Moj medvjeđi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 83> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Indijanska energetska gredica je super, bit će prekrasno kad sve procvjeta.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Bravo medo! Ti rintaš a mi te ogovaramo. Super za vodovod, ipak je to blagodat kad ne moraš gledati hoće li kiša padat da ti napuni bunar. Ali, vjerujem da ga nećeš zapostaviti nego bunarsku vodu koristiti za zalijevanje vrta.
Indijanska energetska gredica ti je lijepa, a kad sam pročitala da djeluje i protiv voluharica, jako sam se zainteresirala za nju. Reći ćeš mi jel funkcionira, jesu li voluharice odselile k susedu. One su mi velika gnjavaža.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
:) Evo mene i hrpa slika... Dakle, tjedan je prošao i danas sam konačno dovršio grube radove i rupe su po dvorištu više manje sanirane. Naime, cijeli prošli tjedan raskapali su mi oko kuće jer sam se konačno priključio na vodovod i sad mogu zaboravit bunar i potopnu pumpu/hidrofor :).
No, u međuvremenu se dosta toga napravilo i u vrtu pa evo slika noviteta... Salix japonica ![]() U prvom planu je trešnja pa se nazire višnja, a u pozadini je 6 sadnica stolnog grožđa ![]() Malo trajnica na mom bregecu... ![]() ![]() Mladica borovnice, već je propupala :) ![]() Sadnica smokve ![]() Ukrasni lješnjak ![]() Malo proljeća u mom vrtu - šafrani :) ![]() Crni bor umjesto stare šljive ![]() Jedna jelka i pokrivači tla ![]() Panj stare jabuke koji će uskoro, nadam se, biti prekriven trajnicama svih vrsta i fela, a iza je posađena jedna žuta ruža koja će ga lijepo obgrlit ![]() Konačno sam se dokopao bambusa i već ovo malo lišća prekrasno šušti na vjetru kojeg ovih dana ima u izobilju ![]() Cedar ![]() slike iskopina neću postavljati jer jednostavno nisu reprezentativne, ali zato ću za kraj ovog izlaganja predstaviti jednu zanimljivost - indijansku energetsku gredicu ![]() Dakle ovako, filozofija se vodi time da je vrt mali univerzum i da pri toj misli treba sijediti geometrijsku shemu koja u obzir uzima 4 strane svijeta. Nije sve pitanje ezoterije i simbolike već se treba birati biljke koje će ovdje rasti duže vrijeme (nadam se da će opstati) i tako resiti ovaj dio mog vrta. Na sjevernoj je strani posađena ružmarin i ovdje je potreban kako bi se vrt mogao oduprijeti vremenskim nepogodama. Na istoku se nalazi kamilica koja ima ljekovita svosjtva pa tako štiti od nametnika i prenosi energije koje pridonose skladnom razvoju ostalog bilja u vrtu. Inače, ako imate bilo kakvo područje u vrtu koje je potrebno izliječiti od bilo kakve pošasti, dovoljno je jednu godinu na tom dijelu vrta posijati kamilicu i stvar je riješena. Navodno bi jedna kamilica treba izliječiti do 1 m2 lošeg tla. Dalje, na jugu se nalazi kadifa (posijana kao i kamilica pa je se ne vidi) i donosi toplinu i pomaže ostalim biljkama da razviju svoju unutarnju kvalitetu. Na zapadu je lavanda i to je mjesto gdje se sunce spaja sa zemljom pa je bitno da seovdje stavi biljka koja svojim rastom pokazuje koliko je to lijep događaj. Uokrug su posijane kadifice, a u unutanjem križu neven. U sredini se za sada nalazi kamen kojeg će uskoro zamijeniti kvarc ili gorski kristal. Oba imaju blagotvorno djelovanje na vrt. Ovakva gredica trebala bi, a nadam se da i hoće, vrt zaštititi od nepovoljnih utjecaja svih vrsta, odbijati loše, a privlačiti korisne kukce i odbijati voluharice. Evo, nadam se da vam je ovo štivo bilo zanimljivo, a ja ću javljati kako djeluje na okoliš. Lijepo pozdravljam do skorog pisanja, Medo |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Svaki dan dolazim pogledati slike tvoje nove žive ograde o kojoj si mi pričao, a nema ih
![]() Hajde Medo, fotić u ruke, nemoj da tugujemo.. |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Medo iz brloga izlazi samo radi druženja s nama
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Da ga nismo vidli na ZG-kavi, pomislili bi da Medo jos u brlogu spava svoj zimski san.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Kako vidim novih iskustava neće nedostajati. Mnogi će od nas svraćati u tvoj vrt i pratiti događanja na povišenoj gredici.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I Djurdja i Mrgud su mi perfektni ali izvedba tvoje povisene gredice navodi i mene da napravim nekaj slicno ! Pitanje je samo da li bude M. isto odusevljen ! Za tebe veliki
![]() |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Svaka pohvala za tvoj rad u vrtu. Jedva čekam nove slikice
![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Ostavljam ti pozdravčić
|
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Evo me evo... Radilo se ponešto u zadnje vrijeme pa sam malo tu... Hvala na posjeti svima i veliki pozdrav iz toplog brloga
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
ma ja mislim da pravi kolače za kavu pa nema vremena slikat
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Čula sam od curki da i Medo ima povišenu gredicu pa dođoh pogledati. Sviđa mi se kak si to sve nama lijepo proštudiral i prezentiral, a jeli to sve dobro i baš kak treba biti, e to ne znam, to nek veliju stručnjaci, ali, da si se naradio, bormeč jesi!...prekrasna fotka prirode u inju |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Di si Medo? Mi ti
![]() |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Medo, gledam tvoj vrt, sve bogatiji biljnim svijetom i smijem se tvojim komentarima. Za koju godinu bu zbilja arboretum - ali čuvaj ti svoju kitchmu, da možeš uživati u svemu tome.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo, malo sam navratila i oduševljena idejom i načinom kako si naopravio Kineski povrtnjak/humk. Imat ćeš zdravo povrće a i kičmu nećeš naprezati. Ideja za 10!
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
svratila i ja u tvoj vrt,vidila slatku kućicu ,lijepe biljke,suosjećala s tobom zbog kičme...želim ti život bez boli ,lijep pozdrav ti
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 83> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |