Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Osteospermum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Osteospermum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 18>
Korisnik
Poruka
malibibić View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malibibić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 16:43
Originalno poslano od člana Fiorella Fiorella napisao:

Originalno poslano od člana JEKA FRA JEKA FRA napisao:

kod tek posadenih biljcica treba pricekat koji dan s prehranom dok se ne formira korjen

To vrijedi za sve friško posađene biljčice?
Hvala na savjetu, kad se moji ostići malo "udomaće" stavim sličicu [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />

Za sve biljke nakon presađivanja treba pričekati 2-3 tjedna prije prihrane.
Čini mi se da imaš malo zemlje u tegli, ja sve tegle napunim zemljom do 2-3 centimetra od vrha
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 17:54
Na cjelodnevnom suncu!

sa ovin žutim se nešto događa, mislim da ide u mirovanje jer se je stvarno iscvjeta a i bura i kiša ga omlatile.

U piratu nisu ni upola lipi i bogati kao kad su u zemlji, ovi moji su prošlogodišnji.
Baška Voda
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 18:27
Ajme cikas, šokiralo me ovo, pozitivno naravno!
Prekrasni su
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 18:39
Originalno poslano od člana Fiorella Fiorella napisao:

Ajme cikas, šokiralo me ovo, pozitivno naravno!
Prekrasni su [IMG]smileys/emot120.gif" align="middle" />

U pravu si, fantastični su. U proljeće su najlipši!
Baška Voda
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 18:52
Joj divni su. Imam dva mala jedan je lijep grmić, a drugi je veći ali sav povaljen kap puzavac. Da li je to normalno ili da ga povežem da dobije grmolik oblik?
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 21:34
Ja ga nebi povezivala, pust ga da puže, prekrasan je onako puzav i velik!
Baška Voda
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2012 u 21:46
Kupila sam jučer opet ovaj sa kopljastim laticama ali se bojim da će ih i on izgubit kao i ovaj kojeg sam uzela prije desetak dana.
Prvi cvitići su bili kopljasti a potom se pretvorili u obične.
možda se na slici ne vidi dobro (krajni pitarić).
Zna li ko zašto se to događa?
Baška Voda
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 16:22
malibibić, dopunila sam im zemlje još, danas su me već razveselili s još otvorenih cvijetova
Cikas, već sam negdje čitala da ljudi imaju isti problem s takvim laticama, ali nigdje ne mogu naći koji je razlog tomu . Možda se javi netko tko zna nešto o tome. Ali, bez obzira kakve cvjetove imali, tvoji će biti fantastični
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 21:30

Sav mi je neki puzav. Zar je to takva vrsta?

Ovaj je lijep grmolik
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 23:02
Moji su posađeni u vrt

Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 08:26
prekrasni su ostići,ali onaj "marsovac" je poseban......
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 14:36
evo da se malo uključim u temu. Pelcala sam od kupljenog ostića marsa grančicu i evo što je ispalo. Mislila sam da će biti mars, a kad ono on se nemože odlučiti pa cvate s oba cvijeta.

belica,zagreb
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 17:06
belica,

da to nisu mozda bile u kupljenoj zardinjeri dve razlicite biljke?

inace obozavam ovaj cvet.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 19:16
Lavandablue- nisu, napisala sam da je bio jedan, mars. grančicu sam odrezala i piknula u zemlju prije mj dana recimo, prvo je procvao običnim, a sada i zafrknutim cvijetom, dakle ista biljka.
belica,zagreb
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2012 u 19:54
belice, ovo je interesantno Tongue
Kada ti se razgrana, valda će imati ovako različite cvjetiće, obične i marsovce.
Moji, bijeli i ljubičasti su prestali cvasti. Posađeni su u vrtu.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2012 u 06:51
Silvy i moj matični je u vrtu i nešto miruje u zadnje vrijeme. A ovaj čudni i mene baš veseli da vidim kakav će dalje biti. 
belica,zagreb
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2012 u 13:50
belica,

onda je to jako zanimljivo. meni se zapravo to bas i svidja. a narocito ta jarko roza boja.
to onda lici kao da je neka 'kalemljena' vrsta ostica Wink
Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2012 u 14:33

ovako sada izgledaju moji ostići. imaju malo više cvjetića nego na ovoj fotki ali me muči što su grane toliko dugačke da su se objesile.
što da napravim sa njima? da ih nekako privežem ili bih ih trebala skratiti da rastu više grmoliko?
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2012 u 14:18

Ako mi još koji put padne na pamet sijati ih (a 100 % sam sigurna da ih više u životu neću sijati !!) u 100 godina neću imati toliko cvijetova kao ova Cikasova !!   Moji su narasla kao šuma Striborova, i od 20-30 posađenih biljaka imam po 2 cvijeta !!  I ni zericu više !!

Uploaded with ImageShack.us

Cijeli otok je njihov, visoki su prek pola metra !!  I kao da tu netko mene zeza, od ta pri procvala, svaki je pun sjemenja !!Dead
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2012 u 09:45
Moji ostići idu na prezimljavanje. U tegli su, kupljeni ovo proljeće. Još neki cvijetaju i voljela bih ih sačuvati za drugu godinu. Imate li kakav savjet kakvo im mjesto odgovara zimi? Hladno-toplo, svijetlo-tamno? I mogu li malo ošišati grančice pa piknuti u zemlju? Što mislite, hoće li se tako primiti?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.