26
ma kod tebe prava botanička bašta,i još više,ma uživam u biljkicama a i u nazivima ,ja baš i ne pamtim iste ali zato pamtim šta mi se dopada a kod tebe mnogo toga,pravi si vrtlarsmile120
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 07:55
preljepo mi je navratiti kod tebe!smile120
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 20:05
Evo bila i ja kod tebe zaista prelijepo izgleda sve što uradiš svaka ti čast na trudu i savjetima za sve nas smile120
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 19:19
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

I mene su oduševile tvoje ljubice, pogotovo ove rijetke bijelo-lila.  Thumbs%20Up  Moje bijele je lani nešto požderalo ali sam neki dan vidjela da već rade nove listiće, valjda će uspjet procvjetat.....

znaju ih pojesti gusjenice a najcesce puzevi, pogotovo dok imaju mlade listove. Trebale bi cvijetati, pogotovo jer ih je ova hladnoca dosta jako stimulirala. Samo im treba pruziti dosta vode tjekom proljeca jer ako bude suho vrijeme nebu nis od cvatnje.
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 18:43
Učim i uživam u ljepoti viđenoga
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 18:39
Kod tebe je uvijek lijepo doći i uživati i nešto naučiti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 17>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.