Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 99100101102103 243> |
Korisnik | |
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sliči mi na neku divlju lozicu, možda onu trolisnu divlju lozicu parthenocissus tricuspidata, (ne znam da li ima tamne bobice),
ili je možda Japanski hmelj - Humulus japonicus?! Više mi sliči j. hmelju. EN, javit će se znalci, pozdrav. natalija, dal su to bijeli cvjetići u sredini? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
hvala ti Silvy ništa od toga nisam sijala, ali možda su ptice sjemenku donijele tko zna
![]() ![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
enrikova nona, meni to jako liči na klematis!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
prepoznaje li netko ovu biljku, pretpostavljam da je iz prirode:
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
E nona složila bih se sa antonijom da to jako lići na klematis
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
sara meni ovi listići po načinu na koji rastu sliče na zvjezdan,
e. nona i meni je prva asocijacija bila clematis, hvata li se za kabel listom ili granom? |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
natalija granom
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pitam zato jer se clematisi listićima tj. njihovim peteljkama omotaju oko nečega
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
hvala natalija, sad sam se sjetila, to je plavi zvjezdan
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
zna li netko koji je ovo grm?
![]() prekrasno miriši... nadaleko... prolazim pored njega putem na posao i s posla i taj miris mi uvijek izmami osmijeh... poslikam danas i čitav grm... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Lonicera x purpusii, kao i na prethodnoj stranici.
|
|
![]() |
|
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
baka Bea,
hvala puno ... ![]() i isprika jer mi je promaknuo post na prethodnoj stranici... a još je i slika u njemu... ![]() znate li možda gdje bi bilo za kupiti? googlala sam, ali bez uspjeha.. |
|
![]() |
|
![]() |
|
hvala vam na odgovorima, misterij je danas riješen... radi se o limunskog pelargoniji (Pelargonium citrosum, citrosa geranium - zovu je još i mosquito plant)... ![]() ostaje još pitanje gdje bi se dala nabaviti... guglam, al bez nekog uspjeha... |
|
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ma nema veze klara, promaknulo ti, glavno je da smo ga prepoznali. Imam dva ogromna grma u vrtu zvanom Atakama, najsušnije mjesto u Zagrebu i okolici, a imam i malih u teglama. Nisam ih vidjela u rasadnicima
Edit: Što se tiče pelargonije to je vrlo stara vrtna pelargonija, nije toliko zanimljiva zbog cvijeta nego mirisnog lišća. Vidjela sam je samo u jednom prigradskom prekrasnom vrtu nastalom negdje 1929. god. |
|
![]() |
|
ja sam je imala do zimus, nažalost pozebla je za nedavnih niskih temperatura i snijega - ovu starinsku mirisnu pelargoniju
slala sam reznice nekim forumašima pa je nekom možda i opstala |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
to nije lozica nikako, ona tek male pupove počela tjerati, i lišće joj je sasvim drukčije |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Volila bi ako mi neko može identificirati ovo
![]() |
|
![]() |
|
možda tradescantia silamontana
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Ne bi li to bio koraljni kaktus????http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=631
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 99100101102103 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |