Naprstak - Digitalis purpurea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
Hvala, Matilda!!!I tvoji su krasni.Posebno ovi u skupini (druga sika).
![]() |
|
![]() |
|
matilda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
![]() |
|
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/mojeslike007_zps9d2de18b.jpg. -
![]() http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/P1050392_zps9255fd98.jpg. -
![]() |
|
![]() |
|
Ovaj mi je posebno lijep:
http://s1189.photobucket.com/user/acer1969/media/Maj%202013/mojeslike006_zps771a9811.jpg. -
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
za sjeme, moraš pustiti biljku da to odradi - ne režeš cvjetnu stapku dok se ne osuše čahurice sa sjemenkama, onda sjemenke budu crne i pokupiš ih
ali ako ima novih pupoljaka onda će opet cvasti pa možeš njih pustiti da sazrije sjeme moj je lani cvao i kad se osušila stabljika, skupila sam sjeme, a nju odrezala isto je sa strane bilo par listića koje nisam dirala i sad su se opet formirali cvjetići... doduše kraća je stabljika nego lani, ali ništa manje lipa |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
meni digitalis cvita već dvadesetak dana.... prvi cvjetovi su pri kraju i ja sam ih odrezala ali ne do dna jer vidim nešto nalik na zaperke odnosno nalik na nove pupove....da li su to novi cvijetovi? Sjeme ne vidim nigdje
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja ih imam zahvaljujući Josipi koja mi je dala sjeme prije par godina.U njenom vrtu ima ih svakavi!Meni su cvjetale roze,prošle godine sad će cvjetati nove neke sijane prošle godine.Sijala sam ih i ove,ali oni su dvogodišnja biljka tako da će cvjetati tek sledeće godine ..Ja ih baš volim!Posijala sam i žuti digitalis onaj što je trajnica..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Prelijepe su i jednoj i drugoj. Ja ih ove godine nemam jer su mi majstori uništili dio vrta ali dogodine sigurno ih imama. |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
moj skromni dodatak
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Jadran 84 ograda je oko metar visine,a digitalisi su oko 12o cm pa i više,vole sunćane položaje...ja imam ove boje koje sam stavila da vidite.
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Digitalisi su medju vrstama koje najbolje privlace korisne insekte u vrt, kod nas nije to jos toliki problem al recimo ameri koji su su poubijali vecinu pcela pesticidima i otrovima jako paze da ukljuce takve vrste u vrtove, inace nista od oprasivanja.
Ja sam ih posijala ove godine u prednji vrt, nadam se skupit sjemena da ih rasirim i u straznji dio |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Aralija, hvala na savjetu. Ovaj cvijet imam prvi puta ove godine pa je svaki savjet dobrodošao....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
jadran81 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 35 |
wow... baš su mi posebni....
silvestra jel ti imaš tak nisku ogradu ili su oni tako veliki?.. ![]() ja sam si ove godine po prvi puta išla uređivat mali cvijetnjak.. (neš ti cvijetnjaka al dobro
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ima narančastih, žutih, svijetlosmeđih, boje maline... |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Sami se rasijavaju. Dogodine ćeš imati mnogo mladih na istom mjestu ali i na drugim mjestima jer sjeme raznosi vjetar. Milice ako želiš biti sigurna sakupi sjeme jako je sitno. Može se posijati u klijalište ili direktno na zemlju ali u ožujku. |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |