Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 136> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamenjar sigurno ga je vjetar pokidao, ali glavno da je korjen ok
potjerati će on novu granu moj tetrarosa je kupljen kad i tvoj - nisam mogla odoliti pa sam i sebi jednog uzela jesenas, do nedavno je bio u onoj maloj posudici u kojoj je kupljen, presadila sam ga (privremeno u odrezanu bocu od 5 l, od vode) i lijepo je krenuo, već jedno vrijeme cvjeta ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
kamenjar zašto ga ne posadiš u zemlju ?
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
sad vidim da mi slova na tipkovnici malo štekaju a postovi se ne mogu editirati, pa ne zamjerite na tipfelerima.
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
i moj je klonuo ,al od nedavno..izrasla je jedna grana lijepa i zdrava,bio je na vjetru (mislim da ga to sredilo) premjestila sam ga,al njemu listovi dobijaju neke fleke i vrh mu se osušio ...cak se i listovi suše..nemam pojma sta mi je činit |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
brunda ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 44 |
pozdrav svima! nakon pročitanih svih 99 strana u zadnjih par dana odlučila sam se i ja javiti. prvo da izrazim divljenje svim vašim clematisima, stvarno su predivni i ostavljaju bez daha
![]() prekjučer sam se i ja odvažila i kupila svoj prvi, presidenta, tj. valjda je jer još nema niti jedan cvijet a poučena vašim iskustvima tko će ga znati. nadam se da je no što sam željela. kao što se vidi na slici, on je još beba. oko njega sam posadila kadie da mu rad sjenu ali bojim se da to neće biti dovoljno s obzirom da mi je balkon gleda na jug pa je sunce cijeli dan. šta mi predlažete, kako da ga još zaštitim? možda da oko tegle (i malo iznad) stavim karton ili stiropor? htjela bih da mi se isprepliće oko ograde, da mu stavim kao potporu male ljestvice i na ogradi vodoravno neku žicu ili mrežu? i tek nakon što sam ga presadila sam pročitala da vole drenažno tlo, a ja ga posadila samo u zemlju ![]() uglavnom, svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala cure
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
predivan
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Gricka divni su ti, moj Pillu je u pupovima, jedva cekam da ova hladnoca stane da procvjeta i da uzivam u njemu.
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Gricka, divni su. Uživaj u njihovoj ljepoti kao što ja uživam u svojima.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Gricka, prelijepo da su već toliko procvjetali.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Ne mogu ne podijeliti s vama
![]() |
|
|
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
![]() |
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
Nema pomoći Azriela. Oreži do zemlje i čekaj da ponovno izbiju novi izdanci.
|
|
|
|
![]() |
|
Maggie ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 243 |
Hvala na savjetima!
Pelceri su prešli u svoj novi dom. sad ostaje pričekati kako će uspjeti. |
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
Evo prije par dana odlučila sam kupiti svoj prvi clematis..izbor je pao na blue angel obzirom da mi je u baumaxu izgledao najzdravije od svih ponuđenih,s poprilično lišća i ponekim cvjetnim pupom.Posadila sam ga u novu zemlju za cvijeće i veliku teglu promjera 30-ak cm.Nekih sat vremena nakon sadnje biljka je klonula i lišće i mlade grančice su se objesile.Mislila sam da je to možda neki šok nako sadnje,međutim do danas(znači puna dva dana)ne izgleda ništa bolje.Pomoć,preporuke molim
![]() ![]() |
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Ma cvijetovi su vam čarobni clemantis je za mene kralj penjačica . Možda nekom pomogne meni interesantan link kako ih razmnožiti
http://lodgelanenursery.blogspot.com/2011/06/how-to-take-clematis-cuttings.html |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Predivno, moja Montana je prepuna pupova al nikako da procvjeta. |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
prekrasan je Morena, prekrasan
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Mogu napisati samo ono što su cure meni pisale. Obzirom da su to nove reznice (predpostavljam odsječene od korjena)tada bi najbolje bilo posaiti ih u tegle i uzgajati do idućeg proljeća, pa tek onda u zemlju. Osobno imam drugačije iskustvo. Prije par godina od prijateljice sam uzela takvu reznicu i posadila u dvorište tatine vikendice. On se primio, raste i cvjeta bez ikakvih problema. Što se tiče razmaka sadnje mislim da je to 40 cm. Ja sam za sad kupila tri i napravla razmak od 2m, uz zid koji je dugačak 10 m. Možda već ovih dana odlučim kupiti još koji i posadim da ih ima više. Radujem se ako sam pomogla, no cure imaju više iskustva i uskor će se javiti.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |