Vodenika - lat. Impatiens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 18> |
Korisnik | |
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
jako lijepe duple vodenike
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Bebolina i Silvestra, lijepe su vam vodenike. Ove duple su stvarno slatke
![]() Moje isto lijepo rastu i cvijetaju, uživam u njima ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Moje duple su još sasvim malecke, ali dajmo im vremena da narastu i da ih mogu normalno zalit a da ih voda u kombinaciji sa zemljom svaki puta uprska po cvjetićima.
Slatkica mala
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Cakane su ti Bebolina.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() Posadila sam ih u hlad ispod magnolije, tamo gdje je ostalom cvijeću pretamno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Vodenike koje sam uzgojila iz sjemena i presadila u vrt jako sporo rastu. Imaju čak i male pupove, ali se ne razvijaju. Ili su to niske, patuljaste vrste ili im je možda smetala ova učestala kiša. Ujedno su mi se na listovima pojavile bijele fleke, kao da su zaljevane kloriranom vodom. Istina, isprskane su i blatom od silne kiše. Najviše se plašim pepelnice, što bi to moglo biti, ako treba postavit ću sliku pa da pogledate i savjetujete me.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ma tako su ljupke. Moje koje sam sijala počele su cvjetati. Nekoliko biljčica posadila sam u žardinjeru, da vidim kako će se tamo razvijati i gle, čuda, već su to mali lijepi grmčići puni cvjetova, za samo tjedan dana. Ostale, koje se pate u vrtu možda prebacim u žardinjere jer mi ih žaao.
|
|
|
|
![]() |
|
zribal, možda su u vrtu na previše sunca pa im ne paše? Ja svoje držim na balkonu na prozoru, u sjeni su skoro cijeli dan.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Prošle godine imala sam vodenike i u vrtu i u cvijetnjaku, odnosno žardinjeri. Sve vodenike su bile u hladovini i imale samo na trenutak malo sunca. Bile su krasne sve osim onih u vrtu, nisam otkrila zbog čega.
|
|
![]() |
|
Jedna žardinjera koja je na jutarnjem suncu je isto tako jadna. Danas sam je preselila u debeli hlad pod kiwijem
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina, prekrasne su
![]() |
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
|
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() |
|
![]() |
|
Svake godine posadim koji impatiens, lijepo izgleda, volim njegovo cvijece metalnog odsjaja. Sadim obicne, "primitivne" vrste zbog moje jako osuncane baste. Ovi primarni bolje po
![]() |
|
![]() |
|
Jako su ti lijepe, Zelena oaza :)
A s mojima se nešto događa, ne mogu dokučiti što. Prekrasno su cvale, bile su zdrave i u zadnje vrijeme klonu. Imaju isti tretman kao i do sada. Svi pupovi počinju po rubovima tamniti i na kraju otpadnu. Imate li kakav savjet? |
|
![]() |
|
Da nije malo više vode no što trepa. Provjerite podložak, često voda zaostane u njemu. Vodenika voli vodu, ali kap viška ju zna uništiti.
Ja sam ove godine prvi put sijala vodenike, zadovoljna sam habitusom biljke, ali bih voljela da malo intenzivnije cvjetaju. Možda sam trebala pincirati, je li sada kasno. |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |