Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 94> |
Korisnik | |
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Predivna kombinacija i boja i sadnica bacopa i zonalke ako se ne varam i to crvene super. Koja je to razlika u tri tjedna fenomenalno plus gledam i mislim si što znači toplija klima od ove naše u Zg moram priznati da moje ne napreduju još nešto previše od zimskog mirovanja a istinabog malo sam ih i previše jesenas pošišala sad sam čitala da to zapravo nije dobro .
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nanika ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Zasto ih nebi mogla odrzati, moje se super odrze preko zime. U julu uzmem pelcere i posadim i ti pelceri budu prelijepi u proljece. Sada su kao to tvoje cvijece treba da cvjetaju. |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Hvala ti draga i meni zaista padne svašta na pamet, pa pitam. Otići ću do vrtnog centra i malo pogledati biljke. Kombinirat ću vjerojatno crveno i žuto. ne može čovjek odoljeti.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
zribal uz sivu boju zidova bi super isla crvena boja,neces pelagonije ,ni ne moras ,imas puno biljki crvene boje ..stovise mozes kombinirat tamno crvenu i svijetlo crvenu..bilo koja druga boja bi isto bila lijepa al crveno i sivo je posebno lijepo ..tesko je reci koje biljke jer izbor je stvarno velik
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Lijepa kombinacija zaista. Godinama na balkonu imam žardinjere s pelargonijama. Ove godine žardinjere više ne idu na balkon nego na prozore nove kuće. Veći dio prošlogodišnjih visećih pelargonija sam sačuvala i već su lijepo krenule. njih ću postaviti na par prozora, ali mi ostaje urediti prozor s čelne strane kuće. E, tu ne bih išla na crvene pelargonije, mada su najljepše. Htjela bih tu nešto drugačije, posebno, što će se lijepo isticati. Imam dvije žardinjere od po 60 cm, plastika boja terakote. Otvori na kući su bijeli, a fasada još nije obojene nego je osnovne, sive boje. Ovaj opis bi dobrovoljcu trebao poslužiti za ideju, što ovdje kombinirati, ne mora biti samo jedna biljka kako mi to uobičajeno radimo. svaki prijedlog je dobrodošao. Kako se radi o prizemnici, nije nužno da biljke budu puzajuće.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
hvala vam,stvarno cu bit presretna ako ih uspijem odrzat lijepima i bujnima do jeseni..nanika ,kupila sam gotove biljke
|
|
Vir |
|
![]() |
|
nanika ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Prelijepo cvijece kamenjar. Da li ih ti sama rasađujes ili....
Kod nas je jos hladno i ne mogu ih jos iznijeti na balkon ali su se super odrzale preko zime. |
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Za tri tjedna razlika je očita,vidi se da si im ugodila.Kombinacija mi je odlična.
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Divota!!!!!
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
prekrasno.rekla sam ja da su one zdrave i lijepe
|
|
![]() |
|
![]() ![]() za usporedbu slika ima gore,evo nakon 3 tjedna kako izgledaju pelagonije i bakopa..zadovoljna sam ![]() |
|
Vir |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
![]() |
|
moje nisu kupljene već su prezimile kod mene.već su mjesec dana vani i lijepo cvijetaju.Još sam si razmišljala da li da ih unesem ili ne.ipak sam zaključila da im neće biti ništa jer su po krovom,ali stradalo je ono mlado što je tjeralo.sad vidim da iza listova ide nešto malo zelenila
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
vrijeme je uvijek varljivo u proljeće i treba uvijek biti na oprezu i ne preuraniti sa kupnjom cvijeća (iako bude ljepo i toplo) po mom nekakvom dosadašnjem iskustvu, muskatli-pelargonije se ne bi trebale kupovati i saditi do 15.04 pa na dalje. a vrtno cvijeće-ljetnice tek negdje krajem 4 i pocetkom 5 mj. da budete sigurni da nećete baciti novce. jer biljka koja ozebe(ne mora cijela smrznuti) zna joj se dogoditi da se "stisne" kao da se udrveni i neće dalje rasti od šoka. i onda treba jako puno vremena da se oporavi i krene dalje sa rastom.
|
|
![]() |
|
bit će dobro.smrzlo se samo lisće.optrgat ću ga potjerat će novo.ovo mi se još mikad nije dogodilo-ne mogu vjerovati
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Držim fige da se oporave,ma moraju!
|
|
![]() |
|
danas sam jako tužna.po povratku s posla me dočekala katastrofa.pelargonije su stradale od mraza,a već su bile u cvatu.nešta je ostalo,a valjda če se oporaviti.
poslikat ću kad dobijem snage da samnom podjelite moju bol
|
|
![]() |
|
listovi postaju znatno svjetliji u početku ne djeluju bolesno,ali ako potraje sklon je bolestima.kod mene je prošle godine počelo rasti bijelo lišće,jako sam se zabrinula,ali kad su mi rekli za željezo ubrzo je bilo sve u redu.ti bijeli listovi nisu potamnili pa sam ih onda potrgala
|
|
![]() |
|
nadam se ajama da ce cvast ,prelijepe su mi,moram ih jos uzet ....kako ću znat da im nedostaje željezo ,po cemu cu to primijetit ? malo glupo pitanje mozda za znalce al vise volim na vrijeme pitat i znati regagovat
|
|
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5758596061 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |