Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Proljeće u mome vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Proljeće u mome vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9495969798 312>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 13:24
Lijepo je kod tebeClap
jorgovan bijeli,prekrasan,osjećam miris.
Alsobija je lijepi cvijetić,odreži prije korijenčića.pa u zemljicu.
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 13:25
Lorice,smile71mirisalo bi na sve strane ali svaki dan pada kiša pa se ni ne osjete mirsi...
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:00
Procvalo još nekoliko tulipana.

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:02
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:03
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 19:39
izgleda da je stala kiša,tulipani su zaista lijepi,volim ih gledat kad se otvore ćim se sunce pojavi,akad zahladi svi se zatvore
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 21:32
Sarajka,dobro mi došla. Vjerujem da su to zadnji cvjetovi tulipana u ovoj godini ako se još koji zakašnjeli ne pojavi da me obraduje.....
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 20:39
Dragi moji, imam novost. Moja ROKICA snijela opet večeras jedno jaje. Kad smo se približili  pokrila ga je svojim krilima i vratom kao da ga sakriva. Stavili smo suhe trave pa ćemo vidjeti da li će napraviti gnijezdo. Do sada to nismo radili jer smo svih ovih dugih godina mislili da je muško.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 20:46
01
Citiraj milica7 Replybullet Objavljeno: 23 Prosinac 2011 at 20:37
Evo još jedna slika naše ljubimice Rokice... ( do sada Roko)

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 23:00
Zamisli male papigice imati doma. To bi bilo preslatko.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 01:16
Ova je kod nas 27 godina i velika je otprilike kao golub.Imali smo i nekoliko puta tigrice ali su uginule. Jedna je živjela  6 godina a ostale svega nekoliko mjeseci. Ova sadašnja Rokica ( Roko ) je dugovječna . Može živjeti 100 godina i više.

To je veliki brbljavac koji nas uveseljava svojim pričanjem.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 06:24
jutro milice, baš sam se nasmijala na rokicu, tko bi rekao da muško može snijesti jaje.LOL nikad nisam vidjela male papigice iskreno, baš me zanima i nadam se da ce biti nešto iz jaja.
belica,zagreb
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 06:42
E jesi me nasmijala u rano jutro! A možda je to neka nova vrsta papiga pa je dio života Roko a dio RokicaWink
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 08:04
dobro ti jutro,bas mi je slatka rokica ,mogu mislit kako je veselo u kuci kad s ona razgalami LOL
kako ti napreduju sijanci ?
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 13:45
Belica, hvala ti na posjeti. Sve ove godine (27 je kod nas) smo mislili da je naš Roko muško jer nije bilo niti jedno jaje. Jedan poznati njemački stručnjak za tu vrstu ptica je rekao da se kad su starije sa sigurnošću može reći koje je žensko ako vidiš da snese jaje. Dok su još bebe onda se dobro razlikuju muški i ženske a stariji je jako teško razlikovati, mora biti dobar stručnjak a kako nije bilo jaja, mislili smo da je muško i zato se zove  Roko. Spolno su zreli kad imaju oko 30 god  a odgojeni u kavezu i prije. Ovaj se rodio u šumama Afrike( donešen  kao mladi) i tome treba duže da postane odrastao.Znači sve vrijeme je zapravo bio žensko a da nismo znali dok se nije pojavilo prvo jaje, prije točno 4 mjeseca. Sada je došlo drugo ali potomaka neće biti jer nema đuvegiju.

Dijana, baš je tako ispalo. Dio života je bio Roko jer nismo znali da je cura a sada je teško promijeniti ime jer sam sebe zove imenom  a i nas ukućane zove po imenu a i još puno drugih riječi posve čisto govori ali sve u muškom licu: Roko je dobar, Roko je gladan i još koješta. Uveseljava  nas svojim brbljanjem.

Kamenjar,
mi i dalje govorimo Roko i sve kao da je muški jer treba se naviknuti nakon toliko godina da je žensko.
Klijanci su  živa propast. Neki se nisu makli od početka ni mrvicu, isti su kao prije 2 mj kad su tek izniknuli. Radovala sam se a čisti promašaj. Neću ih još baciti pa ću vidjeti dokle će biti takvi nikakvi.

Hvala vam svima na posjeti, smile79

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:25
Nekoliko cvijetića mi je uljepšalo dan.....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:28
Ovaj tulipan u prirodi je puno tamniji.....Slikano je predveče  pa ima neki odsjaj što zapravo nema, jako je taman, skoro crne boje....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:32
Kad loptice postaju sve više bijele, to znači da se približava 1. 5. Svake godine procvjeta u ovo vrijeme....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:36
Sjećam se jedne pjesme koja se pjevala u mome mjestu kad sam bila djevojčica: U proljeće 1. maja , cvjetala mi bijela lala....Ovaj cvijet se kod nas zove bijela lala......Najljepši cvjetovi su oko 1.5.

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 23:39
Ovih dana je bilo kiše pa je počela rasti i jedna od paprati.....

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9495969798 312>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.