Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 07:03
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Plava Digitalna, vidim kod tvojih kaktusa simfoniju boja lijepo, lijepo.

Schumy, dali je tvoja cvjetajuća mamilarija sa zadnjeg posta Mammillaria zeilmanniana Par postova iznad je moja mamilaria za koju pretpostavljam da je Mammillaria zeilmanniana (?) Čini mi se da bi to mogle biti iste mamilarije.

dzeni slažem se. Sulcorebutia rauschii je raskošna kada cvjeta. Imam i svjetlo zelenu varijantu s. rauschii. Uskoro će i ona procvjetati.

Dobro jutro, da Pinus to je mammillaria zeilmanniana, ima već oko 10 godina i ovako cvjeta svake godine, cvat traje oko 40 dana, dali je i sa tvojom tako?
Pozdrav...........schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 07:12
Sjećate se još moje mammillarie spinossisime "un pico"? Evo je cvate još od 2 mjeseca, to je već 90 dana - zaista je neumorna!

Pozdrav...........schumysmile199
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 07:15
Evo nastavka "štafete":

Pozdrav.................schumy smile199
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 10:12
Prekrasni kaktusi Schumy, Pinus!!SmileSmile
Jesu li sve ovo novi kaktusi što cvatu kod tebe Plava Digitalna ?
Neka se sve zeleni
Na vrh
PlavaDigitalna View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 80
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 10:48
Divno Schumy!
Klimatis, ovo jesu noviji kupljeni ovog proljeca. Kod mene je inace dosta hladno pa su bili do nedavno u podrumu. Tek prije par dana su poceli pokazivati ozbiljnije znakove buđenja i pupove. Evo napr. ove Mammillarie kod Schumija vec debelo cvatu, a moje tek pokazuju pupice. Moram priznati da nisam vjerovala kaktusarima da za bolju cvatnju trebaju biti u hladnijem i sada sam se u to uvjerila jer iako kasne, vidim da ce cvjetica biti vise nego protekle 2 godine smile184

Lijep pozdrav iz Jastrebarskog!
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 11:08
Znam, i moji kasne za njihovima puno! Bili na hladnom, a i bar kod mene u Zg ima manje sunca.Cry
Neka se sve zeleni
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 11:23
Eto neka te utjesi, u Zg je toplije za 3 stupnja nego kod mene u Jastrebarskom Smile plus, kad ce njima ocvasti nasi ce se isprsiti smile128

Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PlavaDigitalna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 15:39
Jucer me moj ljubicasti gymno razveselio Smile
Eto, on je u stanu na toplom pa je uranio. Ima vec 20 pupova i sad cu ga dobro prihraniti i kloniti od jakog sunca da ne odpadnu.

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 06:59
Dobro jutro, Plava Digitalna, alikaj ponovno ovaj tvoj kaktusić, boje su malo neprirodne (vjerojatno fleš), baš bih ga volio vidjeti "na danjem svijetlu".
U međuvremenu, evo još malo "vagona" štafete "kaktusi u cvatu":

Ovo je moja mammillaria elongata.

Pozdrav............schumysmile199
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:02
Prelijepo P.Digitalna, Schumy
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:06
Sada mi je jasno zašto si izabrala ime Plava Digitalna.    Zbilja je lijepa ova plava digitalna slika tvoga gimnića.     
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:14

Ovo je moj rekorder !
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 07:56
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

BRAVO!BRAVO!BRAVO!

Ovo je moj rekorder !
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 10:25
Pinus još jedan smile141
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 276
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 11:00
Super je rekorder, a i svi ostali, naravno!
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 15:06
Pinus, odličan je malac! Kako se zove?
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 19:22
Bravo Pinus......krasno kao i uvijek!
sutnja je zlato....
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 21:15
Kada sam napisao da je to kaktus rekorder mislio sam na njegovu „veličinu“ od 1,2 – 2 cm u promjeru kod odraslih kaktusa. To je Blossfeldia. Ova vrsta kaktusa se smatra najmanjim kaktusom uopće. Vidio sam da ga nekolicina forumaša ima cijepljenog na plemku. Tada naraste nešto veći. Moja je navodno sijana 2001 god.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 21:44
Svaka čast, kod tebe se uvijek nađe nešto rijetko. Znaš li možda kako se razmnožava, samo sjemenom ili narastu mladi odraslog kaktusa?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 22:12
Da ja ne bi pisao „bajke“ o razmnožavanju Blossfeldia čitam OVDJE da se može razmnožavati sjemenom a isto tako i malim kaktusima koji rastu oko matične biljke.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3435363738 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.