Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 85>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 11:53
bravo FreeClapThumbs%20Up
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 01:23

Uploaded with ImageShack.us

Ovi amarilisi u tegli visokoj 70 cm, sa 20-tak  lukovica, cvijetaju svake godine u ovo vrijeme !! Lukovice ne vadim iz zemlje najesen, samo spremim teglu u podrum i ne zalijevam cijele zime !! Početkom februara kada primjetim da izlaze cvijetne staple počinjem zalijevati, a kada stapke narastu nekih 30cm iznesem je u zimski vrt, i uz zalijevanje brzo narastu listovi a i cvijetovi se otvaraju sve veći svake godine!!  Svaka cvijetna stapka ima po 4 do 5 cvijetova!!  Na ovoj slici, dvije stapke su već ocvale !!

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 22:48
U Dalmaciji su amarilisi jedan od najnezahtjevnijih cvjetova, moji su u zemlji, nikad ih ne gnojim, samo orežem suho lišće, i svake godine obilno cvatu. Drugi su u jednom pitaru već 10 godina,  ništaim ne dajem, rastu u pedalj zemlje, nemaju se gdje ni širiti dalje, ali cvjetaju obilno. Ovu godinu su bili u snijegu i ledu, nisu se smrzli i upravo bacaju cvjetne stapke. Cvijet koji svakoako vrijedi imati. 
život je more
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:25
I mene je privuko k njimaBig%20smileJoš jednom mu veliko hvala na trudu i savjetima koje je podjelio sa nama smile73 
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 20:18
voki je pravi znalac i majstor što se tiće amarilisa a mogao bi i reći čovjek koji mi je i pokazao zašto se vole amarilisi jer do tada mi nisu bili nešto zapeli za oko   :o))
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 16:02
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

tea puno hvala.Baš sam svašta naučila na ovom forumu

Upravo zato smo svi tuWink
Ukoliko te zanima,imaš na prvim stranica ove teme dosta o tome.Pročitaj vokijeve savjete.Isplati seClapWink
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 16:00
Originalno poslano od člana keeka keeka napisao:

Tea prekrasa je,, uzivaj u njemu
Natalija, nemam rijeci, tako je poseban, jel znas koja je vrsta?

keeka,da znaš da uživamHeart smile78
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 13:43
tea puno hvala.Baš sam svašta naučila na ovom forumu
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 13:19
hvala vam, i ja sam oduševljena njime

keeka na etiketi je pisalo amaryllis kolibri serie, kupljen je prošle zime u kauflandu, bio je snižen na 15 kn, a mislim da sam i ove zime vidjela da su ih imali
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 09:45
ajama,nije glupo pitanjeWinkU jesen kad krenu mirovati,lukovice se omotaju u papir i stave u frižider na mjesto gdje stoji povrće.Kako ne smrzne povrće tako neće ni lukovice.Treba im 2 mjeseca da budu tako na hladnom i mračnom i onda se stavljaju na mračno i toplo da potjeraju pupove (bez zaljevanja).Frižider ih "tjera" na mirovanje i najbolji je ako nemaš negrijanu prostoriju.Meni je bio na balkonu preko zime i izgleda da je bilo dovoljno hladno.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 09:07
tea-kako to misliš s frižiderom.Staviti na neko vrijeme u frižider(koliko)
Možda je glupo,ali nije mi jasno
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 07:22
Tea prekrasa je,, uzivaj u njemu
Natalija, nemam rijeci, tako je poseban, jel znas koja je vrsta?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 21:21
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

Natalija, preprekrasan je!!! smile94
Moji nešto štrajkaju ovog proljeća!smile43

Sljedeće jeseni ih malo šokiraj s frižiderom i ljepo će te iznenaditiWink
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 21:16
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

tea divan je, baš mi se sviđa kako je prošaran crvenom bojom u gornjem dijelu cviejta

nisam se tu pohvalila sa ovim od lani koji mi je opet procvjetao

HvalaWinkali ovaj tvoj je smile227 Volim čisto bijele cvjetove a ovaj je još k tome i dupli smile70

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 21:07
Natalija, preprekrasan je!!! smile94
Moji nešto štrajkaju ovog proljeća!smile43
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 20:04
Koje li divotice.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 19:57
tea divan je, baš mi se sviđa kako je prošaran crvenom bojom u gornjem dijelu cviejta

nisam se tu pohvalila sa ovim od lani koji mi je opet procvjetao

Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 18:35
A vidim i Mari će uskoro uživati u toj ljepoti.Ja ću se još malo morati strpjeti.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 17:20
Hvala maris smile78
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 16:20
Tea ,prekrasan je.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.